15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lasista ja kivestä tehty arkkitehtuuri inspiroi: 20 projektia ympäri maailmaa

arkkitehtuuri lasikivi luontoprojektit mielenkiintoinen moderni nykyaikainen

Kun aiemmin arkkitehtuuri koostui pääasiassa kivestä, nykyään nykyaikaiset rakennukset kiehtovat keveydellään ja läpinäkyvyydellään, joka tietysti saavutetaan lasilla. Luodakseen yhteyden nykyisyyden ja menneisyyden välille arkkitehdit ja suunnittelijat yhdistävät nämä kaksi materiaalia. Olipa lasipinnoite, kokonaiset seinät tai lasiset julkisivut, saavutetaan harmoninen yhdistelmä korkeaa hyötyarvoa ja ilmeikäs estetiikka. Esittelemme 20 mielenkiintoista hanketta eri puolilta maailmaa, jotka inspiroivat.

Nykyaikainen arkkitehtuuri lasista ja kivestä

arkkitehtuuri lasi kivi rauniot katedraali antiikin museo

Kaikissa kahdessakymmenessä tässä artikkelissa esitetyssä projektissa arkkitehdit suorittivat suunnittelutehtävänsä läheisessä yhteydessä alueen perinteiseen arkkitehtuuriin. Lasi yhdistää sisä- ja ulkotilat suoraan ja luo jännittäviä valaistustunnelmia. Sitä pidetään myös modernina materiaalina, joka sallii paljon liikkumavaraa ja välittää suuresta alueesta huolimatta yllättävän kevyen.

Hedmarkin katedraalimuseo, Norja

arkkitehtuuri lasi kivi katedraali museo hedmark

Hammar Hedmark -museo on poikkeuksellinen projekti, joka yhdistää entisen skandinaavisen arkkitehtuurin ja tuo sen lähemmäksi katsojaa. Hedmarkin katedraalin muinaiset rauniot on suojattu lasilla ja samalla hyvin alttiina vierailijoille. Se on eräänlainen matka menneisyyteen painottaen etnografiaa, uskontoa ja historiaa. Salissa on esillä myös useita nykytaiteilijoiden teoksia, jotka kutsuvat vuoropuheluun vanhan ja uuden vastakohtien välillä.

Teehuone Montemor-o-Velhossa

arkkitehtuuri lasi kivi pilata julkisivu viljelypaviljonki

Linnanraunioissa, jotka voidaan nähdä kaukaa – Montemor -o -Vellhon prinssin palatsissa Portugalin sisämaassa – on teehuone, jonka arkkitehti Joao Mendes Ribeiro suunnitteli sen seurauksena. Se on lasipaviljonki, jota ympäröivät vanhat kiviseinät. Arkkitehdin rakenteellinen hyökkäys on näkyvä ja samalla varovainen, ja sen tiukka geometria muodostaa selkeän kontrastin karkealle muuraukselle.

Arkkitehtuuri lasista ja kivestä: omakotitalo O Casalissa, Espanjassa

arkkitehtuuri lasi kivitalo panoraamaikkuna luonne nykyaikainen

Irisarri rakensi entisen maalaistalon vuonna 2013 & Piñera Architekten rekonstruoitiin ja muutettiin nykyaikaiseksi, valoisaksi taloksi, jossa on avoin asumiskonsepti. Maalaistalosta on itse asiassa jäljellä vielä muutamia koristeellisia julkisivuelementtejä, jotka sulautuvat uuteen moderniin arkkitehtuuriin. Lasin ja kiven yhdistelmä luo ainutlaatuisen yhteyden vanhan ja uuden, menneen ja nykyisen välille.

Hissi Gironellan historiallisessa keskustassa Barcelonassa, Espanjassa

arkkitehtuuri lasi kivi hissi barcelona

Keskiaikainen linna sijaitsee Gironellan kaupungin historiallisessa keskustassa Barcelonan maakunnassa Espanjassa. Se sijaitsee noin 20 metriä korkeammalla kukkulalla, joten vierailijoiden on vaikea päästä siihen. Hissi oli paras ratkaisu, joka mahdollisti pääsyn historialliseen näkymään. Sen pitäisi kuitenkin sulautua täydellisesti kaupunkiympäristöön ja sopia yhtä hyvin kaikille matkailijoille. Arkkitehti Carles Enrich käsitteli projektia. Hän suunnitteli lasista, corten -teräksestä ja klinkkeritiilistä valmistetun hissin, joka menee ylös ja alas linnan muurista ja luo täydellisen symbioosin vanhan ja uuden välillä.

