15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Takana tuuletettava verhoseinä – rakentaminen ja kustannukset

Takana tuuletetut julkisivun julkisivupaneelit-puinen ilme

Julkisivu antaa rakennukselle yksilöllisen ilmeen, mutta sillä on myös suojaava toiminto – tuulta, sadetta ja lunta vastaan. the takana tuuletettu verhoseinä nauttii jatkuvasti kasvavasta suosiosta ja mahdollistaa monenlaisia ​​suunnitteluvaihtoehtoja. VHF voidaan asentaa olemassa olevaan muuraukseen ja se soveltuu yhtä hyvin uusiin rakennuksiin ja kunnostustöihin, joissa jopa vanha rakennus voi saada suuren kasvojenkohotuksen. Voit selvittää, miten tämä erityinen julkisivumuoto toimii tämän päivän viestissä.

Takana tuuletettava verhoseinä – rakenne

Takatuuletettu julkisivurakenne-eristys-tuuletus-muuraus

Takana tuulettavalle verhoseinälle on ominaista kahden komponentin – säänkerroksen ja eristyksen – rakenteellinen erottaminen. Julkisivu on asennettu talon olemassa olevien ulkoseinien eteen ja sitä pidetään paikallaan erityisellä tukijärjestelmällä. Muurauksen ja esivalmistettujen komposiittielementtien väliin lisätään eristysmateriaali. Ulkoisen kerroksen ja eristyksen väliin syntyvä tila mahdollistaa ilman kiertämisen vapaasti julkisivun takana, mikä estää kosteuden muodostumisen ja varmistaa optimaalisen lämmöneristyksen.

Takana tuuletettava verhoseinä-monikerroksinen ulkoseinärakenne

Verho takaisin-tuuletettu-julkisivurakentaminen-eristys-takaisin-tuuletus

Tässä on muutamia keskeisiä kohtia, jotka on otettava huomioon VHF -laitetta rakennettaessa:

– Välissä olevan ilmakerroksen tulisi olla suurempi kuin 2 senttimetriä, noin 3–5 senttimetriä, jotta hyvä ilmankierto on mahdollista. Järjestelmän ylä- ja alaosassa on tuuletusaukko, joka on valmistettu hienosilmäisestä verkosta ja tuuletusritilä, jossa on kapeat raot.

– Lämmöneristyskerroksessa käytetään yleensä toiselta puolelta päällystettyjä 5-12 senttimetrin paksuisia kivivillalevyjä. Kivivilla on edullinen materiaali paitsi hyvien lämmöneristysominaisuuksiensa vuoksi myös siksi, että se muodostaa tehokkaan esteen melua vastaan. Tietysti voidaan käyttää myös muita eristemateriaaleja. Lähinnä mineraali.

– Toinen tukirakenne voi koostua puusta, alumiinista, teräksestä tai eri materiaalien yhdistelmästä. Tämä rakenne ruuvataan pystysuoraan talon ulkoseiniin. Niiden lujuus on sovitettu eristykseen.

– Erilaiset vaatemateriaalit mahdollistavat maksimaalisen suunnittelun vapauden. Pakkasenkestävien materiaalien valikoima on rajaton ja vaihtelee kuparista, keramiikasta, hienosta kivitavarasta, alumiinista levyihin. Jopa raskaat klinkkerijulkisivut voidaan helposti jäljitellä.

Takana tuuletettava verhoseinä – edut

Verho-takaisin-tuuletettu-julkisivurakentaminen-muuraus-eristys-takaisin-tuuletuspaneelit

VHF: n ominaisrakenteella on useita etuja – rakennusfysiikan ja taloustieteen kannalta. Ensinnäkin on tehokas lämpösuoja. Lisäksi palosuojaus, suojaa kaatosateelta, suoja kondenssivedeltä, melusuoja ja kestävyys.

