15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Takat ja uunit yhdellä silmäyksellä – tyypit, toiminnot ja tekniikka

bioetanolin takat ja uunit keittiön lasisuojaseinät

Kotona takan polttavalla tulella on rentouttava ja romanttinen vaikutus. Mutta Takat ja uunit sinun ei tarvitse vain arvioida ulkonäön perusteella, vaan myös ottaa huomioon tekniset perusvaatimukset. Takatyypeistä riippuen takka voi toimia vain katseenvangitsijana olohuoneessa tai lämmittää koko taloa ja toimittaa myös kuumaa vettä. Artikkelissa meistä tulee yksi Anna yleiskatsaus erilaisista takatyypeistä – klassisesta avotakasta, Varastoiva liesi, Sähkötakka, kaasutakka, kuumailma-takka ja vettä kantava takka koko talon keskuslämmityksenä.

Takat ja uunit moderniin kotiin

kaasutakka seinälle asennettavat keittiökaapit ympäröivät

Uunin asentaminen – missä ja miten?

On toivottavaa, että liesi on sisätiloissa tai Talon pohjoisseinä rakentaa. Tämä luo lämpöverhon ja talo on hyvin eristetty talvella. Nykyaikaiset savupiiput ovat yleensä auki joka puolelta, joten ne toimivat huoneen kohokohtana. Niille, joilla on Bioetanoli sijainnilla ei ole väliä, koska ne ovat savuttomia ja lahjoittavat lämpöä lämmittämättä metalliosia tai tulenkestäviä kiviä. Ne on usein rakennettu huonekaluihin tai jopa kiinnitetty seinään. Ne ovat erittäin kevyitä, joustavia eivätkä vie paljon tilaa.

Takat ja uunit, joissa on kolme näkyvää puolta

Takat, uunit, lasipinnat, olohuoneen puupanelointi

Ihannetapauksessa takka on yhtä kaukana kaikista huoneista, jotka haluat lämmittää. Uunin koon on vastattava huonetta sekä rakennuksen ja savupiipun kuntoa. Kiinteä aine tuottaa optimaalisen lämmön Polttoaineet, joilla on korkea lämpöarvo Miten Hiili, puu ja pelletit, mutta savua ja tuhkaa syntyy prosessissa. klo nestemäisiä polttoaineita, kuten öljyä Ainoa haittapuoli on savu, mutta lämmitysteho on erittäin hyvä. Biopolttoaineet ovat optimaalinen vaihtoehto, koska ne eivät tuota savua tai nokea.

Takat ja uunit seinään kiinnitettävä etäisyys syttyvät materiaalit

Avotakka ei ole kovin suosittu, koska putoava tuhka voi olla epämiellyttävää puhdistusta varten. Viimeisin trendi sisustussuunnittelussa on se Monipuoliset lasitakka ja suljettu kaasuliesi.  Voit katsella tulta huoneen eri alueilta. Riskit on minimoitu, mutta sinun on oltava vähintään kolmen metrin päässä syttyvistä esineistä.

Kiinnitä erityistä huomiota savupiippuun antaa

Takka- ja uunitekniikka käsittelee lämmintä kylmää ilmaa

Toisin kuin monet ajattelevat, takkajärjestelmän tärkein osa ei ole itse takka, vaan savupiippu. Liipaisinta on tarkasteltava kaikilta puolilta – turvallisuuden ja mukavuuden kannalta. Täällä tarvitset ehdottomasti tulisijan asianmukaisen suunnittelun, rakentamisen ja huollon asiantuntijaa. Se on kallis, Takat ja uunit ostaa huonolla vähennysjärjestelmällä. Kyse ei ole vain kustannuksista, vaan myös vakavasta tulipalon vaarasta.

Varasto takka puu moderni talo olohuone lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat

Ja Savupiipulla on kaksi toimintoa. Ensimmäinen on ohjata polttokaasut pois asuinalueelta. Toinen tehtävä on toimia palamisen katalysaattorina. Usein polttokammiot on varustettu mekanismeilla, jotka lisäävät tai vähentävät hapensaantia palamisen hidastamiseksi tai nopeuttamiseksi. Myös savupiipun korkeus on otettava huomioon – mitä suurempi, sitä voimakkaampi työntövoima ja palovamma – vahvempi.

pellettiuunin takat ja uunit olohuoneen ruokailutilan hyllyidea

Tämä ei ole aina toivottavaa. Suomessa on viime vuosina kehitetty tulisijoja, joissa palamisprosessia tarkoituksellisesti hidastetaan useilla kammioilla. Näissä laitteissa savu ei vapaudu ilmakehään niin nopeasti ja lämpö luovutetaan pidemmäksi aikaa. Jos savu työntää taaksepäin, tarkista, ettei savupiippu ole tukossa.

