15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Katos lastenhuoneessa sängyn katoksena tai leikkiteltana – DIY -ideoita ja vinkkejä

Katos lastentarhan prinsessa lastentarhan leikkiteltan lukunurkassa

Lastenhuone on hyvin erityinen paikka asunnossa, joka on suunniteltu erityisesti pienimmille asukkaille. Täällä ei vain nukuta, vaan myös leikitään, tehdään käsitöitä ja halataan. Siksi huoneen kalusteiden tulisi herättää pienten mielikuvitusta ja edistää niiden kehitystä. Jos etsit parhaillaan kauniita sisustusideoita vauva- tai lastenhuoneeseen, löydät kanssamme lastenhuoneesta inspiraatiota ja vinkkejä katokselle. Voit suunnitella sen katokseksi pinnasängyn päälle tai tehdä siitä unenomaisen leikkiteltan. Näytämme, miten se tehdään!

Katoksen edut

katosvuode lastentarha diy idea katos licherketten

Kuomu tai katos ei ole vain hyvä lapsille. Taivasta voidaan käyttää myös upeana lisävarusteena vanhempien makuuhuoneessa tai jopa olohuoneessa. Kuomu tulee alun perin tropiikista, missä sitä käytetään suojana hyttysiä ja muita hyönteisiä vastaan. Sängyn katoksessa käytetään ennen kaikkea läpinäkyviä verkkokankaita, jotta makuutila saa tarpeeksi valoa ja ilmaa.

katosvuode katos lastentarha sisustusideoita

Sängyn katokset eivät ole vain käytännöllinen valinta makuutilalle, vaan ne lisäävät myös eleganssia huoneeseen. Varsinkin lastenhuoneessa katos muistuttaa prinsessan huonetta ja on siksi erityisen suosittu pikkutyttöjen keskuudessa. Katokset ovat tyypillisiä skandinaavisille kalusteille ja luovat unenomaisen tunnelman huoneeseen.

sängyn katos lasten tyttöjen huone vaaleanpunainen katos

Lastenhuoneen katos voidaan suunnitella joko sängyn katokseksi tai leikkipaikan telttaksi. Pinnasängyn yläpuolella oleva taivas luo eräänlaisen suojatun alueen nukahtamiseen, kun taas leikkiteltta on täydellinen piilopaikka lapsille. Alla on ideoita ja vinkkejä molempiin vaihtoehtoihin.

Tee katos lastentarhassa itse

katos lastentarha tyttö sänky katos

Katoksen avulla lastenhuone voidaan nopeasti muuttaa viihtyisäksi retriitiksi, joka stimuloi lapsen mielikuvitusta. Tytöille ja pojille tarkoitetut katokset voidaan joko ostaa valmiina tai koota itse. Ne voidaan yleensä ripustaa kattoon tai mahdollisesti seinälle. Poikkeuksena ovat pylvässängyt, joissa on jo korkea runko. Tässä tapauksessa katos jätetään roikkumaan tästä kehyksestä.

DIY -kuomu -lastentarhavinkit itse

Jos haluat tehdä katoksen itse, tarvitset seuraavat:

  • katos, joka on valmistettu virtaavasta kankaasta sopivalla värillä
  • Kattokoukku ja johto kattoon kiinnittämistä varten
  • iso kirjontakehä tai hularengas (valinnainen)
  • Valitsemasi sisustus, esim. B. keiju valot, kankaasta tehdyt seppeleet, viiri -ketjut jne..

DIY -katoksen kokoamisvinkit

Valitulla materiaalilla on tärkeä rooli kauniissa katoksessa lastentarhassa. Kankaan tulee olla pehmeää ja juoksevaa ja sopia seinän väriin. Kontrastivärit ovat myös hyvä idea, jos haluat korostaa huonetta sängyn katolla. Jos et halua käyttää rahaa valmiiseen katokseen, voit tehdä sen itse. Voit käyttää tähän jopa hyttysverkkoa. Toinen loistava idea olisi ostaa yksivärisiä verhoja ja koristella ne itse. Voit tehdä tämän erittäin helposti millä tahansa väri- ja sieniharjalla.

