15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Värillinen betoni arkkitehtuurissa – käytä värikkäitä rakennusmateriaaleja harmaan sijaan

kulttuurikeskus, jossa on portaat, katto ja julkisivu keltaisella betonilla

Yleensä, kun ajattelemme betonirakennuksia, mieleen tulee harmaa väri, mutta värillinen betoni saa kaiken näyttämään elävämmältä. Tämän rakennusmateriaalin perinteinen sekoitus sisältää yleensä sementtiä, soraa, hiekkaa ja vettä. Se voi kuitenkin vaihdella väriltään elementtien ja lisäaineiden mukaan ja luonnollisesti tehdä vaikutuksen vaaleilla tai tummilla sävyillä. Betonin pigmentti voi ylittää esteettisen toiminnon. Se voi parantaa omakotitalon vaikutelmaa, muodostaa kontekstin julkisen rakennuksen ympärille tai jopa viitata suunnittelukonseptiin. Alta löydät valikoiman rakennusprojekteja, joissa värillistä betonia käytetään optimaalisesti materiaalina.

Värillinen betoni lisää eloisuutta

talon laajennus ja käytävä punaisista rakennuselementteistä, betonoitu, pigmentoitu ja lisätty

Yhdisteet, jotka lisäävät pigmenttejä seokseen, ovat yleistymässä ja suosittuja, koska ne lisäävät värillistä betonia vakaammilla vivahteilla kuin väri. Nämä sävyt johtuvat keltaisten ja punaisten oksidien lisäämisestä, ja niiden johdannaiset, kuten ruskea, saadaan lisäämällä rautaoksidia. Kromi ja kobolttioksidi muodostavat vihreän ja sinisen. Mustalle betonille käytetään yleisesti mustaa rautaoksidia ja hiilioksidia yhdessä pozzolaanisen sementin kanssa.

Musta betoni

moderni huvila, joka on valmistettu mustasta betonista, toisin kuin puiset ikkunakehykset

Ensimmäisessä esimerkissä näytämme Atillo Panzierin Villa Моntagnola & Yhteistyökumppanit Sveitsistä, joka sijaitsee kiinteistössä, josta on upeat näkymät Luganojärvelle. Ehdotteleva näkemys ja vaikuttava kivimassan läsnäolo sivuston takana ovat sanoneet koko rakennuksen sisällyttämisen periaatteet. Moderni talo viittaa kallioon dynaamisessa vuoropuhelussa ja ulottuu samalla järvelle. Paikan luontainen morfologia ja sen lounaaseen suuntautuminen järveä ohjasi suunnittelijan valintaa.

autotallin sisäänkäynti harmailla sävyillä ja betonitalon takaosa, jossa on kapeat ikkunat

Rakennus näyttää mustalta pigmentoidulta paljaalta betonilta. Se on musta väri, joka tulee kalliosta ja raakalevyistä, jotka ulottuvat samaan suuntaan. Tämä ominaisuus herättää julkisivun eloon ja korostaa täysien ja tyhjien aukkojen vaihtelua. Valo tunkeutuu aukkojen läpi, täyttää huvilan sisätilat ja luo lämpimän ja kodikkaan tunnelman. Luonnon tammesta valmistetut ovet ja ikkunat vahvistavat tätä erityisominaisuutta. Kipsin valkoisen ja betonin mustan välinen sisäinen kontrasti luo viitteellisiä pelejä, joita oivallukset korostavat.

Tummanvärinen betoni lisää kontrastia

suunnittelijarakennus mustasta ja tummasta rakennusmateriaalista auringonlaskun aikaan

Seuraavassa esimerkissämme maanpinnasta ulkoneva betoniseinä kehystää portugalilaisen arkkitehtitoimiston Pitagoras Groupin suunnitteleman talon. Muuri kuitenkin voittaa maiseman eri korkeudet. Käytettyjen materiaalien osalta näennäisen värinen betoni määrittää rakenteen tilavuuden. Arkkitehdit valitsivat myös antrasiitinväristä sinkkiä joidenkin julkisivulevyjen päällystemateriaaliksi.

sisäpiha, jossa nurmikon musta talon julkisivu ja liukulasioviovet ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa

Suunnittelija valitsi basaltin ulkokansille pääsyä varten autolla. Kävelyreiteillä tai olohuoneissa puiset kuormalavat ovat vallitsevia sisälattian jatkeena. Ulkorakennukset ovat kuitenkin pääosin mustaa alumiinia. Verhouksella on merkittävä vaikutus tämän kodin ulkoasuun, koska se näkyy täysin kiinteistön sisäänkäynnistä. Tästä syystä arkkitehdit valitsivat huokoisesta betonista valmistetun kannen täysin tasaisen tyhjennyspinnan luomiseksi. Jotenkin tämä kansi auttaa ymmärtämään rakennuksen tilavuutta asukkaiden liikkuessa eteenpäin lattialla.

