15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sisustus syklaameilla ja asianmukaiset hoitovinkit syklameeneille talvella

Sisustus syklameenityypeillä syklaami-hoito-huone-vaaleanpunainen-punainen-valkoinen-violetti-syklaami-persicum

Syksyllä ja talvella ilma on hyvin kuivaa, mikä vähentää huomattavasti huoneistojen kosteutta. Syklamenikasvi on luonnollinen ilmankostutin, jossa on värikkäitä kukkia, ja se on myös ihanteellinen koristeluun sisä- tai ulkokäyttöön. Vaaleanpunaiset, valkoiset tai punaiset kukat kontrastivat silmiinpistävästi tyylikkäiden vihreiden lehtien kanssa. Tänään näytämme, kuinka yksi Sisustus syklameenilla johtaa fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin vuoden pimeimpinä ja kylmimpinä päivinä ja miten syklameeneja hoidetaan oikein talvella.

Sisustus syklaameilla: ideoita ja hoitovinkkejä

Sisustus syklaamihoitovihjeillä-syklaami-puutarha-ideat-kestävä-vaaleanpunainen-ämpäri-kastelu

Syklamenit ovat peräisin Vähä -Aasiasta (niemimaa Lounais -Aasiassa), mutta kasvi kasvaa Välimeren metsissä ja vuoristoalueilla. Syklamenit menestyvät yhtä hyvin kuivassa maaperässä ja siellä, missä on paljon aurinkoa. Olohuoneessasi syklaami suosii suoraa auringonvaloa. Lämpötilan vaihteluita tulee välttää, noin 15 ° C ja valoisa sijainti ikkunan vieressä.

Sisustus syklameenilla ja kuinka syklaamit talvehtivat puutarhassa

Sisustus syklaami-ämpäri-puutarha-talvi-hoito-väri-punainen-syklaami-persicum

Lisäksi sinun on varmistettava, että maaperä pidetään kosteana etenkin kukinnan aikana, ja varmista, että lautasessa on aina vettä. Olisi huono, jos kasvin lehdet ja varret ruiskutetaan vedellä, koska lehdet muuttuvat keltaisiksi ja mätää. Jotkut lajit ovat sitkeitä, joten optimaalisella hoidolla voit jättää kasvin puutarhaan talvehtimaan.

Kaunis puutarhakoriste, jossa on syklameenia ja muita sitkeitä kasveja

Sisustus syklaami-hopealangasta, kanerva-kasvi-syklaami-valkoinen-puutarhankestävä

Vain kasvuvaiheessa ja talvella kukinnan aikana sinun on lannoitettava syklaami noin kahden viikon välein. Sen jälkeen lepovaihe tulee keväällä ja sinun on kasteltava kasvi minimaalisesti ja harvoin. Syklamenit ovat suosittuja ja houkuttelevia talvella, varsinkin jos haluat sisustaa puutarhan, parvekkeen tai huoneen. Syklamenien lisäksi on myös muita kasveja, jotka voidaan kauniisti järjestää puutarhaan syklaamien kanssa, esimerkiksi hopealankaa tai harmaata kanervaa.

Järjestely parvekkeelle syklaami- ja hopealangalla

Sisustus syklaami-hopealangalla-syklaami-persikumi-ruukku-kasvi-järjestely-parveke-järjestely

Hopealanka tykkää kuivasta, hyvin valutetusta ja hiekkaisesta maaperästä. Se on edullinen ikkunalaatikoissa ja kukkaruukkuissa hopeisten lehtien vuoksi, koska ne vastaavat kauniisti kukkivia kasveja, kuten syklameeneja. Sen avulla voit asettaa katseenvangitsijoita aksentille parvekkeelle. Ole varovainen hopealangan kanssa ja jätä kasvi aurinkoiseen paikkaan, koska se ei siedä pakkasta.

Sisustus syklaameilla: kukkaruukku koivusta 

syklaami-koristelu-puutarha-syklaami-koivu-runko-luonnonmateriaalit-bob-head-kukkaruukku-ideoita

Syklamenin kukkaruukku näyttää paitsi kauniilta myös kohottaa juhlallista ja hyvää tunnelmaa, varsinkin kun ulkona on hitaasti kylmä. Erinomainen luova sisustusidea olisi tehdä itse koivunrunko ja laittaa siihen eri värejä sisältäviä syklaameja.

Ikkunalautajärjestely syklameenilla

syklaami-koristekasvit-syklaami-kalanchoe-kanerva-orkideat-maljakot-kynttilät-ikkunalauta

Huoneen ikkunakoristeena syklameenit sopivat erinomaisesti yhdistettäväksi muiden kasvien, kuten kanerva, orkideat ja kalanchoe, kanssa. Jos ikkunalaudasi ei ole liian kapea, voit asettaa sille koristeellisia maljakoita tai kynttilöitä. Tämä kukkakoriste auttaa parantamaan huoneesi tunnelmaa.