Lopuksi unohda myös se huolto ei. Kaikki riippuu takan tyypistä ja polttoaineesta. Bioetanoliset takat eivät vaadi huoltoa, koska bioetanoli palaa täysin ilman savua. Muiden takkojen ja uunien kanssa sinun tulee puhdistaa tuhka ja savupiippu aina, kun lämmität ne – vähintään kerran vuodessa.

Vesipitoiset savupiiput voivat lämmittää koko talon

vettä kantava liesi talon lämmitys valmistaa kuumaa vettä

Mukavuuden ja romantiikan lisäksi heillä on Takat ja uunit useita muita etuja. Voit esimerkiksi valita takan koko talon lämmitysjärjestelmäksi. Tätä varten tarvitset kuumailmauunijärjestelmän tai vettä kantavan takan. Tämä tulisija on kytkettävä keskuslämmitysjärjestelmään puskurisäiliön kautta. Lämmityspiiriin yhdistettynä vesipitoinen savupiippu lämmittää myös talon muita huoneita ja voi myös tuottaa kuumaa vettä. Takka, jossa on lämmin tasku, on hyvä ratkaisu, koska se antaa lämpöä myös tulen sammuttua.

   Takat takkauunit lasiovi puu-tv sisäänrakennettu

Erilaiset takatyypit:

klassinen avotakka – Klassikko. Tämän takan kanssa sinulla on suora kosketus tulen kanssa. Tämän tyyppisen takan tärkein haitta on, että sen hyötysuhde on erittäin alhainen – 10–20 prosenttia, mikä tarkoittaa, että se tuhlaa paljon puuta lämmittämättä huonetta hyvin. Tulipalon ja huoneen välillä ei myöskään ole esteitä, mikä aiheuttaa suuren tulipalon vaaran. Klassista avotakkaa ei voi ostaa kaupoista. Se rakennetaan paikan päällä tulenkestävien tiilien avulla.

moderni olohuone avoin klassinen puu takka

Varastoiva liesi – Näissä tulisioissa on suljettu takka, mikä takaa paremman tehokkuuden. Näissä tulisijoissa on lasiovi, joka parantaa turvallisuutta. Kun ovi on auki, näiden takkojen tehokkuus voi laskea yli 70 prosenttia. Useimmat näistä tulisijoista on suunniteltu polttamaan puuta, hiiltä ja brikettejä.

Varasto liesi viherhuone ruokailutila sohva valkoiset huonekalut

varastointi uunitalo asuinrakenne metsä viisto katto katto

Kaasutakka – Ne ovat erittäin halpoja ja ympäristöystävällisiä vähäpäästöisten palamisten ansiosta. Koosta ja mallista riippuen niiden lämmitysteho on 3–8 kW. Kaasutakka tarvitsee maakaasuliitännän tai nestekaasua (propaania) kaasupulloista. Ne eivät ole erityisen koristeellisia, mutta toimivat hyvin.

kaasutakka olohuone moderni huonejakaja lasiseinä

Takat ja uunit kaasutakka olohuone puu sohvapöytä kerma

kaasutakka moderni olohuone puupaneelit maalauksia

kaasutakka moderni olohuone koristekivet liekki

kaasutakka lasiseinä harmaa luonnonkivi alumiinirunko

Sähkötakka – Nämä tulisijat ovat yhä suositumpia, koska niissä ei ole puutulien haittoja. Sähkötakat vaikuttavat käyttäjiin puhtaudellaan ja helpolla kokoonpanollaan. Kytke se vain pistorasiaan ja liesi on käyttövalmis! Useimmat sähkötakat on varustettu myös kaukosäätimellä, jolla voit ohjata lämmitystehoa. Nämä takat voidaan helposti integroida huonekaluihin ja seinään.

Sähkötakka lasiovi olohuone moderni harmaa ruskea

sähkötakka kaukosäädin vaikutuksia taustavalaistu ruokasali

sähkötakka lasiovi tv okra harmaa kuvio

• Bioetanolitakka – ne luovat kodikkaan ilmapiirin ja voivat olla todellisia helmiä kotiisi. Kun bioetanolia poltetaan, ei muodostu savua, nokea, toksiineja tai epäpuhtauksia. Nämä avotakka lämmittävät huoneen hyvin nopeasti, mutta vaikutus on lyhytaikainen. Koska yhteyksiä ei tarvita, suunnittelijat ovat myös entistä innovatiivisempia uusissa malleissaan. Markkinoilta löydät erilaisia ​​muotoja ja kokoja.

bioetanolitakat ja -uunit seinään kiinnitettyjen makuuhuoneiden ympärille

bioetanoli takka avotuli makuuhuone L muoto

Takat ja uunit bio liikkuva olohuone pieni harmaa kulmasohva

Lattialämmityksen asettaminen – tyypit, kustannukset, edut ja haitat

Previous Post
Alakatto ja epäsuora valaistus koristeena
Next Post
Halpoja karnevaalipukuja koko perheelle – 23 ideaa