Punainen betoni aksenttina

harmaan betonivärin ja punaisten aksenttien yhdistelmä uima -altaille ja puutarhoille

Tässä tapauksessa ripustetun betonin tilavuus suojaa pohjakerroksen asuinalueita alueellisilla poikkeamilla päällysteen suunnittelusta eri korkeuksilla. Puupäällyste yhdistää altaan sisäänkäynnin ja avautuu huoneessa. Betoniseinä tukee myös rakennetta ja jakaa alueen pituussuunnassa. Tämä luo laitokselle itsenäisiä alueita. Brasilialaiset arkkitehdit UNA Arquitetos värjäsivät värillisen lohkon rautaoksidilla. Muotoillun seinän läsnäolo ulottuu myös valonheijastuksista ja seuraa siirtymistä ulko- ja sisäalueilta.

Puulattia ulkoalueella ja punaisen betonin seinä minimalistisessa talossa

Kaksi betonipilaria täydentää tämän tason tuet ja mahdollistavat ilmeisen epäsymmetrian tavanomaisessa rakenteessa. Toisin kuin ensimmäinen taso, jossa makuuhuoneet sijaitsevat, näkyy äänenvoimakkuuden läpinäkyvyydessä. Joten tämä viittaa tiettyyn läheisyyteen, kun taas näistä huoneista avautuu näkymä parvekkeilta. Nämä imurit takaavat diagonaalisen näkymän, useita valo- ja tuuletusaukkoja, jotka myös korostavat auringon polkua. Lopuksi talvipuutarha pyöristää katolle nousun.

Värillinen betoni punaisena julkisivun verhouksena

moderni kaksikerroksinen talorakennus punaisella julkisivulla, joka on valmistettu paljaasta betonista ja jossa on sisäpiha

Chileläiset arkkitehdit Mauricio Pezo ja Sofia von Ellrichshausen ovat päättäneet testata tämän esikaupunkitalon arkkityyppisiä piirteitä. Tämä toimenpide ei ollut koskaan niin yksinkertainen kuin välimiesmenettely, joka vaati joitakin tapauksen muodollisuuksia: esikaupunkien betoniasunto omakotitalojen naapurustossa. He suunnittelivat kappaleen, joka yhdistäisi neljän kaltevan katon siluetin, mutta ei poikkeaisi liikaa lapsen piirustuksen naiiveista ääriviivoista.

Esikaupunkitaloon rakennetaan punaisen betoniseinän kerroksia

Talo on noussut paikalliseksi termiksi, joka viittaa kiistaton betonirakenteiden lujuus, joka ei koskaan vanhene. Tiimi rakensi toissijaisen värillisen betoniseinän, joka muuttui useita kertoja valmistuksen aikana ja tehtiin kerroksittain. Rakentajat kaatoivat jokaisen uuden kerroksen edellisen päälle.

Keltainen betoni taloa rakennettaessa

arkkitehtoninen esimerkki talonrakennuksesta värillinen betoni keltaisella seinillä

Espanjalaisten arkkitehtien Azpilicueta Arquitectura Y Paisajen molemmat kotelot määräytyvät monimutkaisen paikallisen geometrian mukaan kahdessa eri muodossa. Ne nostavat talon M ja talon P yhden materiaalin elementeiksi. Värillinen betoni yhdistää vahvan korvakorun, joka puhuu tyypillisistä paikallisista rakenteista. Talot koostuvat kiinteistä seinistä ja suljetuista maanläheisistä mutamuureista, jotka ovat tyypillisiä paikalliselle arkkitehtuurille. Etusijalle asetettiin myös se, että eteläosan kotelon keittiössä olisi oltava ihanteellinen suunta.

Sisäänkäynti modernista talosta, jossa on katto ja lepotuoli

Arkkitehdit asettivat rakentamiselle budjettirajat heti ensimmäisestä hetkestä lähtien. Kotelot ottavat siksi huomioon energiatehokkuuden näkökohdat, joilla on hyvä energian pätevyys. Rakenteellinen järjestelmä luotiin massoittain keltaisen raudoitetun betonin seinien avulla ja hiekkapuhalluksen mukaisesti. Lisäksi aurinkosähköstä valmistetut paneelit sopivat asianmukaisesti kattoon. Luodulla tekstuurilla on kaksinkertainen ulkoinen ilme, joka mahdollistaa leikkimisen riittävän kokeneiden materiaalien ja hyvän hoidon kontrastilla ja tulkita uudelleen “maanläheisten” seinien perinteisen rakentavan järjestelmän. Tavoitteina olivat integroituminen paikkakuntaan, taloudellisten resurssien optimointi ja toteuttamisen yksinkertaisuus.

