15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Rakentaminen törmäysmaalla – 12 inspiroivaa projektia kestävällä hybridimateriaalilla

rakennus, jossa on rammed earth -hybridimateriaali moderni arkkitehtuuri suunnittelu saviseinä

Vaikka rakentaminen mäntymaalla on laiminlyöty rakennustekniikkana vuosia, tämäntyyppinen rakentaminen kokee nykyään renessanssin arkkitehtuurissa. Periaatteessa etuja ovat erinomainen lämpömassa, lämpötila- ja melusuoja, lujuus ja kestävyys, vähäinen huolto, palonkestävyys, kantavuus ja paljon muuta. Lisäksi jyrsityllä maalla rakennettaessa säilytetään rakennusmateriaalin luonnollinen kauneus ja sen ympäristöystävälliset ominaisuudet. Tällä kertaa esittelemme valikoiman parhaita rakennushankkeita, joissa rantamaalla rakentaminen on tuottanut poikkeuksellisia tuloksia. Nämä 12 teosta osoittavat houkuttelevan esteettisen viimeistelyn, joka syntyy asettamalla päällekkäin useita kerroksia puristettua maata.

Rakentaminen iskumaalla – edut

rakennus, jossa on rammed earth -hybridimateriaali, moderni arkkitehtuuri, pihavesi

Rakentaminen törmäysmaalla on vanha tekniikka, joka on löytänyt tiensä takaisin moderniin arkkitehtuuriin. Rakennussääntöjen ja lainkäyttöalueiden vuoksi hybridimateriaali ei ehkä sovellu seiniin. Pohjimmiltaan ramppi on maaperää, joka voidaan tiivistää kivikoviksi rakenteiksi. Näin ollen jyrsityt maanmuurit koostuvat kirjaimellisesti maasta, jolla ne seisovat. Ne voivat auttaa taloa ankkuroimaan sen sijaintiin ja tarjota kestävän vaihtoehdon betonille.

Olemme koonneet sinulle alla 12 inspiroivaa ehdotusta. Nämä todistavat, että rakentaminen ramppamaalla eroaa ihmisten käsityksestä materiaalista, jonka voimme yhdistää vanhoihin rakennuksiin ilman nykyaikaista mukavuutta. Artikkelin rakennushankkeet korostavat ainutlaatuista materiaalia ja tekevät siitä osan suuremmasta.

Kerrostalo

rakennus, jossa on jyrsitty maa -hybridimateriaali, moderni arkkitehtuuri kerros talokerroksia savimaata

Ensin esittelemme sinulle esimerkin rakentamisesta rammed -maalla Australian alueelliselta rannikkoalueiden Victorialta. Majoituspaikka sijaitsee lähellä rantaa, mutta siitä ei ole merinäköalaa. Suurin osa maastosta on myös pohjois-etelä-rinteitä ja koostuu kalkkikivikerroksista ja maanalaisista luolista. Ensinnäkin asiakkaan tehtävänä oli luoda suuri perhekoti, johon mahtuisi useita vieraita ja perheenjäseniä samanaikaisesti. Tämän pitäisi olla korkealaatuinen, vankka koti sukupolville.

rakennus, jossa on rammed earth -hybridimateriaali moderni arkkitehtuuri kerros talon kerrokset vihreät laatat kaksirivinen keittiö olohuone

Kun rakennettiin törmäysmaalla, arkkitehdit Kathryn Robso ja Chris Rak suunnittelivat talon “kerrosten” sarjaksi, jossa on leikkaavia alueita ja yksityisiä näkymiä. Teepuiden välissä ei ole laajaa panoraamanäköalaa kompleksille. Tästä syystä tiimi loi pienempiä pihoja ja näkymiä, jotka mahdollistavat erilaisen näkemyksen rakennukseen. Layer House on edelleen kontekstuaalinen ja koostuu paikallisista rakennusmateriaaleista ja tekniikoista, jotka ovat optimaalinen vaihtoehto jyrsityllä maalla rakentamiseen. Jyrsityn maan lisäksi arkkitehdit valitsivat puun sopivaksi materiaaliksi. Lisäksi hiekkakomponentit maan päällä ovat peräisin alueelta ja ne ovat paikallisten käsityöläisten valmistamia. Tämä luo kestävän ja tehokkaan rakennusmateriaalin, joka on huoltovapaa ja ikään sopiva. Puu puolestaan ​​muuttuu yleensä harmaaksi ja vanhenee ajan myötä.

