15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kellarin muuttaminen asuintilaksi – vinkkejä ja ideoita täydelliseen huoneeseen

kellari-asuintila-remodeling-mini-huoneisto-punainen-oranssi-aksentti

Yhä useammin asunnonomistajat löytävät niin sanotusti kellarinsa uudelleen ja keksivät ajatuksen muuttaa tämä muuten vähän käytetty taloalue viihtyisäksi asuinalueeksi. Ja mielestämme se on myös loistava idea. Tässä tehtävässä on kuitenkin otettava huomioon muutama asia, jotta todella saavutat odotetun tuloksen. Tässä artikkelissa haluamme siksi antaa sinulle muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua oikein ja täydellisesti Muuta kellari asuintilaksi voi.

Kellarin muuttaminen asuintilaksi – suunnittelu

muuntaa kellarista asuintilaa vieraat-rentoudu-takka-seinäverhous-puu

Kellari voidaan muuntaa minkä tahansa tyyppiseksi huoneeksi. Niin kauan kuin itsenäistä asuntoa ei rakenneta, lupia ei tarvita. Suunnittelu eteenpäin on erittäin tärkeää. Mieti ensin, minkä tyyppisen huoneen haluat suunnitella ja minkälaista budjettia sinulla on käytettävissä. Jos muutat kellarin asuintilaksi, voit odottaa pientä summaa. Kaikki tämä kannattaa harkita ja laskea etukäteen, jotta remontin aikana ei tule yllätyksiä.

Muuta kellari asuintilaksi – valaistus- ja ilmanvaihtojärjestelmät

Muuta kellari asuintilaksi perhehuone-mukavuus-moderni-matto

Kellarihuoneet ovat yleensä hyvin pimeitä. Riippumatta siitä, minkä huoneen haluat suunnitella, riittävän valon tarjoaminen on erittäin tärkeää. Loppujen lopuksi haluat tuntea olosi kotoisaksi kuin normaalissa asuintilassa etkä kellarissa. Ikkunat ovat tärkeä kohde riittävän päivänvalon saamiseksi, ja ne ovat jopa laissa edellytettyjä tietyn kokoisista huoneista. Pysyvä miehitys ei ole sallittua ilman ikkunaa. Muutoin ilmanvaihto voidaan asentaa.

Mitä tehdä kellarille?

Muunna kellari olohuone-olohuone-kuntosali-idea-vinkiksi

Se, että sinun on harkittava huonetyyppiä etukäteen, on myös tärkeä asia, koska tarvittavat asennukset puuttuvat usein kellarista. Jos esimerkiksi haluat perustaa kylpyhuoneen, tarvittavat putkistot saattavat puuttua ja ne on lisättävä ensin, mikä taas aiheuttaa lisäkustannuksia. Usein ei myöskään ole edellytyksiä lämmitykselle tai sähkölle.

Eristä kellari

kellari-olohuone-uusiminen-huoneisto-laajeneva-olohuone-makuutila-pöytäjalkapallo

Kellarin eristäminen on yksi ensimmäisistä tärkeistä vaiheista, jos haluat muuttaa kellarin asuintilaksi. Voit saada tämän nopeasti lämpöeristyspaneeleilla. Tämän rakennushankkeen etuna on, että voit vähentää tulevia energiakustannuksia tällä tavalla. Katon eristys eristää myös kellarin hyvin. Katon tyypistä riippuen se on joko kiinnitetty suoraan kattoon tai toteutettu alakaton muodossa.

Lattiat kellarissa

kellari-olohuone-uudistaminen-tutkimus-kierreportaat-harmaat-värit

Myös maaperä on valmisteltava. Tiivistekerros on tarpeen, jota seuraa paneeli- tai irtoeristys. Pohjalattia muodostaa tarvittavan perustan lattialämmitykselle. Jos et ole suunnitellut sitä, tasoitus seuraa välittömästi. Nyt voit levittää minkä tahansa lattiapäällysteen muuttaessasi kellarin asuintilaksi. Tällä ei ole rajoja.

