15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Moderni arkkitehtuuri – Frank Lloyd Wrightin perintö

Fallingwater-House-Architecture-American-Architect-Frank-Lloyd-Wright

Frank Lloyd Wright, Sitä kutsutaan edelleen kaikkien aikojen tunnetuimmaksi amerikkalaiseksi arkkitehtiksi, ja sen modernit rakennukset tunnetaan viimeisten 100 vuoden tärkeimpinä arkkitehtonisina töinä. Hän loi perustan modernille arkkitehtuurille, joka osaa käyttää paremmin luonnonmateriaaleja. Hänen suunnittelemansa rakennukset sopivat harmonisesti ympäristöön.

Moderni arkkitehtuuri – Frank Lloyd Wrightin Fallingwater House

Fallingwater-House-amerikkalainen arkkitehti-Frank-Lloyd-Wright

Ehkä tunnetuin Pennsylvaniaan sijoitettu rakennus tunnetaan nimellä House Over the Waterfall. Projekti on ainutlaatuinen – arkkitehti Frank Lloyd Wright vasen osa talosta. Puusta ja kivestä valmistettu muotoilu luo suhteen luontoon ja tarjoaa silti mukavuutta ja tilavat sisätilat. Suunnittelun tavoitteena oli, että ihmisten tulisi kiinnittää enemmän huomiota ulkomaailmaan ja lisätä tietoisuutta.

Moderni arkkitehtuuri – Prairie House, Frank Lloyd Wright

Prairie-talo-amerikkalainen arkkitehtuuri-Frank-Lloyd-Wright

Prairie -talon mittasuhteet näyttävät mielenkiintoisilta. Talolle on ominaista tyypillinen katto ja suuret savupiiput. Rakentamisessa suositeltiin laasti, puu, tiilet. Sisustukseen kiinnitettiin paljon huomiota ja tulos on vaikuttava – kirjasto, sohvat, takka inspiroivat muotoilullaan.

Kolmenkymmenen luvun puolivälissä tuli arkkitehti Frank Lloyd Wright  Yuson -tyyli vaikutti voimakkaasti ja alkoi rakentaa esivalmistetuilla ja teräsbetonirakenteilla. Monet perhekotit Pohjois -Amerikassa rakennettiin tällä tavalla. Ne ovat kompakteja, käytännöllisiä, teknologisia ja edullisia.

Frank Lloyd Wrightin yhden tarinan talon arkkitehtuuri

yksikerroksinen talo-amerikkalainen arkkitehtuuri-Frank-Lloyd-Wright

Nämä L -kirjaimen muodot on suunniteltu keskiluokan ihmisille, joten nämä yksikerroksiset talot on suunniteltu erittäin kätevästi. Keittiö on yleensä pieni ja yhdistetty ruokasaliin. Makuuhuoneet ovat melko pieniä. Tyypillinen esimerkki on hunajakenno. Frank Lloyd Wright on suunnitellut yli 1100 taloa, kirkkoa, koulua, toimistorakennusta, museota, joista 409 on itse asiassa rakennettu tähän mennessä.

Kirjailija: Dani Alexandrova

Hunajakennoinen talo

yksikerroksinen talo-amerikkalainen arkkitehtuuri-Frank-Lloyd-Wright

Previous Post
Vilkas ruokasalin muotoilu – Nauti ateriasta väreillä
Next Post
Huonekalut ruokasalissa – 25 suunnitteluideaa ruokasaliin