rakennus rammed earth -hybridimateriaalilla moderni arkkitehtuuri kerros talon kerrokset vihreät laatat keittiösaari

Vaikka suunnittelijat käyttivät yksinkertaista ja vaaleaa puulattiaa ja kevyttä betonilattiaa rakentaessaan maalattua maata, he lisäsivät myös joitain strategisia graafisia lisäyksiä sisustukseen. Tämän seurauksena he ovat onnistuneet rajaamaan ja rajaamaan olohuoneet huoneissa. Vihreä kaakeloitu keittiösaari on hyvä esimerkki tästä. Kestävän laatan ansiosta vihreä auttaa myös yhdistämään maiseman sisustukseen.

Rakennus jylhillä mailla – Negenoord -näkötorni

rakennus, jossa on törmäysmaa hybridimateriaalia moderni arkkitehtuuri näkötorni negenoord belgia

Maasvalley Riverpark -luonnonsuojelualue sijaitsee Belgian ja Alankomaiden rajan molemmin puolin. Negenoordin uuden kehityksen konsepti keskittyi spontaaniin luonnonkehitykseen, luonnonkasvatukseen mutta myös virkistyskäyttöön. Jotta alue voitaisiin täysin kokea, pienelle kukkulalle oli rakennettava pieni näkötorni alueen keskelle suojaamaan torni talvitulvilta.

rakennus, jossa on törmäysmaa hybridimateriaalia moderni arkkitehtuuri näkötorni negenoord belgia

Arkkitehtitoimisto De Gouden Liniaal Architecten käytti myös tätä projektia tekniikalla, joka rakensi ramppamaa. Rakennuksessa tiimi käytti jälleen paikallisia rakennusmateriaaleja Meuse -alueelta. Samaa rakentamismenetelmää käytettiin myös jyrsittyjen maaseinien rakentamiseen. Näiden seinien pinta syöpyy hitaasti niin, että jonkin ajan kuluttua sora tulee näkyviin. Sisällä portaiden keskisydän on valmistettu betonista, joka on hiekkapuhallettu paljastamaan myös sora. Rakentamisen myötä rakennus kertoo paikasta, jossa se on rakennettu, ja se on vahvasti ankkuroitu ympäristöönsä.

Casa Caldera

rakennus rammed earth hybridimateriaalilla moderni arkkitehtuuri casa caldera

Tämän paikan historia juurtuu syvälle alueen kulttuuriin. Alueen biologinen monimuotoisuus on osa suurempaa Madrianin saaristoa, joka ulottuu Sonoranista Chihuahuanin autiomaahan. Tästä tarinasta ja kontekstista syntyy Casa Caldera. Ilmasto -olosuhteet vaikuttavat voimakkaasti tähän pieneen majoitukseen; Sopeutuminen luonnolliseen, sosiaaliseen, poliittiseen ja taloudelliseen ympäristöön, kukin omalla painotetulla ja eri tasolla.

rakennus, jossa on jyrsitty maa hybridimateriaali moderni arkkitehtuuri casa caldera sisustus olohuone takka puu luonnonmateriaaleja

Turvakodin rakenne näyttää siltä, ​​että se on luotu alkuperäisistä ruohoista, jotka määrittävät kaltevuuden ja avoimet alueet sen ulkopuolella. Korostaakseen turvakodin laatua DUSTin arkkitehdit valitsivat rakenteen materiaalin sulautuakseen ympäristöön. Saviseinät on valmistettu kaadetusta laavakivestä. Koko asia muodostaa puoliksi nestemäisen materiaalin, joka on pujotettu muottiin, samanlainen kuin rakentaminen jyrsityllä maalla. Tuloksena oleva vaikutus on hienovarainen vastakohta vihreälle ympäristölle, joka sulautuu harmonisesti maisemaan vuoden aikana.