Miten voin sisustaa kellarini??

kellari-olohuone-uusiminen-nahka-sohva-istuimet-kirjasto

Kun olet muuttanut kellarin asuttavaksi huoneeksi, jossa on kaikki tarvittavat asennukset, voit aloittaa asennuksen. Tämä tietysti vaihtelee huonetyypin mukaan. Sinun pitäisi perustaa kellari järkevästi. Tätä laajennettua huonetta voidaan käyttää lisämakuuhuoneena, jos uusia lapsia odotetaan. Jälleen on huomattava, että tässä tapauksessa ikkunoita on oltava riittävästi.

Ideoita kellariin

kellari-olohuone-remontointi-kylpyhuone-suunnittelu-suihku-pesuallas-iso-peili

Jos olet todella päättänyt, mihin haluat käyttää uudistettua huonetta, alla on luettelo suosituimmista ideoista, jotka toteutetaan useimmiten. Ehkä voit käyttää niitä inspiraationa, jos muutat myös kellarisi asuintilaksi.

Suunnittele juhlatila

kellari-olohuone-remontointi-juhlahuone-inspiraatio-biljardipalkki-kiviseinä

Kellari voidaan myös muuttaa juhlatilaksi. Tästä on hyötyä, jos ylemmissä olohuoneissa ei ole tilaa baarille ja peleille, kuten biljardille. Tilaa voidaan käyttää täydellisesti myös kylminä ja sateisina vuodenaikoina. Jos muutat kellarin tällä tavalla asuintilaksi, suositellaan kellarissa olevaa wc: tä ja pesuallasta, jotta sinun ei tarvitse aina juosta yläkertaan.

Idea kirjastoon

muuntaa kellarista asuintilaa kirjasto-lukusali-hiljainen valaistus

Talon alaosan eristetty huone tarjoaa rauhaa ja rentoutumista. Siksi kirjaston perustaminen kellarin muuttamisen jälkeen asuintilaksi on loistava idea. Ajattele hyvää valaistusta silmiesi suojaamiseksi. Jos kellari on liian suuri yksittäiselle kirjastolle, jaa huone kahteen alueeseen. Lounge ei saisi puuttua. Siellä voit lukea kirjan tarvittavalla mukavuudella.

Perusta toimisto kellariin

kellari-olohuone-remontti-toimisto-koti-massiivipuu-kirjoituspöytä

Tutkimus sopii hyvin myös kellariin edellä mainituista syistä. Jos työskentelet siellä koko päivän, tämä ajatus kellarin muuttamisesta asuintilaksi sopii paremmin, jos siellä on myös ikkunoita. Työpöydän tulisi myös olla mieluiten ikkunan vieressä. Jos sinulla on pieni kellari, käytä sisustamiseen tilaa säästäviä toimistokalusteita.

Perustaa vierashuoneita

kellari-olohuone-uudistaminen-vierashuone-kodikas-jalo-laatat-ruskea

Jos sinulla on usein vieraita, jotka myös majoittuvat kanssasi, haluat tarjota heille jotain mukavampaa kuin sohva. Eikö sinulla ole vapaata huonetta pohjakerroksessa? Tässä tapauksessa kellari on jälleen täydellinen vaihtoehto. Alue voidaan todella tehdä erittäin viihtyisäksi, kuten tästä esimerkistä näet. Tämä antaa sinulle käytännöllisen tuloksen muuttaessasi kellarin asuintilaksi.

Lastenhuoneen suunnittelu

kellari-olohuone-uusiminen-lasten leikkihuone-värikkäät-värit-ystävällinen

Olipa kyseessä lastenhuone tai leikkihuone, lapsesi tuntuu yksinkertaisesti upealta uudella alueellaan, jos noudatat yllä olevia vinkkejä muuttaessasi kellarin asuintilaksi. Leikkihuone ei ole hyödyllinen vain lapsille, koska siellä on paljon tilaa. Vanhemmat voivat myös rentoutua paremmin nyt, koska kellarissa käveleminen ei ole läheskään yhtä kovaa kuin silloin, kun lapset mököttävät ylläsi.