Koristele huone vaaleanpunaisella syklameenilla 

syklaami-sisustus-huone-syklaami-vaaleanpunainen-taitettava pöytä-lasinen maljakko-keraaminen kattila

Voit rentoutua makuuhuoneessa ja löytää lopulta rauhan ja hiljaisuuden pitkän työpäivän jälkeen. Siksi suosittelemme sisustamaan tämän huoneen syklaameilla hienoilla sävyillä ja väreillä, kuten vaaleanpunaisella. Ne sopivat myös leikkokukiksi maljakkoon. Tässä on vinkki: käytä lasimaljakkoa ja kahta kukkaruukkua tai kulhoa. Liimaa kaksi kulhoa yhteen luodaksesi yllä olevan kuvan kaltaisen vaikutelman.

Pöytäkoristeeksi valkoinen syklaami

syklaami-syklaami-koristelu-ideat-huone-pöytä-keitto-kulho-kattila-maljakko

Valkoinen syklaami näyttää äärimmäisen tyylikkäältä pöydän koristeena, ja sinulle on tarjolla erilaisia ​​sisustusvaihtoehtoja. Olemme esittäneet kolme niistä: Cyclamen voidaan laittaa valkoiseen vintage-keittokulhoon, hopeanväriseen kukkaruukkuun tai läpinäkyvään lasimaljakkoon. Vintage -näköisen keittoastian koristuksessa on klassinen ja perinteinen jälkimaku. Koriste näyttää modernilta ja mietiskelevältä, jos toisaalta käytetään hopeamaljaa tai kukkaruukua.

Juhlapöydän koristelu syklameenilla

syklaami-sisustus-pöytä-joulu-syklaami-persicum-vaaleanpunainen-banaani-lehti-strassit-lasi-maljakot

Erityistapauksia varten voit laittaa pöydälle upean koristeen syklaameilla mihin tahansa tyyliin. Esimerkiksi syklameenit asetetaan lasiseen maljakkoon, jossa on banaanilehtiä ja nippuja ruohoa. Voit myös laittaa kukkaruukun suoraan pöydälle hopeanväristen tai läpinäkyvien tekojalokivien, kultaisten teevalojen ja kartiomaisten kynttilöiden viereen..

Käsintehty syklaamipesä maalaismaiseen tyyliin

syklaami-sisustus-huone-syklaami-pöytä-kasvi-järjestely-pesä-maalaismainen-käsintehty

Syklamenilla koristelu sopii myös maalaistaloosi. Voit tehdä pesän syklameenilla itse, mikä mielummin sopii maalaismaiseen tyyliin. Järjestä muiden vihreiden kasvien kanssa makusi mukaan ja lopuksi laita pesä pöydälle. Jos pöytä on suurempi, voit tehdä useita pesiä ja asettaa ne peräkkäin tietylle etäisyydelle toisistaan.

Sisä- ja ulkokoristeita syklaameilla

cyclamen-deco-cyclamen-rustic-lyhty-puutarha-kiipeilyapu-kurpitsa-järjestely

Puutarhassa tai huoneessa sisustussyklamenit koristeluun, kasvit ovat yhtä sopivia molemmissa tapauksissa. Syksyllä voit kokeilla seuraavaa sisustusideaa puutarhassa: järjestää syklaami, kanerva, kurpitsa ja anna kiipeilykasvien, kuten muratti, kietoutua kiipeilytelineeseen. Sisustukseen ja etenkin maalaistaloihin syklaamilyhdyt ovat suosittuja koristeluun, koska ne tuovat syksyn tunnelman.

Cyclamen -terrarium -järjestely, jossa on heucheraa, koristekaalia ja sammalta

cyclamen-deco-terrarium-kasvit-heuchera-kaali-hardy-sammal-järjestely

Oletko terraarion ammattilainen ja haluatko perustaa ja järjestää syklaamiterrariumin itse? Ei ongelmaa. Kuten jo tiedät, voit käyttää muita kauniita koristekasveja syklamenien lisäksi:  esimerkiksi heuchera, koristekaali ja sammal. Koristekaali saavuttaa huippunsa syksy- ja talvikaudella ja sen pää on loistavasti violetti. Värin muuttamiseksi kasvi tarvitsee vain kylmää. Jos lämpötila laskee alle 10 ° C, alkaa värjäysprosessi. Tässä on kyse suojamekanismista.

