15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Moderni julkisivusuunnittelu – 15 inspiraatiota maailmanarkkitehtuurista

Moderni julkisivumuotoilu -valkoiset paneelit-kauppa julkisivu-terassi-dior

Julkisivut ovat rakennusten kasvot ja ne ovat rakenteeltaan yhtä monipuolisia kuin arkkitehtuuri itse. moderni julkisivumuotoilu siitä on tullut rakennuksen merkki. Julkisen sektorin rakennusten arkkitehdit, erityisesti liikerakennukset, suuret tavaratalot ja näyttelypaviljongit, leikkivät visuaalisella vaikutuksella ja haluavat provosoida katsojaa. Tämä saavutetaan käyttämällä koruja, koristeita, symboleja. Olemme koonneet luettelon 15 nykyaikaisen arkkitehtuurin mestariteoksesta.

Moderni julkisivusuunnittelu – nykyaikaisen arkkitehtuurin mestariteoksia ympäri maailmaa

Moderni julkisivusuunnittelu -kuorma-julkisivu-valkoinen-muotikauppa-suunnittelija-dior

Rakennuksen, jossa ranskalainen Dior -brändi esittelee luksustuotteitaan Miamissa, Floridassa, on hiljattain suunnitellut Barbarito Bancel Architects. Haute couture -suunnittelijat ja arkkitehdit työskentelivät yhdessä julkisivuprojektissa.

Moderni julkisivusuunnittelu – Dior -myymälän julkisivu Miamissa, Floridassa

Moderni julkisivumuotoilu-kauppa julkisivu-valaistus-valkoinen-paneelit-dior

Valkoinen julkisivu koostuu useista suorakulmaisista paneeleista, joista osa on hieman kaarevia ja päällekkäisiä. Epätasainen rakenne muistuttaa kankaan pituutta, joka putoaa varovasti taitoksiin. Brändin luonnosten ja arvostelujen laskostetut hameet ja mekot toimivat inspiraationa.

Moderni julkisivumuotoilu – Reiss -muotitalo Lontoossa

Moderni julkisivumuotoilu -glas-weiss-Laden-Reiss

Viisikerroksinen Reiss-liikerakennus Lontoossa on erinomainen esimerkki modernista julkisivumuotoilusta, jossa on läpikuultava vaikutus. Vaikka hanke päätettiin vuonna 2008, sen suorat mittasuhteet tarkoittavat, että se heijastaa aikakautta ja on edelleen vetovoima.

Läpikuultava, moderni julkisivumuotoilu vuodelta 2007 Lontoon Oxford Streetillä

Moderni julkisivumuotoilu -valkoinenlasinen julkisivu-minimalistinen-kauppa julkisivu-Reiss

Muotitalon julkisivua ympäröivät akryylipaneelit, joiden kokonaispinta -ala on 460 neliömetriä. Tukialusta koostuu yksinomaan ruostumattomasta teräksestä ja on kokonaan julkisivuelementtien peitossa. Paneelien eri jyrsinnän vuoksi hallittu LED -valaistus saa julkisivun näyttämään viivakoodina tai vesiputouksena.

Koulurakennusten moderni julkisivusuunnittelu Kolkatassa, Länsi -Bengalissa, Intiassa

Moderni julkisivumuotoilu -kuutio-kirjaimet-symbolit-valkoinen-minimalistinen

Pääkaupungissa Kolkatassa, Länsi -Bengalissa, Intiassa sijaitsevan Newtown -koulun kaksi rakennetta, jotka Abin Design Studio on suunnitellut, vaikuttavat suuresti ympäröivään maisemaan. Moderni julkisivumuotoilu viittaa rakennuksen käyttöön.

Moderni julkisivumuotoilu on ristiriidassa ympäristön kanssa

Moderni julkisivusuunnittelu - rakennus - minimalistinen - valkoinen - symbolit - paneelit

Varjostettu julkisivu t, joka on tehty erilaisista verkottuneista symboleista, ympäröi rakennuksen ja antaa sen suorille mittasuhteille leikkisen rakenteen. Julkisivuelementit tarjoavat yksityisyyttä ja suojaa auringolta, mutta samalla ilmaisevat tosiasian, että kyse on koulusta.