Sauna kellarissa

kellari-olohuone-remontointi-wellness-sauna-puu-vaalea seinämaali

Kellaria voidaan käyttää myös wellness -keidas laajennuksen jälkeen. Ja totta kai ajatus on todella houkutteleva. Eikö sinulla ole kylpyamme yläkerran kylpyhuoneessa, mutta haluat todella sen? Suunnittele sitten kylpyhuoneeseen uusi kylpyhuone, jota voit käyttää vain uimiseen. Sauna on tietysti myös suositeltava täydelliseen kylpyläilmapiiriin ja rentoutumiseen. Saatavana on täydellisiä sarjoja, jotka voidaan asentaa nopeasti ja helposti sen jälkeen, kun kellari on muutettu asuintilaksi.

Kellari työpajana

kellari-olohuone-remontointi-työpaja-kalustustyökalu-idea

Jos sinulla ei ole autotallia, mutta haluat tehdä käsitöitä, olet ehkä ajatellut kellaria tai jopa säilyttänyt työkalusi siellä. Tee henkilökohtaisesta työpajastasi täydellinen eristämällä huone hyvin, varustamalla se lämmittimellä ja sisustamalla se uudelleen. Levitä hyllyt ja aseta työpöytä. Tämä helpottaa työtä ja tekee siitä paljon hauskempaa. Ylimääräinen sisäänkäynti puutarhasta on myös etu.

Perusta kotiteatteri kellariin

kellari-olohuone-remontointi-kotiteatteri-ylellinen-nahka-nojatuoli

Kukapa ei olisi haaveillut omasta elokuvateatterista? Kellari on sopiva huone tähän, varsinkin jos se on äänieristetty. Tämä on tietysti erittäin kallis idea. Sen ei myöskään tarvitse olla niin ylellistä. Kun kellari on muutettu asuintilaksi, yksinkertainen kotiteatterijärjestelmä ja suuri televisio riittävät myös elokuvien katselun parantamiseen. Mukavat istuimet ovat myös välttämättömiä.

Perusta kuntosali kellariin

kellari-olohuone-remontti-urheiluvälineet-kuntosali-juoksumatto

Miksi käyttää rahaa kuntosalille, kun voit laittaa hyviä laitteita taloon. Mutta koska ne ovat melko suuria ja vievät paljon tilaa, niille ei yleensä ole tilaa talossa. Ja tässä kellari tulee jälleen sisään. Vakaa lattia, hyvä ilmanvaihto, mahdollisesti peili ja laadukkaat varusteet ovat kaikki mitä tarvitset kunto-ohjelman aloittamiseen. Noudata sääntöjä muuttaessasi kellaria asuintilaksi.

Pesuhuoneen perustaminen

kellari-olohuone-remontointi-pesula-keittiö-kaapit-tilava-pesukone

Tai voit yksinkertaisesti käyttää kellaria uudelleen remontin jälkeen siihen, mihin se on useimmissa tapauksissa tarkoitettu. Tilava pesutupa on monien kotiäitien unelma. Pesukoneelle on riittävästi tilaa myös kuivausrummulle. Tähän mahtuu myös monia kaappeja vuodevaatteille, pesuaineille tai muille puhdistusaineille. Kuten näet, voit suunnitella kellarin toiveidesi mukaan ja sijoittaa käyttämätön tila järkevästi muuttamalla kellarin asuintilaksi.

Previous Post
Puutarhasuunnittelu – 107 kuvaa, kauniita puutarhaideoita ja tyylejä
Next Post
Kymmenen parasta kardiolaitetta tehokkaaseen kestävyysharjoitteluun kuntosalilla!