Casa Sabugo, Espanja

arkkitehtuuri lasi kivitalo espanja corten teräs

Casa Sabugo on poikkeuksellinen perhekoti Espanjan kylässä. Ympäristö on rauhallinen, sidottu luontoon ja tyypillisesti maaseutu. On monia vanhoja tiloja, jotka muistuttavat entistä kiviarkkitehtuuria. Tässä yhteydessä asunnonomistajat halusivat yhdistää nämä ominaispiirteet moderniin rakentamiseen. Nykyaikainen talon arkkitehtuuri ilmentää lapsuuden muistoja, toiveita ja illuusioita ja luo suoran yhteyden ympäröivään luontoon.

Santuario do Caracan luostari

arkkitehtuuri lasi kivi luostari pilata julkisivu

Brasiliassa, jolle on muuten ominaista elämänhalu ja kiire, Sabtuario do Craca näyttää rauhallisuuden ja rauhan keidas, joka löytyy vain luonnosta. Entinen luostari sijaitsee luonnonpuistossa, ja nykyään se toivottaa tervetulleeksi monia matkailijoita, erityisesti viikonloppuisin. Rakennus on modernisoitu ja muutettu maalaistaloksi. Kuitenkin monet luostarin yli 150 vuoden historian elementit ovat erittäin hyvin säilyneitä ja yhdistetty upeasti moderniin arkkitehtuuriin.

Arkkitehtuuri lasista ja kivestä: Valkoinen talo Schottissamaa 

arkkitehtuuri lasi kivitalo (talo) ikkuna pilata skotlanti

WT Architecture modernisoi 1700-luvun puolivälin talon. Ulko- ja entisen seinän yksittäiset elementit on integroitu uuteen arkkitehtuuriin. Erityinen aksentti on suuri halkeama, joka on yhdistetty lasiin ja korostuu siten täydellisesti.

Vilhariguesin torni Vouzelassa, Portugalissa

arkkitehtuuri lasi kivi käännä portugali luonto

Yksi rauniot, jotka on äskettäin modernisoitu, on Vilhariguesin torni Vouzelassa, Portugalissa. Se on rakennettu 1300 -luvun lopussa ja korkean sijaintinsa ansiosta se tarjoaa kauniit näkymät kaikkiin suuntiin. On vielä kolme tornia, joita käytettiin katsomaan ja katsomaan maata aikaisemmin. Nykyään ne ovat näky kauniilla paikalla. Kaksi muuta on nykyaikaistamassa. Arkkitehti Renaato Rebelo käsitteli projektia ja suunnitteli pääasiassa lasista valmistetun rakenteen, joka voitaisiin mahdollisesti myös purkaa.

Lasi- ja kiviarkkitehtuuri: vanha navetta Gloucestershiressä, Englannissa

arkkitehtuuri lasi kivitalo englanti panoraamaikkuna

Vanha navetta Gloucestershiressä, Englannissa, oli osa entistä maalaistaloa, joka rakennettiin 1700 -luvun alussa. Se on hiljattain rekonstruoitu ja siellä, missä eläinten rehu oli, siellä on nyt tilava yhteinen huone. Lasinen käytävä johtaa yksityisiin huoneisiin. Ei vain ulkoa vaan myös sisätiloista löytyy monia yksityiskohtia entisestä talosta.

Bagratin katedraali Georgiassa

arkkitehtuuri lasi kivi katedraali geirgia

Se on 1200 -luvulta peräisin oleva katedraali, ja vuodesta 2001 lähtien se on ollut Unescon maailmanperintöluettelossa. Se kunnostettiin useita kertoja, jolloin rakennus ei enää vastannut alkuperäistä arkkitehtuuria ja se olisi osittain rakennettava uudelleen. Arkkitehti Andrea Bruno käsitteli tätä projektia. Hän onnistui integroimaan modernit elementit täydellisesti sopeutumalla keskiaikaiseen arkkitehtuuriin ja täydentämään erinomaisesti rakennuksen eri pilaantuneita osia.

Kalon linnan rauniot Tanskassa, MAP Architects

arkkitehtuuri lasi kivi rauniot kiinnostavat paikat tanska

Tanskan Kalon saarella on keskiaikaisen linnan rauniot. Vuonna 2015 se rakennettiin uudelleen ja avattiin vierailijoille. MAP Architects on käsitellyt raunioiden kunnostamista. Linnan modernisointi voidaan sekä poistaa että laajentaa tulevaisuudessa.

