15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Laaja viherkatto “Planar Housessa” – modernia arkkitehtuuria ja vihreää kattoa Brasiliasta

laaja viherkatto suunnittelu tasomainen talo brasilia vihreä katto muuraus luonto viheralue arkkitehtuuri muuraus tiili

Brasilian São Paulon osavaltion Porto Felizin kunnassa sijaitsevan Planar Housen laaja vihreä katto on radikaali horisontaalinen harjoitus. Talo on myös osa, jota tutkitaan usein Studio MK27: n projekteissa. Lisätty huomaamattomasti ympäristön korkeimpaan pisteeseen ja olemassa olevan topografian suosima, sen läsnäolo on havaittavin perusalueella tilavuuden sijasta. Arkkitehtoninen rakennushanke on siten laaja linja avoimessa maisemassa.

laaja viherkatto suunnittelu tasomainen talo brasilia vihreä katto muuraus luonto viheralue arkkitehtuuri ilta ulkona näkymä

Erinomaisen majoituksen täydellisyys saavutetaan ennen kaikkea laajalla viherkatolla, joka jäljittelee ympäröivää nurmikkoa läpi ja läpi. Näkymällä kattoterassille rakennuksen viidentenä seinänä arkkitehdit ovat myös integroineet huolellisesti aurinkopaneelit ja kattoikkunat tähän kiehtovaan vihreään kattoon. Tämäntyyppinen lisäys kiinteistöön vaati huolellisuutta ja huomiota katon suunnittelussa. Tämä oli myös harjoitus kokoonpanossa ja laitteiden valinnassa, jonka joukkue asetti sinne.

Laajat viherkatot osana maisemaa

laaja viherkatto suunnittelu tasomainen talo brasilia vihreä katto muuraus luonto viheralue arkkitehtuuri nurmikko puutarhuri

Kuten edellä mainittiin, laaja vihreä katto jäljittelee suurta laitumaa sen ympärillä ja edistää myös talon lämpömukavuutta. “Rakenteellisesti vihreä kattoterassi on valtava betonilaatta, jota tukevat suoraan kolmella akselilla seisovat pilarit”, kertoo MK27 -studion pääarkkitehti. Mutta todellisuudessa sinun ei tarvitse olla arkkitehtuurin asiantuntija ymmärtääksesi, että se on paljon enemmän.

laaja viherkatto suunnittelu tasomainen talo brasilia vihreä katto muuraus luonto viheralue arkkitehtuuri betonilaatta klubituoli

Seinä, joka yleensä on jakautumisen ja eristäytymisen symboli tässä projektissa, näyttää koverammalta ja osittain kuperalta. Se sulkee etupihan ja luo läpinäkyvyyttä ja suojaa kadulta. Tiilirakenne luo kodikkaan ilmapiirin ja luo kineettisesti vaikuttavia valosuodattimia päivän aikana.

Kontrastinen huoneen suunnittelu

laaja viherkatto suunnittelu tasomainen talo brasilia vihreä katto muuraus luonto vihreä tila arkkitehtuuri makuuhuone

Tiedoksi, bungalowin sisustus on toiminnallisesti jaettu kahteen osaan. Ensimmäinen rakenne sisältää palvelualueet ja kuntosalin. Siellä on myös suuri avoin tila peleille ja elokuville tai televisiolle. Toisessa siivessä on viisi vanhempien sviittiä, jotka ovat huoneita, joissa on viereiset kylpyhuoneet. Laaja vihreä katto tekee myös vaikutuksen, koska se täyttää silmänsä huomaamattomasta sijoittelustaan ​​huolimatta näyttämättä häiritsevältä.

laaja viherkatto suunnittelu tasomainen talo brasilia vihreä katto muuraus luonto viheralue arkkitehtuuri ulkopuoli

Lisäksi asukkaat voivat täysin avata tai sulkea olohuoneet, jotka sijaitsevat kiinteistön molemmissa päissä, toiveistaan ​​ja tarpeistaan ​​riippuen. Loogisesti tämä on mahdollista reilun kokoisten liukuikkunoiden ansiosta. Tämä muuttaa talon heti runsaaseen terassiksi, jossa ovet ovat auki. Siten sitä ympäröi tai jopa ympäröi kaunis luonto.