Moderni julkisivumuotoilu ketjiverhoista

Moderni julkisivumuotoilu -väri-alumiini-kansanmotiivit-ecuador-paviljonki

Milanon Expo 2015 -näyttelyssä kansainvälisesti tunnustettu espanjalainen laadukkaiden sisätilojen ketjuverhojen valmistaja ” Ecuador ” aloitti tuotantonsa luovalla ja epäilemättä tehokkaalla tavalla. Näyttelypaviljongin julkisivu näytti kaukaa kankaalta.

Valmistaja esittelee tuotteensa modernin julkisivumuotoilun avulla

moderni-julkisivu-suunnittelu-yksityiskohta-väri-alumiini-ketju-verho-värikäs

Julkisivun suunnittelu koostui monivärisistä ketjiverhoista, jotka yhdistävät etnisiä motiiveja. Ilmestymättä kliseisiin suunnittelijat onnistuivat välittämään oman maansa kulttuurisen luonteen suurelle yleisölle silmiinpistävällä tavalla.

Moderni julkisivumuotoilu anodisoitua alumiinia 

Moderni julkisivumuotoilu-rakenne-vohveli-rakennuslasi

Sheffieldin yliopiston, Englannin teknillisen tiedekunnan rakennuksen on suunnitellut Twelve Architects ja se on suunniteltu oppimateriaalien yhteyteen. Julkisivu on valmistettu eloksoidusta alumiinista ja lasista, jotka on yhdistetty monimutkaiseen rakenteeseen. Tämä viittaa naapuruston kirkon häpeään ja samaan aikaan solutilojen tutkimiseen.

Moderni julkisivumuotoilu rikkoutuneista laatoista

moderni-julkisivusuunnittelu-mosaiikki-väri-keraaminen-puutarhakukka

Vuonna 2013 Casanova + Hernandez Architects suunnitteli tämän värikkään rakennuksen keramiikkamuseolle Kiinan Dalianin kaupungissa. Etäisyydeltä voit arvata tarkasti rakennuksen käytön, koska rakennuksen ulkopuoli on kokonaan peitetty mosaiikilla, jossa on rikkoutuneita laattoja.

Keramiikkamuseo ja sen vieressä oleva puisto Dalianissa, Kiinassa

moderni-julkisivu-suunnittelu-mosaiikki-puutarha-kukat-puutarha-polku

Myös viereisen puiston puutarhapolut ja kasvien sängyt on suunniteltu yhdessä rakennuksen ja julkisivun kanssa. Jopa istutukselle ja kukkien väreille on ominaista mosaiikille tyypillinen geometrinen rakenne.

Nykyaikainen julkisivumuotoilu muistuttaa kristallihilaa, jossa on leikkisiä värejä

moderni-julkisivu-suunnittelu-luova-rakenne-väri-puu

A + Architecturen suunnittelema leikkisä julkisivumuotoilu paljastaa hieman rakennuksen käytöstä, nimittäin siitä, että jotain leikkisää on tulossa. Se on teatterirakennus, joka valmistautuu alla oleviin positiivisiin ehdotuksiin kaukaa.

Teatterirakennus vakuuttaa luovalla julkisivusuunnittelulla

moderni-julkisivu-suunnittelu-rakenne-puiset säleet-lasi-väri-punainen

Ikkunoiden lasi hohtaa julkisivuelementtien alla, ja julkisivun punainen väri näkyy osittain. Värikkäät rombit korostavat ja korostavat rakennuksen leikkisyyttä.

Moderni julkisivumuotoilu, joka on valmistettu luonnollisista materiaaleista yksinkertaisella käsittelyllä

moderni-julkisivu-suunnittelu-puu-hirsi-ekometsä-museo-ruotsi

Bornstein Lychefors Architects käytti luonnollisesti puuta Ruotsin metsämuseon julkisivun suunnitteluun. Suosittua rakennusmateriaalia käytetään sekä perinteisesti että erittäin modernisti. Museon varsinainen rakennus ympäröi pystysuoraan pystytetyt puunrungot ja katoaa kokonaan sen taakse. Tämän yksinkertaisen välineen kautta arkkitehtuuri sulautuu ympäristöön.