Lasi- ja kiviarkkitehtuuri: toimisto Lacy Streetillä, Barcelona, ​​Espanja

arkkitehtuuri lasi kivi toimisto tiili vanha rakennus

1900 -luvulla rakennettu rakennus on palvellut vuosien varrella useita toimintoja. Se toimi nahkateollisuuden ateljeena, myöhemmin painona ja jopa autotallina. Vuonna 2014 Sauquet Arquitectes muutti sen toimistoksi. Näin he ovat säilyttäneet talon alkuperäisen luonteen ja lavastaneet oikein entisen arkkitehtuurin erityispiirteet.

Kilfenoran kirkko

arkkitehtuuri lasi kivi kirkon rauniot

Irlannin eteläreunassa sijaitsevassa pienessä kylässä, jossa on vain 169 asukasta, on historiallinen raunio. Se on peräisin 1200 -luvulta ja on pitkälti kunnostettu. Katedraalia käyttää edelleen anglikaaninen yhteisö. Heidän omaisuudellaan on kolme kelttiläistä korkeaa ristiä, joilla on suuri uskonnollinen merkitys.

Arkkitehtuuri lasista ja kivestä: talo kalliolla

arkkitehtuuri lasi kivi kallio meri talo

Modscapen arkkitehdit suunnittelivat lasimoduuleista valmistetun kalliotalon. Vaikuttava kotipaikka roikkuu kallion reunalla ja tarjoaa 180 asteen näkymät merelle. Siinä on 5 kerrosta ja se koostuu esivalmistetuista moduuleista. Varmasti, jos ei vain tämä talo, niin varmasti harvat tarjoavat tällaisen uskomattoman elävän kokemuksen.

Blencow Hall, Englanti

arkkitehtuuri lasi kivi linna kartano englanti

Toinen nähtävyys, joka on muuttunut rauniosta todelliseksi arkkitehtoniseksi kohteeksi, on Blencow Hall Vlencowissa, Cumbriassa, Luoteis-Englannissa. Entinen linna on peräisin 1500 -luvulta, ja alueen arkkitehdit ovat modernisoineet sen houkuttelevasti. Nykyään se toimii majatalona, ​​joka kiehtoo kävijöitä ainutlaatuisella arkkitehtuurillaan ja rauhallisella sijainnillaan.

Spazi Consonantin palauttaminen

arkkitehtuuri lasi kivi linna linnan rauniot

Talo Connemarassa, Länsi -Irlannissa 

arkkitehtuuri lasi kivitalo luonto niitty perinteinen moderni

Connemarassa, Länsi -Irlannissa, Peter Legge Associatesin arkkitehdit ovat muuttaneet kaksi vanhaa mökkiä ja suunnitelleet modernin talon, jossa on viehättävä maaseutu. Tuloksena on erinomainen esimerkki kivestä ja lasista valmistetusta modernista arkkitehtuurista, joka on nostalginen menneisyydelle ja näyttää samalla nykyaikaiselta.

Täydellinen arkkitehtitalo maassa

arkkitehtuuri lasikivitalo asuinrakenne puutarha luonnonkivi julkisivu

Unelmien talo, joka inspiroi ainutlaatuisella arkkitehtuurillaan. Se on täydellinen sekoitus luonnollisia rakennusmateriaaleja, maaseudun viehätystä ja modernia muotoilua.

Magdalenan kirkko

arkkitehtuuri lasi kivi kirkon muistomerkki

Nykyään Plasencian käsityöläiskamari sijaitsee uudessa lisärakennuksessa entiseen Magdalenan kirkkoon, joka on peräisin 1200 -luvulta. Rakennusta on modernisoitu ja sen historiallinen osa on avattu vierailijoille.

Arkkitehtuuri lasista ja kivestä: Lucent House, Antony Gibbon

arkkitehtuuri lasi kivitalo panoraamaikkuna litteä katto järvi

Englantilaisen suunnittelijan Antony Gibbonin viimeinen projekti on läpinäkyvä talo: Lucent House. Se koostuu pääosin lasista ja vain kantavat ulkoseinät ovat kiviä. Minimalistinen lasi- ja kiviarkkitehtuuri on myös täydellisellä paikalla, jossa materiaalit voidaan näyttää parhaimmillaan: talo sijaitsee suoraan järven rannalla ja joskus jopa veden yläpuolella.

Previous Post
Tee vaaleanpunaiset kynnet itse – 24 modernia kynsimallia ja -vinkkiä
Next Post
Yksinkertaiset joogaharjoitukset parantavat suoliston peristaltiikkaa ja ruoansulatusta