15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Moderni taidenäyttelyiden museo Norjan jokisillana

Bjarke Ingels Groupin suunnittelema moderni museo Norjassa avasi ovensa yleisölle 18. syyskuuta. Hanke on osa Jevnakerin teollisuusmuseota ja veistospuistoa “Kistefos”. Tämä kuuluu siis kunnalle, joka sijaitsee 80 kilometriä Oslosta pohjoiseen. Sopivasti arkkitehti Bjarke Ingels ja hänen tiiminsä ovat suunnitelleet veistoksellisen intervention, joka isännöi kansainvälistä nykytaiteen näyttelyohjelmaa “Hodgkin ja Creed – Inside Out” 17. marraskuuta 2019 saakka..

Tällaisen modernin museon konsepti

minimalistisia muotoja ja design -rakennuksia sumussa joen yli

Uusi rakennus, joka valittiin kansainvälisen kilpailun jälkeen ja paljastettiin alun perin vuonna 2015, vastaa museon luonnolliseen ympäristöön. Veistospuiston lisäksi arkkitehti on kehittänyt modernin museon parantaakseen Kistefosin vierailijoiden yleistä kokemusta. Bjarke Ingelsin kuvaama “asuttava silta”, 1000 neliömetrin rakennus pyörii puolivälissä. Tällä tavalla se ylittää Randselva -joen yhdistääkseen pohjois- ja eteläpuolen.

käännetyt näkölinjat valkoisessa sisätiloissa sisäänkäynnille

Pääsy on joen sillan molemmista päistä. Etelästä kävijät tulevat ylimääräiseen huoneeseen, joka on kaksinkertainen korkeuteen. Ennen kaikkea tällä on selkeät näköyhteydet, jotka kulkevat koko rakennuksen läpi pohjoiseen sisäänkäyntiin. Päinvastoin, pohjoisesta saapuvat vieraat tulevat panoraama -alueelle, josta on näkymät alueen sellutehtaalle ja ympäröivään maisemaan. Asutetun sillan hankkeen myötä arkkitehtitoimisto löysi ensimmäisen kokeilunsa sosiaalisen infrastruktuurin kanssa. Joten se on rakennus, joka toimii myös siltana. Tästä syystä moderni museo voi yhdistää myös kulttuurilaitoksen ja käytännön infrastruktuurin.

lintukuva uudesta taidemuseosta metsäalueella asumiskelpoisena sillana

Norjalainen liikemies ja taidekeräilijä Christen Sveaas perusti Kistefosin vuonna 1996 perheen selluliiketoiminnan entiselle paikalle. Hän pyrkii myös säilyttämään alueen rakennukset ja teollisen perinnön. Samaan aikaan projektissa juhlitaan norjalaisen ja kansainvälisen nykytaiteen parhaita puolia. Veistospuistoon kuuluu myös jo johtavien kansainvälisten taiteilijoiden, kuten Anish Kapoor ja Marc Quinn, teoksia. Yayoi Kusaman uusin sivustokohtainen taide Shine of Life paljastettiin myös toukokuussa 2019. Näin ollen se on saanut inspiraationsa Kistefosin luonnosta, vedestä ja teollisuudesta.

Vaikuttava rakenne ja muodot

bjarke ingels arkkitehti kiertää museon siltaa lintuperspektiivistä

Joten Twist rakennettiin historiallisen sellutehtaan ympärille, ja se on suunniteltu 90 asteen kulmassa keskeltä vääntyneenä palkkina luomaan veistoksellinen muoto, joka kattaa Randselva -joen. Vierailijat, jotka vaeltavat puistokohtaisten töiden läpi, vierailevat kansainvälisissä taiteilijoissa, kuten Anish Kapoor, Olafur Eliasson, Lynda Benglis Yayoi Kusama, Jeppe Hein ja Fernando Botero. Puiston toisena siltana ja luonnollisena laajennuksena tällainen moderni museo muuttaa ensisijaisesti kävijäkokemuksen ja kaksinkertaistaa Kistefosin näyttelyalueen.