Yksityinen talo, jossa on leikkisä julkisivu puusta ja Corten -teräksestä

moderni-julkisivusuunnittelu-puu-orgaaninen-rakenne-corten-teräs-elementit

Yksityinen, monikerroksinen talo Leidenissä, Alankomaissa, tekee vaikutuksen puisen julkisivunsa leikkisällä muotoilulla. Useita orgaanisia ja tarkasti geometrisia rakenteita luodaan puisista säleistä, jotka kulkevat vapaasti suorakulmaisten ikkunapintojen yli. Puu on yhdistetty Corten-teräkseen ja se on värikoordinoitu, jotta nämä kaksi materiaalia luovat harmonisen kokonaiskuvan.

Moderni julkisivumuotoilu kierrätysmateriaaleista – puiset ovet

moderni-julkisivu-suunnittelu-puu-ovet-rakenne-kalanruoto-idea

Arkkitehtiyritys Encore Heureux kierrätti 180 puista ovea näyttelypaviljonginsa ulkoasuun. Paviljonki on rakennettu liikkumaan ja se voidaan nähdä eri paikoissa Pariisissa. Siellä hän isännöi taiteellisia näyttelyitä, työpajoja, luentoja ja keskusteluja.

Siirrettävä paviljonki kierrätetyistä puuovista 

moderni-julkisivu-suunnittelu-puu-ovet-rakenne-kierrätys-paviljonki-

Nykyään paviljonki sijaitsee pysyvästi Pariisin 14. kaupunginosassa ja siinä on urheiluseura. Julkisivun puuovet tulevat rakennustyömailta, ovat vanhoja tai käyttämättömiä valmistajien varastoja.

Moderni julkisivumuotoilu pyökkilevyistä – Stuttgartin yliopiston State Garden Show -näyttelyhalli

moderni-julkisivusuunnittelu-puulevyt-geometriset-muodot-iglu

Vuonna 2014 Stuttgartin yliopisto esitteli kuorikattorakennuksen Schwäbisch Gmündin valtion puutarhanäyttelyssä, joka oli täysin tietokoneavusteinen. Projekti ja komponentit suunniteltiin tietokoneella ja leikattiin sitten 50 mm paksuiksi pyökkilevyiksi.

Puinen paviljonki yhdistää luonnollisen rakenteen ja korkean teknologian valmistusmenetelmät

moderni-julkisivu-suunnittelu-puinen-iglu-paneelit-laatta-hunajakenno

Puupaviljongin muoto sai inspiraationsa merisiilin kuoresta ja otettiin käyttöön resursseja säästävänä mallina. Näyttelyrakennus muutettiin rakenteelliseksi todellisuudeksi korkean teknologian tuotantomenetelmien avulla.

Butterfly Pavilion Sharjahissa, Arabiemiirikunnissa

moderni-julkisivusuunnittelu-kulta-kukka-lasitus-varjostus

Noor Island Park on transmedia -maisemapuisto Sharjahissa ja Butterfly Pavilion muodostaa sen arkkitehtonisen keskipisteen. Varjostettu katto ympäröi lasipaviljongin ja heittää auringonvalon tulevan auringon läpi. Se koostuu tuhansista kiiltävistä kullan tähden muotoisista metallikukista, jotka muodostavat vaikuttavan teräsrakenteen.

Moderni julkisivumuotoilu – upea, kultaa loistava sävykatto

moderni-julkisivusuunnittelu-kulta-kukat-tehokas-ulko-lasi

Yhteiskunnan kulttuuri, tekniikka ja luonto viittaavat tämän 2000 -luvun maisemapuutarhan suunnitteluun ja tarjoavat samalla stimulaatiota ja mietiskelyä.

Moderni julkisivu hohtaa kultaa

moderni-julkisivusuunnittelu-kulta-kolmio-ulkopuoli-verhous-hohtaa-heijastava

Vuonna 2015 Lion Architects suunnitteli yhteistyössä Leaders against rutiinin kanssa Beverwijkissa, Hollannissa sijaitsevan kultakeskuksen, joka tarjoaa näyttelytilaa 29 kullanvälittäjälle. He esittävät tavaransa joka viikonloppu Länsi -Euroopan ensimmäisillä katetuilla kullamarkkinoilla.