 Koristevinkki: syklaami kellopurkissa ja punaiset ilex -marjat

syklaami-koristelu-joulu-punainen-marja-ilex-kasvit-järjestely-lasikello-ruukut

Lasikelloja voidaan myös yhdistää kauniisti kasveihin ja kauniisiin hahmoihin, varsinkin kun joulu on aivan nurkan takana. Syklamenit, punaiset piikkimarjat tai männynkävyt voivat löytää paikkansa alla. Anna taiteellisen mielikuvituksesi valloittaa ja aseta ainutlaatuinen mestariteos ikkunalaudalle tai pöydälle.

Syklamenien koristelu adventille

syklaami-koristelu-adventti-seppele-pylväskynttilät-joulu-syklaami-bob-pää-kasvi-järjestely

Ensimmäinen adventti on pian tulossa ja jos haluat tehdä kauniin adventtiseppeleen, voit saada inspiraatiota täältä. Idea sisältää syklameeneja, joulutähtiä ja bob-karvaisia ​​kasveja. Koristele tunnelmallisesti järjestämällä joulutähdet ja syklameenit ympyrään ja asettamalla pallopää niiden väliin. Jätä keskelle tilaa pylväskynttilöille.

 Koristele adventtiseppele syklaamilla ja joulutähdellä 

syklaami-koristelu-joulu-adventti-seppele-bob-tukkainen-joulutähti-kasvi-pöytä-järjestely

Joulutähtiä löytyy useista väreistä – punainen, lohenpunainen, keltainen ja jopa kermanvalkoinen. Punainen on klassikko kaikkien värien joukossa. Olisi mielenkiintoista, että se ei koske kukkia, vaan värillisiä lehtilehtiä. Vaikka kasvi menettää värilliset lehdet keväällä, vihreät lehdet kasvavat kesällä, jotka muuttuvat asianmukaisella hoidolla jälleen punaisiksi syksyllä ja talvella. Nyt joulutähti voi saada valoa enintään 12 tuntia päivässä syksyllä ja talvella, ja sitten sinun on peitettävä kasvi kalvolla tai säilytettävä se pimeässä huoneessa.

Koristeelliset omenat ja syklaami joulupöytään

syklaami-sisustus-pöytä-joulu-ideat-tähdet-levyt-muovikupit-mini-omenat

Toinen idea jouluksi olisi koristella pöytä värikkäillä syklaameilla ja keinotekoisilla mini -omenoilla. Mini -omenat sopivat täydellisesti joulukoristeisiin, ja niitä voi ostaa kaupoista tai verkosta. Värit vaihtelevat punaisen, keltaisen, tummanruskean ja jopa vihreän välillä.

Koristele adventtiseppele syklaamilla ja männynkäpyillä

syklaami-koristelu-joulu-adventti-seppele-tikku-kynttilä-punainen-pöytä-syklaami-kuusi-kartio-peperomies-fittonia

Männynkävyt näyttävät tietysti kauniilta, joten ne sopivat täydellisesti jouluun ja niitä voidaan käyttää adventtiseppeleen sadun koristeluun. Erityisesti tällä hetkellä sinulla on motivaatio olla luova ja luova valmistelussa. Käpyjä voidaan järjestää ympyrään kuten yllä olevassa kuvassa ja syklameeneja sisäpuolella.

Hopealanka, punaiset holly -marjat ja syklaamit joulukoristeina

syklaami-sisustus-joulu-syklaami-väri-punainen-piikkilanka-palm-ilex-marja-piikkilanka

Punainen syklaami näyttää jouluiselta ja sopii erityisesti tähän festivaaliin. Ilex -marjoja ei pitäisi puuttua, ja ne yhdistetään yleensä hopealangalla. Syy näkyy siinä, että punainen ja hopea yhdistyvät kauniisti ja muodostavat yhdessä täydellisen pöydän koristeen. Voit käyttää kylvökoneena sopivaa kauhaa, jossa on vintage -ilme.

 Joulu ja uudenvuodenaatto eri tavalla – ideoita juhlapöydän koristeluun

syklaami-sisustus-pöytä-joulu-juhla-syklaami-valkoinen-hopea-kynttilänjalka-joulu-pallot

Joulun ja uudenvuodenaaton koristeiden ei välttämättä tarvitse olla klassisia ja perinteisiä värejä, kuten punainen, vihreä tai kultainen. Jos haluat kuvitella sen toisin, voit yhdistää valkoiset syklameenit vaaleansinisiin tai peilattuihin joulupalloihin ja hopeametallista valmistetut kynttilänjalat.

Previous Post
Peililaatat moderniin kylpyhuoneen suunnitteluun
Next Post
Suuret tontut tekevät käsityötä eri materiaaleista – 4 DIY -ideaa jouluksi