randselvajoki kulkee modernin museon alla, jossa on kierretty rakenne

Yksinkertaisesti muuttamalla rakennuksen tilavuutta silta voidaan nostaa alemmasta metsäisestä joen rannasta etelässä rinteeseen pohjoisessa. Jatkuva polku maisemassa rakennuksen molemmat puolet toimivat pääsisäänkäynninä. Eteläisestä sisäänkäynnistä kävijät ylittävät 16 metriä pitkän alumiinipäällystetyn terässillan päästäkseen kaksikerroksiseen huoneeseen, josta on esteetön näkymä pohjoispäähän, joka on myös yhdistetty 9 metrin pituiseen jalankulkusiltaan.

ylöspäin kierretty alumiinirakenne rakennuksesta näyttelyyn lasi -ikkunoilla

Museon kaksinkertainen kaareva geometria koostuu suorista, 40 cm leveistä alumiinipaneeleista, jotka on järjestetty kirjapinoksi ja liikkuvat hieman tuulettimen liikkeessä. Arkkitehdit käyttävät samaa periaatetta myös huoneen sisällä. Valkoiseksi maalatut 8 cm leveät puiset säleet peittävät lattian, seinän ja katon yhtenäisenä taustana Kistefosin lyhytaikaisille norjalaisille ja kansainvälisille näyttelyille molemmista suunnista.

Futuristinen muotoilu nykyaikaiseen museoon

nainen katsoo ikkunasta ulos museon sisätiloissa

Pohjoisessa päässä on lattiasta kattoon ulottuva lasiseinä, josta on panoraamanäkymä sellutehtaalle ja joelle huipulle. Tämä muodostaa myös 25 cm leveän kattoikkunanauhan. Kaareva lasi -ikkuna luo kolme erehtymätöntä galleriaa päivänvalon monimuotoisuudesta. Ensimmäinen on laaja, luonnollisesti valaistu galleria, josta on panoraamanäkymät pohjoispuolelle. Toinen on korkea, tumma galleria, jossa on keinovaloa eteläpuolella, ja välissä on veistoksellinen tila, jossa on kierretty kattovalo.

kierretty valkoinen sisustus suunniteltu nykyaikaiseen museokierrokseen Norjassa

Mahdollisuus jakaa, jakaa tai yhdistää galleriatila luo myös joustavuutta Kistefon taiteelliseen ohjelmaan tästä syystä. Lasiportaat johtavat myös museon alemmalle tasolle pohjoisrannalla, jossa rakennuksen alumiinipinnasta tulee kellarin ja wc -alueen katto.

kierre moderni museo taidenäyttelyyn norjalaisessa valssissa joen silta

Monien vuosien suunnittelun ja kehittämisen jälkeen Christen Sveaas on innoissaan avatessaan tämän kauniin uuden tilan. Tämä on mahdollistanut yhteisön laajentaa työtään johtavien nykytaiteilijoiden kanssa. Tämän ansiosta isännät saivat enemmän kävijöitä kuin koskaan ennen. Tavoitteena on siis tehdä Kistefosista välttämätön kulttuurikohde, jossa on ensiluokkainen ohjelma veistospuiston väliaikaisille näyttelyille. Ennen kaikkea tämä voi täydentää paikan rikas teollinen perintö.

*Arkkitehtien verkkosivusto

futuristinen muotoilu keskellä metsää kahden joen rannan välissä

käännä pohjapiirros modernin museon lähellä Osloa3D -suunnitelma ja pohjapiirros modernille museolle Oslon lähellä

Previous Post
Top 15 luksusjahtia -Tutustu kalleimpien ja suurimpien luksusjahtien luetteloon!
Next Post
Puhdista keho – päästä eroon toksiineista yksinkertaisilla joogaharjoituksilla