Yksi VHF: n eduista on suunnittelun vapaus. Eri rakennusmateriaaleista valmistetut julkisivulevyt, jotka on asennettu pystysuoraan kantavaan rakenteeseen, tarjoavat lukuisia suunnitteluvaihtoehtoja. Tämä tarkoittaa, että jopa vanha rakennus voi loistaa uudessa loistossaan.

Taloudelliselta ja ekologiselta kannalta verhotyyppinen, tuuletettu julkisivu on myös erityisen edullinen. Se voidaan helposti purkaa, ja sen ylläpito- ja seurantakustannukset ovat pienemmät kuin perinteisissä julkisivumuodoissa. Tämä tarkoittaa, että jopa vähän energiaa ja passiivitaloja koskevat standardit voidaan täyttää, koska se varmistaa parhaan mahdollisen lämmön varastoinnin, optimaalisen käyttökosteuden poistamisen ja vähentää hiilidioksidipäästöjä. Aurinkosähköelementit ja aurinkokeräimet voidaan myös integroida julkisivun verhoukseen. Tuuletetut julkisivut voidaan myös vihreyttää. Tätä varten kiipeilykasvien valinta, ankkurointi ja paino on suunniteltava huolellisesti.

 VHF -kustannukset

verho-takaisin-tuuletettu-julkisivu-rakentaminen-kokoonpano-julkisivulevyt

Mutta tällä erityisellä julkisivulla on hintansa. Ei ole mahdollista sanoa tarkasti, kuinka korkeat tuuletettavan verhoseinän kustannukset ovat. Niihin vaikuttavat voimakkaasti materiaalin valinta alarakenteeseen, eristemateriaali ja näkyvä kuori. Lisäksi on asennuskustannuksia. Vertaa paitsi yksittäisten materiaalien hintoja myös erikoistuneiden yritysten tarjouksia.

vanha talo loistaa uudessa loistossaan

verho-ilma-tuuletettu-julkisivu-vanha rakennus-uusi-julkisivujärjestelmä

Alumiini tai teräsrakenne

verho-takaisin-tuuletettu-julkisivu-kantava-rakenne-takaisin-ilmanvaihto

VHF asennetaan talon olemassa olevien ulkoseinien eteen

verho takaisin-tuuletettu-julkisivu-neliö-julkisivu-paneelit-harmaa

lukuisia suunnitteluvaihtoehtoja eri rakennusmateriaaleilla

verho-tuuletettu-julkisivu-alumiini-kiskot-klinkkeri-tiilet-rakenne

Posliinilaatat

tuuletetut julkisivulaatat-posliini-kivitavara-ruskea

Rakennus- ja käyttökosteuden poisto

tuuletettu julkisivu-järjestelmä-rakentaminen-viemäröinti-rakennus-käyttö-kosteus

punaiset klinkkerin ulkoseinät piilotettu uusien julkisivupaneelien taakse

tuuletettu julkisivujärjestelmä-klinkkeri-ulkoseinät-piilotettu-uusien paneelien taakse

Alusrakenne ja eristekerros näkyvissä

tuuletettu julkisivujärjestelmä-näkyvä alarakenne-eristys

säänkestävä julkisivu puusta 

verho-takaisin-tuuletettu-julkisivu-moderni-paneelit-puu-ilme

kullanväriset julkisivulevyt epäsymmetrisen muodon kanssa

verho-takaisin-tuuletettu-julkisivu-moderni-kullanväriset-julkisivupaneelit

valkoiset julkisivulevyt

verho tuuletettu-julkisivu-moderni-talo-lämmöneristys

Puiset julkisivulevyt

verho takaisin-tuuletettu-julkisivu-talo-julkisivu-järjestelmä-paneelit-puu-ilme

verho-tuuletettu-julkisivu-moderni-omakotitalo-eristys

tuuletettu julkisivujärjestelmä-keraamiset laatat-kivi-ilme

Previous Post
Alkuperäiset ja pelottavat Halloween-meikkivinkit miehille, naisille ja lapsille
Next Post
Melonin leikkaaminen – ideoita ja ohjeita juhliin ja välipaloja