Hohtavat, kolmikulmaiset kultapaneelit luovat tehokkaita heijastuksia

moderni-julkisivusuunnittelu-kulta-yksityiskohta-kolmiorakenne-hohto

Ainutlaatuinen näyttelyrakennus on 35 metriä pitkä ja hohtaa kullassa. Vaikutuksen osoittavat kiillotetut kultaiset pyramidit, jotka peittävät julkisivun ja heijastavat valoa. Kolmiomaisen muodon ansiosta tämä julkisivumuotoilu on myös erittäin toimiva ja takaa hyvän vakauden.

Moderni julkisivumuotoilu ruostumatonta terästä, jossa on ruusun muotoiset leikkaukset

moderni-julkisivusuunnittelu-ruusumuseo-ruostumaton teräs-kukkakuvio

Maailman ensimmäinen ruusumuseo Pekingissä, Kiinassa, on Next Architectsin suunnittelema ja yhdistää nykyaikaisuuden taiteeseen ja historiaan. Sisätilojen lasirakennus ympäröi upean ruostumattomasta teräksestä valmistetun julkisivun, joka on rei’itetty ruusukuvioilla.

Ensimmäinen ruusumuseo avasi ovensa Pekingissä, Kiinassa vuonna 2016

moderni-julkisivu-suunnittelu-ruostumaton teräs-ruusu-museo-näyte-katto

Leikkisä julkisivu on ripustettu museorakennuksesta ja se toimii varjostetun katon roolissa. Välissä on osittain avoimia alueita, joita käytetään varjostettuna terassina.

Moderni julkisivumuotoilu valurautaa

moderni-julkisivusuunnittelu-paul-smith-teräs-shop-julkisivu-lontoo

Muotisuunnittelija Paul Smith halusi Lontoon muotiliikkeelleen epätavallisen ja tehokkaan julkisivumuotoilun, joka oli visuaalisesti houkutteleva, mutta joka ei kuitenkaan eronnut suuresti ympäröivistä historiallisista rakennuksista. Keskellä brittiläistä kaupunkia parvekkeet, kaiteet ja lyhdyt on valmistettu pääasiassa valuraudasta, minkä vuoksi se valittiin myymälän ainutlaatuisen ulkoverhouksen materiaaliksi.

Muotisuunnittelija Paul Smithin putiikki Lontoossa

moderni-julkisivu-suunnittelu-metalli-teräs-paul-smith-shop-julkisivu

Arkkitehdit ottivat mallina 1700 -luvun leikkaavien ympyröiden mallin ja tulkitsivat sen raudasta valettuina muovipaneeleina. Pystysuoraan julkisivuun kiinnitetyt mutkikkaat muodot korostuvat erityisesti valolla ja varjolla.

Moderni julkisivumuotoilu liittyy vuodenaikojen vaihtumiseen

moderni-julkisivusuunnittelu-messinki-luonnollinen-hapettumisväri

Pekingin Lido Gardenin paviljongin on suunnitellut venetsialainen suunnittelija Luca Nichetto, jonka pääidea ruohonlehdistä on ja koko julkisivusuunnittelu noudattaa tätä. Tätä varten hän käytti 1200 tankoa, jotka kehystävät rakennuksen pystysuoraan ja offset -tavalla.

Satu -paviljonki – messinkisauvat muistuttavat ruohon varret ja muuttavat väriä vuodenajan mukaan 

moderni julkisivu-suunnittelu-messinki-ruoho-rakenne

Paviljonki on nimeltään “Tales Pavillon” / “Märchen Pavillon”, ja sen julkisivumuotoilussa on jotain todella satumaista. Kun messinki hapettuu, se muuttaa väriä, aivan kuten ruoho vaihtuu kauden mukaan.

Previous Post
Peililaatat moderniin kylpyhuoneen suunnitteluun
Next Post
Suuret tontut tekevät käsityötä eri materiaaleista – 4 DIY -ideaa jouluksi