15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tiilitalon rakentaminen – moderni uusi rakennus vanhasta navetasta Puolassa

Tämän projektin arkkitehdit halusivat rakentaa tiilitalon käyttämällä pohjaa vanhalla navetalla. Se on kestävän rakennusmateriaalin toinen elämä. Tämän suunnittelun laitamilla on yhdistelmä vehreitä metsiä, peltokasveja ja maatilarakennuksia sekä nopeasti kasvavia omakotitaloja. Tästä syystä tiimi rakensi suunnitellun talon paikkaan, jossa nämä kolme vyöhykettä kohtaavat.

Rakenna toimiva ja moderni tiilitalo

tiilitalo rakentaa julkisivun ja nurmikkoa etualalla

Vanhat, historialliset navetat ovat edelleen ominaisia ​​elementtejä ympäröivälle maisemalle. Nämä ovat yksinkertaisia ​​tiilirakennuksia, joissa on tasapainoiset mittasuhteet ja tarkat yksityiskohdat ja jotka ovat vanhentuneet erittäin hyvin. Nykyään nämä navetat hylätään usein ja tuhotaan puoliksi. Vuosistaan ​​huolimatta ne ovat kuitenkin hyvin erilaisia ​​kuin uudet rakennukset. Suunnitteluprosessin aikana idea syntyi paitsi inspiroimaan hallitsevasta ympäröivästä arkkitehtuurista myös käyttämään sitä suoraan.

ostaa ja uudistaa kestävää arkkitehtuuria vanhasta navetasta

Pääsuunnitelmana oli, että asukkaat ostavat ja purkavat vanhan hylätyn navetan. He löysivät heidät läheisestä kylästä. Lisäksi arkkitehdit halusivat rakentaa tälle kiinteistölle uuden tiilitalon käyttämällä vanhaa rakennusmateriaalia. Tästä konseptista on siis kehittynyt avainidea, joka on muuttanut lähestymistapaa arkkitehtuurin ja kestävän kehityksen alalla merkittävästi.

Minimalistinen muotoilu luonnon keskellä

luonnollinen ympäristö viheralueineen ja metsineen uuden tiilirakennuksen ympärillä

Metsän läheisyys on taloudellisen kapean tontin suuri etu. Kun tulet taloon, olet jo kiehtonut kauniista näkymistä ympäröivään vehreyteen. Pohjakerros muodostaa myös yhteisen huoneen, jossa on keittiö, ruokailutila ja olohuone. Kaikissa huoneissa on suuret, pitkät ikkunat, joista on näkymät metsään ja saman pituiselle terassille kuin ikkuna.

keittiösaari, jossa on marmorinen työtaso ja puumoduuli

Tätä vaikutelmaa vahvistavat keittiön korkeat huoneet ja 5 metrin olohuone. Suunnittelijat lisäsivät moduulin tähän korkeaan, avoimeen tilaan ensimmäisessä kerroksessa. Siinä on kylpyhuone, komerot ja makuuhuone upealla näköalalla metsään. Tämä kelluva yksikkö luo ripustuksen pohjakerroksen yläpuolelle. Lisäksi terassi on suojattu sateelta ja siinä on riittävästi varjoa.

autotalli keskellä kunnostettua tiilitaloa

Autotallin sijoittaminen talon keskelle voi tuntua epätavalliselta. Tämä yhdistää ne kuitenkin suoraan eteiseen, pesuhuoneeseen, kattilahuoneeseen ja varastotilaan. Autotallin yläpuolella on myös lastenhuone ja ylimääräinen ullakko. Arkkitehdit loivat myös uuden, ilmaa läpäisevän julkisivun tiiliseinäksi vanhan navetan avulla. Historiallinen materiaali antaa paikalle ainutlaatuisen tunnelman.

tiilien rakentaminen tiilitalo rakennus julkisivu

Julkisivu koostuu neljästä eri tiilien välisestä liitoksesta, joilla on erilainen muoto ja läpinäkyvyys. Nämä julkisivun yksityiskohdat korostavat siten myös talon yksittäisiä vyöhykkeitä. Avoimet tiiliseinät mahdollistavat selkeän näkymän ja yhteyden ympäristöön. Tämä julkisivujärjestely oli suuri haaste rakennustyömaalla työskenteleville muurareille. Siksi heidän oli siirrettävä teknologiansa vanhaan rakennuskauppaan.

edessä oleva tiilitalo rakentaa ja kunnostaa pohjapiirros

Talon yksinkertainen muoto ei kilpaile veistoksellisen julkisivun kanssa. Tämä pikemminkin muodostaa taustan, joka korostaa sen kauneutta samanaikaisesti. Kierrätetty tiilimateriaali hylätystä rakennuksesta antoi uudelle rakennukselle toisen elämän ja loi uusia arkkitehtonisia arvoja hiljattain rakennetulle talolle.

* Arkkitehtien verkkosivusto

Näkymä luontoon olohuoneesta, jossa on maalaismainen ruokapöytä

minimalistinen sisustus, portaikko ja liukulasioviovet

sisäänrakennettu takka puisten kaiteiden alla sisätiloissa

kodikas tunnelma olohuoneessa, jossa on vihreä sohva ja puiset hyllyt

näkymä sisäpihalle sisäänpäin moderni muotoilu avoin asuintila

kompakti lastenhuone, jossa on taitettava sohva ja hylly, jossa on neliönmuotoinen muoto

kontrastivärit, kuten musta ja valkoinen yhdessä puun kanssa käytävällä

ensimmäisen kerroksen talo, jossa autotalli keskellä

Previous Post
Nuotioreseptit – Helppo retkeily ruoanlaittoon ja herkullisien aterioiden valmistaminen
Next Post
14 helppoa venytystä lapsille (hyvä ennen tai jälkeen harjoituksen)