Ajijic – Talo Meksikossa, joka rakennettiin iskulla

rakennus rammed earth hybridimateriaalilla moderni arkkitehtuuri ajijic house forest

Jaliscon Chapala-järven kesämökille arkkitehdit Tatiana Bilbao SC pyysivät mukautuvaa, integroitua ja vähän huoltoa vaativaa ratkaisua. Yhdistettynä yksinkertaiseen koteloon geometria reagoi tapaan, jolla se on rakennettu. Rakenne ympäröivän materiaalin kanssa löytää muinaisen järjestelmän, jonka me usein unohdamme tekniikan kehityksen vuoksi.

rakennus rammed earth hybridimateriaalilla moderni arkkitehtuuri ajijic -talo ulkopuolinen näkymä

Saviseinien ja maiseman värit ja tekstuurit sulautuvat yhteen tuodakseen talon ja ympäristön yhteen. Läheinen suhde asiakkaan ja taiteilijaryhmän kanssa joidenkin sisätilojen ja huonekalujen suunnitteluun antoi uuden askeleen mukauttaa asumisen tarpeet käyttäjille.

Los Terrenos

rakennus rammed earth -hybridimateriaalilla moderni arkkitehtuuri talo los terrenos

Sama arkkitehti suunnitteli seuraavan projektin. Los Terrenosin kiinteistö sijaitsee lähellä Casa Venturaa, ja se sijaitsee asuinalueella Montereyn lounaispuolella, joka on ylängön metsäinen alue. Jyrsetty maarakennus on pirstoutunut rakennustyömaan kunkin komponentin tehtävän ja roolin mukaan, mutta ne kaikki on suljettu täydelliseen neliöön yleisessä suunnitelmassa. Jokainen tilavuus on nurkassa ja ympäröi orgaanisesti muotoiltua allasta.

rakennus rammed earth hybridimateriaalilla moderni arkkitehtuuri talo los terrenos peili lasipuu

Maisemastrategian tavoitteena oli heijastaa ja jäljitellä sivuston nykyistä kasvistoa ja eläimistöä luovalla tavalla. Sosiaalinen alue sijaitsee lepolevyllä peilatussa lasikuorissa, joka samalla heijastaa ja sisältää rehevän ympäristön; Päähuoneesta on näkymät puiden latvoille. Muut makuuhuoneet ovat maanalaisia ​​ja rakennettu savella ja rammed maa suhteessa topografia.

Länsi -Australian harjunmuuri

rakennus rammed earth hybridimateriaalilla moderni arkkitehtuuri Länsi -Australian suuri muuri lintuperspektiivi

Australiassa ja todennäköisesti eteläisellä pallonpuoliskolla pisin isketty maanmuuri oli vuoden 2016 Länsi -Australian Arkkitehtien instituutin palkinnon finalisti. 230 metrin pituinen saviseinä mutkittelee hiekkadyynin reunaa pitkin ja ympäröi kaksitoista maan peittämää asuinrakennusta. Arkkitehti Luigi Rosselli suunnitteli ne karjankasvatusyrityksen lyhytaikaiseen majoitukseen keräysten aikana. Asuntojen 450 mm paksun jylhän maan julkisivun ja sen takana olevan dyynin ansiosta asunnoissa on paras lämpömassa, joka luonnollisesti jäähdyttää ne subtrooppisessa ilmastossa.

rakennus rammed earth hybridimateriaalilla moderni arkkitehtuuri Länsi -Australian huoneistojen muuri

Rakentamisessa jyrsityllä maalla rakenne on valmistettu rautapitoisesta, hiekkaisesta savesta, joka on vallitseva piirre alueella. Muita rakennusmateriaaleja ovat sora, jonka paikalliset ottavat viereisestä joesta, sekä vesi, joka tulee paikallisesta porakaivosta.