Tee sängyn katos itse – ohjeet

katos lastentarha pinnasänky katos diy idea

Kun olet kerännyt kaikki tarvittavat materiaalit katokselle lastentarhassa, voit aloittaa työn. Määritä ensin kattokoukun kiinnityspaikka. Yleensä katos ripustetaan keskelle pinnasängyn pään päälle. Kuitenkin, jos se on pieni vauvansänky, sen sijoittaminen keskelle sängyn yläpuolelle on optisesti mukavampi vaihtoehto.

Kiinnitä katos lastentarhan kattokoukkuun

Kattokoukun oikean pisteen määrittämiseksi voit yrittää nauhoittaa pitkän narun kattoon. Kun merkkijono putoaa haluamaasi kohtaan, olet löytänyt poraamisen pisteen. Lastenhuoneen katoksen on oltava tiukasti kiinni katossa, joten varmista, että kattokoukku on tiukasti kiinnitetty.

katosvuode katos tee omat kirjontakehyksesi

Nyt aletaan ripustaa sängyn katos. Jos käytät hularengasta tai kirjontakehystä, sinun on nyt sidottava katos sen ympärille tai yksinkertaisesti langatettava se (jos katos on verhojen muodossa). Koko rakenne voidaan nyt ripustaa katosta kiinteällä johdolla. Pinnasängyn katos on valmis.

Luo katos leikkialueelle

katos lastentarha hula hoop rengasverkko diy

Lastenhuoneen katos sopii myös erinomaisesti lukemisen ja kodikkaan nurkan viileään muotoiluun. Virtaavan kankaan avulla voit suunnitella lapsellesi unenomaisen leikkiteltan, joka sopii loistavasti leikkimiseen, leikkimiseen ja rentoutumiseen. Toisin kuin sängyn katos, tässä tapauksessa katoksen materiaalin tulisi ehdottomasti olla vaalea ja mahdollisimman läpikuultava.

vaaleanpunainen katos lastentarha beige kultainen sisustus

Muuten katos voidaan kiinnittää viihtyisään nurkkaan sekä pinnasänkyyn. Määritä ensin, mihin se ripustetaan, ja poraa sitten reikä kattokoukulle. Jotta katos muistuttaisi todellista telttaa, voit jättää kirjontakehyksen pois ja kiinnittää kankaan suoraan kattokoukkuun. Huoneissa, joissa on erittäin korkeat katot, leikkiteltta voidaan kiinnittää myös seinälle asennettuun hyllykiinnikkeeseen.

leikkialueiden katokset tekevät istuintyynyistä viihtyisiä

Jos haluat tehdä kodikkaasta kulmasta mukavamman, aseta “teltta” asianmukaisesti. Pyöreä matto, jossa on hauska kuvio, muutamat istuintyynyt kauniilla aiheilla ja tietysti lapsen suosikkilelut ovat ehdottomasti osa sitä.

Koristele katos lastentarhassa

katos lastenhuone sisustaa ideoita leikkikenttä

Vaikka kuomu itsessään näyttää hyvin koristeelliselta lastenhuoneessa, se voidaan muuttaa kauniiksi katseenvangitsijaksi oikealla koristeella. Esimerkiksi valoketjun avulla voit tehdä leikkiteltasta houkuttelevan paikan sekä päivällä että illalla. Paperista tai kankaasta valmistetut kotitekoiset viiri -ketjut tarjoavat toisen loistavan sisustusidean sängyn katolle. Säädä tämän värit lastenhuoneen värivalikoimaan saadaksesi kauniin huonesuunnittelun.

sängyn katos poika pertol sininen keiju valot

Huolimatta prinsessojen kanssa tekemisestä, lastentarhan katos ei ole yksinomaan tytöille. Pienet pojat haluaisivat myös leikkiä leikkiteltassa tai nukkua katoksen alla. Valitse sopiva väri, joka ei näytä tyttömäiseltä, ja luo pojallesi suojattu rauhankeidas tai viileä leikkialue.

Previous Post
Tee halpoja puutarhakoristeita itse – 15 DIY -ideaa
Next Post
Harjoittele lomalla – joten voit rentoutua ja pysyä kunnossa samanaikaisesti