Värillinen betoni julkisissa rakennuksissa

linjat liuskekivilaattoina, jotka on integroitu ulkoiseen julkisivuun julkisen rakennuksen museona punaisella

Arkkitehtien Gonçalo Byrne Arquitectosin rakennuksen runko muistuttaa perinteisen keskiaikaisen rakentamisen tuntoherkkyydestä ja esittelee karkeita kuvioituja pintoja, jotka saavutetaan käyttämällä pigmenttistä punaista betonia, jolla on raaka ja epäsäännöllinen ilme ja hyvin lähellä ihmisen käden alkuperäisiä rakenteita. Arkkitehdit ovat tehostaneet Portugalin museon tekstuuria lisäämällä liuskekivestä valmistettuja harmaita viivoja rakennuksen vaakasuoriin saumoihin.

kahden kaksoisrakennuksen kalteva katto peittää näyttelyhuoneiden edessä olevan kävelytien

Kaiken kaikkiaan rakennus luo painovoiman tunteen, melkein kuin veistos, joka on värjätty omiin sävyihinsä, herättää aikaa spontaanissa patina -kuviossa ja näyttää saastuneelta pystysuoralta taistelukentältä pienen ja suuremman kappaleen välillä. Betoniseinien ja betonipylväistä, palkeista ja laatoista rakennetun rakenteen yhdistelmä mahdollisti tilan maksimaalisen käytön ja runsaasti näyttelyalueita.

Punainen betoni palokunnalle

minimalistinen paloasema, jossa on lumen vastainen ruusunpunainen julkisivu

Italialainen studio Pedevilla Architects suunnitteli minimalistisen vaaleanpunaisen rakennuksen, joka toimii paloasemana Vierschachin kaupungissa Etelä -Tirolissa. Ilmeisesti yksinkertaisesti suunniteltu rakennus, joka on rakennettu syrjäiseen Pustertaliin lähellä Itävallan rajaa, sijaitsee päätien varrella. Suunnittelussa etusijalla on yksinkertaisuus ja yksityiskohtien parantaminen, mutta todellisuudessa rakennus on itsessään kokeilu. Kevytbetonista valmistettu ulkokuori haastaa rakenteelliset ja staattiset parametrit, mutta ottaa huomioon myös eristysvaatimukset.

Palokunnan sisustus punaista betonia ja palomies

Punainen väri korostaa uuden palokunnan omaperäisyyttä. Värillinen betoni on kaikkien pintojen rakennusmateriaali. Tämä korostaa rakennuksen monoliittista luonnetta. Rakenteen mitat pysyvät tunnistettavissa ulkopuolelta. Pikemminkin se vahvistaa rakenteiden valtavaa ulkonäköä. Projektin pääpiirre on epäilemättä ulkokuoren esivalmistus, jonka ansiosta tiimi pystyi minimoimaan tarvittavat rakennus- ja rakennuslaitteiden uusinnat. Kuitenkin epäsäännöllisyydet tai poikkeamat betonissa vain lisäävät charmia rakennuksen materiaaliin ja luonteeseen.

Keltainen väri kulttuurirakennuksille

keltainen okkeribetoni julkiseen rakennusmuseoon käytettäväksi vihreän kattoterassin kanssa

Okkerkeltainen betoni edustaa arkkitehtien Brasil Arquiteturan vaikuttavan brasilialaisen kaupunginmuseon lattian lämmintä väriä. Hienostuneella rakenteella, joka on valmistettu esijännitetystä betonista, arkkitehdit suunnittelivat suuren, noin 65 metrin valon. Siten olet luonut suuren katetun tilan ja todellisen kaupunkiparvekkeen. Tämä on kuitenkin käytännössä suojattu voimakkaalta auringolta ja kaupungin sateilta. Katettua tilaa voidaan käyttää monin eri tavoin juhlista messuille, esityksistä mihinkään, nauttia hyvästä varjosta tai näkymästä riuttoihin.

kokoushuoneen näyttely betoniseinät keltaisena yhdistettynä kauniisiin elementteihin

Tuloksena on rakennus, joka erilaisilla, joskus hienovaraisilla, joskus tylsäillä tavoilla paljastaa metaforisesti tärkeimmät temaattiset akselit. Cais do Sertão on tarjonnut vierailijoille kutsuvan, ainutlaatuisen kokemuksen sekä älyllisesti että emotionaalisesti. Yhteenvetona voidaan sanoa, että kyse on tekniikan ja runouden kohtaamisesta, korkeateknologiasta teknisesti yksinkertaisen, tiukan ja laajan sisällön kanssa, jossa on mahdollisuus ilmaiseen tulkintaan ja vapaaseen nauttimiseen. Se on esteettisen nautinnon paikka, jossa tunne, yllätys ja löytö kulkevat käsi kädessä. Kaupungin lempeyden paikka.

Previous Post
Tee itse suklaan juominen: jälkiruokia lahjaideana
Next Post
Röyhkeä ruohonpää, sileää tai muuta materiaalia – yksinkertaisia ​​ideoita ja ohjeita