SanBaoPengin taidemuseo

rakennus, jossa on törmäysmaa hybridimateriaalia moderni arkkitehtuuri sanbaopeng taidemuseo kiina posliini taidemaalari

Tämä taidemuseo sijaitsee Sanbaon kylässä – viehättävässä paikassa lähellä Jingdezhenin keskustaa, Kiinan posliinipääkaupunkia. Viime vuosikymmenen aikana posliinimaalarit ovat muuttaneet tänne rakentamaan omia ateljeitaan. Museon arkkitehtuuri on jyrkässä ristiriidassa ympäristönsä kanssa. Luonnolliset geometriset muodot määrittelevät rakennuksen. Museo on 150 metriä pitkä ja tämä muotoilu luo outon suhteen vierailijoiden ja tilan välillä. Näyttelytilojen suunnittelun tärkeimpänä osana olevat seinät on rakennettu rakentaen maan.

rakennus, jossa on jyrsitty maa hybridimateriaali moderni arkkitehtuuri sanbaopeng taidemuseo kiina posliini maalari piha

Käytävä on pitkä läpinäkyvä huone, 100 metriä pitkä, ja sen ympärillä on 4 metriä korkeita mudaseiniä. Päämateriaalit, kuten jyrsetty maa, titaanisinkkilevyt ja travertiini, syöpyvät ajan myötä. Tästä syystä odotamme tätä eroosioprosessia, kuten viinin käymistä, koska se tekee sen ainutlaatuisesta mausta vieläkin hienompaa. Lisäksi Sanbaon kylä tuottaa luonnollisesti ainutlaatuisen maan, joka on hieman punainen. Tästä syystä DL -ateljeen arkkitehdit päättivät rakentaa saviseinät paikallisella savella, mikä luo tietyn tuntemuksen ja jännityksen.

Vineyard House

rakennus rammed earth -hybridimateriaalilla moderni arkkitehtuuri viinitarha talo ulkopuolinen näkymä

Tämä talo on istutettu suurelle maatalousalueelle, ja se sijaitsee kiinteistön viinitarhan keskellä lähes tasaisella maalla korkkitammen metsän vieressä. Ympäristön rauhallisuus ja seesteisyys toivottaa tervetulleeksi yksikerroksisen rakennuksen, joka yrittää sulautua maisemaan mahdollisimman vähän sekoittumalla rauhallisen ympäristön luonnon elementteihin.

rakennus rammed earth -hybridimateriaalilla moderni arkkitehtuuri viinitarha

Rakentamalla törmäysmaalla luotiin rajoitetut yhteiset tilat. Nämä kommunikoivat koko ulkoterassin kanssa, joka toimii oleskelutilojen laajennuksena. Kestävien ja ekologisten ratkaisujen kysyntä oli sysäys maarakentamisen käyttöönotolle, joka on edelleen vallitseva paikallinen rakennusmenetelmä joillakin Portugalin alueilla.

Tuscon Mountain Retreat

rakennus, jossa on törmäysmaa hybridimateriaalia moderni arkkitehtuuri tuscon mountain retreat

Tucson Mountain Retreat sijaitsee Sonoranin autiomaassa. Koti on huolellisesti asetettu vastauksena viereisiin arroyosiin, kallioisiin juurella, muinaisiin kaktuksiin, eläimiin, muuttoliikennepolkuihin, auringonvaloon ja näkymiin. Pohjapiirros on jaettu kolmeen erilliseen ja eristettyyn vyöhykkeeseen. Jokaiselle alueelle on päästävä poistumalla miehitetyltä vyöhykkeeltä, menemällä ulos ja astumalla toiseen tilaan. Tämä erotus ratkaisee asiakkaiden halutun akustisen erottelun ja tarjoaa samalla ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea raaka aavikkomaisema jatkuvasti.

rakennus, jossa on törmäysmaa hybridimateriaalia moderni arkkitehtuuri tuscon mountain retreat kaktusrinne

Talo koostuu pääasiassa jyrsetystä maasta, joka käyttää leveää lattiaa halutun lämpömassan aikaansaamiseksi. Siten sillä ei käytännössä ole haitallisia ympäristövaikutuksia. Auringon lämpövoittoa vähennetään kohdistamalla talo lineaarisesti itä-länsi-akselia pitkin. Tämä minimoi ovien ja ikkunoiden aukot kapeassa itä- ja länsijulkisivussa.