Laajat viherkatot arkkitehtuurin keskeisenä osana

laaja viherkatto suunnittelu tasomainen talo brasilia vihreä katto muuraus luonto viheraluearkkitehtuuri

Sama kiehtova vaikutus voidaan havaita, kun katsot tasokasta taloa ylhäältä – tässä tapauksessa kuitenkin laaja viherkatto on vastuussa siitä. Rakenteellisesti betonilaatta on jäykkä alusta, jota ei tue palkit, vaan suoraan pylväät, jotka on jaettu modulaarisesti kolmelle akselille. Ristikkäiset metallipylväät kunnioittavat Miesian -arkkitehtuurin tyylikkäitä mittasuhteita.

laaja viherkatto suunnittelu tasomainen talo brasilia vihreä katto muuraus luonto vihreä tila arkkitehtuuri sisustus klubituoli

Yksinomaisen huoneiston sisätilat on varustettu matalalla massiivipuulla. Järjestely jättää tarpeeksi tilaa vapaaseen liikkeeseen huonekalujen ja paneelien välillä. Tämä ominaisuus lisää luonnollista vaikutusta, joka voidaan jo tuntea kaikkialla asunnossa. Tästä syystä tunnelma mahdollistaa jokaisen yksittäisen huoneen yksilöllisen lukemisen. Läpikuultava, monivärinen klubituoli, joka roikkuu katosta, herättää heti huomion. Tämä on myös ristiriidassa talon vaakasuoran kanssa.

Vaikuttava ulkoasu laajat viherkatot ja muuraus

laaja viherkatto suunnittelu tasomainen talo brasilia vihreä katto muuraus luonto viheralue arkkitehtuuri lintuperspektiivi ympäristö

Jäykän muodollisen jakelun ympärillä on pystysuora seinä, joka on valmistettu kiinteistä tiileistä, jotka on järjestetty kiinteisiin aineisiin ja onteloihin. Paradoksaalisesti muuraus määrittelee eri yhteydet sisä- ja ulkotilojen välillä.

laaja vihreän katon suunnittelu tasomainen talo brasilia vihreän katon muuraus luonto viheralue arkkitehtuuri pohjapiirros

Lisäksi harjaseinä edistää tätä ilmavaa ja rentoa tulosta. Yllä olevassa kuvassa voit ihailla merkittävää rakennetta ja sumeaa aaltoilevaa muotoa. Jälkimmäinen vähentää myös yleistä kontekstia ja on hienosti kontrastissa vihreän kattoterassin suorakulmaisen muodon kanssa.

laaja viherkatto suunnittelu tasomainen talo brasilia vihreä katto muuraus luonto viheralue arkkitehtuuri lintuperspektiivi

Tältä osin arkkitehdit lisäävät, että muuri on yleensä jakautumisen ja eristäytymisen symboli. Tämä saa kuitenkin uuden merkityksen tämän hankkeen yhteydessä. Rakenteensa vuoksi tiili edistää lämpimää ilmapiiriä ja luo valosuodattimia, joilla on kineettisiä vaikutuksia koko päivän ajan. Mukautetun valaistuksen ansiosta tämä rakenneosa näyttää myös potentiaalinsa yöllä.

Arkkitehtien verkkosivusto Studio MK27

Previous Post
Tee vaaleanpunaiset kynnet itse – 24 modernia kynsimallia ja -vinkkiä
Next Post
Yksinkertaiset joogaharjoitukset parantavat suoliston peristaltiikkaa ja ruoansulatusta