Maan talo

rakennus rammed earth hybridimateriaalilla moderni arkkitehtuuri earth house mexico

189,3 m²: n talo sijaitsee 25 minuutin päässä Méridan keskustasta. Maan kanssa rakentamisen tarkoituksena on luoda harmonia perinteisen ja modernin arkkitehtuurin, perinteiden ja tekniikan välillä menneisyyden ja nykyisyyden välillä. Maan ja tavanomaisen materiaalin, kuten betonin, yhdistelmä, kun rakennetaan ramppamaalla, vanha ja uusi toimivat yhdessä.

rakennus rammed earth hybridimateriaalilla moderni arkkitehtuuri earth house meksiko asuintilaa

Painotetut maanmuurit ovat talon sydän. Ne luovat tilan, joka toivottaa vieraat tervetulleiksi massiivisen lattiarakenteen ja meksikolaisen tiiliholven väliin. Maa on luonnollinen ja unohdettu luonnonvara, joka on lähes ilmainen ja ympäristöystävällinen. Sosiaalisesti ja taloudellisesti luonnonmateriaalien lisääntynyt käyttö antaa ihmisille mahdollisuuden elää ja käyttää resursseja, jotka ovat käytännössä jalkojensa alla.

Zenkonyu × Maan peittäminen

rakennus rammed earth hybridimateriaalilla moderni arkkitehtuuri zenkonyu house japan

Joten Honjimassa ei ole lainkaan yleisiä materiaaleja rakennuksen rakentamiseen. Tästä syystä voiman saaminen takaisin ja epätoivoisten ponnistelujen parantaminen voisi kuitenkin parantaa tätä hanketta. Lisäksi siellä oleva meri ja saaren maaperä tarjoavat jyrsittyjä maita rakentamiseen. Alun perin rakennusmenetelmän nimi oli “HANCHIKU”, jossa katkerat aineet ja merestä uutettu sammutettu kalkki sekoitetaan maan kanssa ja jyrsitään rakenteen lujuuden parantamiseksi.

rakennus rammed earth hybridimateriaalilla moderni arkkitehtuuri zenkonyu house japani saviseinät geometrinen muoto

Arkkitehdit loivat tämän rakennuksen muodon yhdistävillä seinillä, jotka on tehty kuvasuhteella. Käsin valmistettaessa yksityiskohdat ja tekniikka jätettiin huomiotta ja järkevä muoto kaivettiin. Lopulta tämän rakennuksen kansallisuus ja aika ovat muokanneet säilyttäen japanilaisen tunnelmansa.

Nk’Mip Desertin kulttuurikeskus

rakennus, jossa on törmäysmaa hybridimateriaalia moderni arkkitehtuuri kulttuurikeskus kanada rannikon autiomaisema

Nk’Mip Desert Cultural Center on erityinen ja kestävä vastaus rakennuksen ainutlaatuiseen kontekstiin – epätavalliseen Kanadan autiomaahan. Tältä osin rakennuksessa on sisä- ja ulkonäyttelyitä, jotka juhlivat kulttuuria ja historiaa. Lisäksi aavikkomaisema virtaa vastaavasti kulttuurikeskuksen vihreän katon yli, jota pidätettiin rakentamalla törmäysmaalla.

rakennus, jossa on jyrsitty maa hybridimateriaali moderni arkkitehtuuri kulttuurikeskus

Sisäänkäynti parkkipaikalta johtaa vierailijan sisäkkäisten betoniseinien läpi sisäänkäyntitilaan törmäysmaaseinän päässä. Tila, jota käytetään suurten ryhmien kokoamiseen ja päivän tapahtumien opastamiseen, kulkee matalaa betoniseinää pitkin, joka erottaa koskemattoman autiomaiseman ja rakennuksen. Tämän reitin määrittelee vesikanava, joka johtaa ihmiset sisäänkäynnille.

Luettelo arkkitehtien verkkosivuista:

Robson Rak Arkkitehdit ja sisustussuunnittelijat

Arkkitehti De Gouden Liniaal

PÖLY

Tatiana Bilbao

Luigi Rosselli

DL -ateljee

BLAANC

earthLab Studio

Tadashi Saito + Atelier NAVE

DIALOGI

Previous Post
Tee itse suklaan juominen: jälkiruokia lahjaideana
Next Post
Kalorinkulutusjooga: Kuinka monta kaloria poltat eri joogatyypeillä!