15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Klassiset tulevaisuuden valaisimet – ajattomat LED -valaisimet

design-valot klassinen-moderni-huoneisto-artemide-tolomeo-mega-terra

Kuten vaatteiden kohdalla, on huonekaluja, jotka eivät koskaan mene pois muodista ja ovat edelleen erittäin trendikkäitä myös vuosien jälkeen. Ne esiintyvät elokuvissa ja suunnittelija -asunnoissa, näytteillä museoissa ja saavat monien muotoilun ystävien ja tavallisten ihmisten sydämet lyömään nopeammin. Ja aivan kuten uusia, helppohoitoisia verhoilukangasvaihtoehtoja on saatavana kultti-nojatuoleihin, myös ikonisia design-valoja, joissa on moderni LED-tekniikka, valmistellaan tulevaisuutta varten. LEDien katsotaan olevan seuraavan sukupolven valonlähteitä, eivätkä ne ole vain kirkkaita, vaan myös erityisen energiansäästöisiä. Siksi haluamme esitellä teille pienen valikoiman ajattomia klassisia valoja, joissa on energiatehokkaat LEDit, jotka edustavat täydellistä yhdistelmää estetiikasta ja toiminnallisuudesta. Kerromme sinulle näiden ikonisten esineiden kiehtovia tarinoita ja annamme sinulle muutamia vinkkejä niiden käyttöön modernissa huoneistossa.

Louis Poulsen Panthella Design -valot – uusi miniversio markkinoilla

Design-valot, joissa LED-valot pantella-mini-poulsen-panton

Minipöytävalaisin on Panthella -perheen uusin lisäys, ja sen esitteli tanskalainen valmistaja Louis Poulsen tämän vuoden kesäkuussa. Klassisen valaisimen miniversion halkaisija on vain 25 senttimetriä alun perin suunnitellun 40 senttimetrin sijasta, ja siinä on LED -valonlähde, joka mahdollistaa kolme eri valovoimaa. Pienempi Pantella -valaisin sopii erinomaisesti ikkunalaudoille, hyllyille, konsolipöydille, seinälle tai muihin paikkoihin, joissa on vähän tilaa.

Suunnitteluvalot LED-valolla panthella-mini-verner-panton-lois-poulsen-lila

Alkuperäisen suunnitteli vuonna 1971 kuuluisa tanskalainen suunnittelija Verner Panton yhteistyössä Louis Poulsenin kanssa, ja sitä pidettiin aikansa vallankumouksellisena. Kun muut suunnittelijat työskentelivät luonnonmateriaaleilla, kuten puulla, 1960 -luvulla, Panton kokeili uusia materiaaleja, kuten muovia, pleksilasia ja lasikuitua. Hänen kuuluisimpia luomuksiaan ovat mm Pantonin tuoli ja artisokka -riippuvalaisin.

Ennen kuolemaansa vuonna 1998 Verner Panton työskenteli viimeisen projektinsa ”Lyset og Farven” (valo ja väri) parissa Trapholtin modernin taiteen museossa Koldingissa, Tanskassa. Näyttely koostui kahdeksasta erivärisestä huoneesta, joissa esiteltiin suunnittelijan 50 vuoden aikana suunnitellut huonekalut, valot ja kankaat. Kunnianosoituksena Pantonille Louis Poulsen valitsi täsmälleen nämä kahdeksan väriä, joita hän oli tuolloin käyttänyt: keltainen, oranssi, mauve, punainen, vaaleanpunainen, sininen ja kaksi vihreää sävyä.

Suunnitteluvalot LED -valolla – Artemide Tolomeo

Suunnitteluvalot LED-valolla classic-artemide-tolomeo-micro-pöytävalaisin

Kun puhutaan klassisista design -valaisimista, Tolomeo -valot eivät ehdottomasti saisi puuttua. Sarja on suunnitellut Giancalro Fassina ja Michelle De Lucchi vuonna 1986 italialaiselle valaisinvalmistajalle Artemidelle, ja se on ollut siitä lähtien yksi maailman suosituimmista valaistussarjoista. Olipa kyseessä riippuvalaisin, lattiavalaisin, seinä- tai pöytävalaisin tyylikäs lamppu Artemide Tolomeo on useita saranoita, jotta voit kääntää lampun haluttuun suuntaan ja saavuttaa täydellisen valaistuksen. Useiden vuosien ajan ne on varustettu LED-valoilla ja ne ovat ehdottomasti tulevaisuuden kestäviä.

Ensimmäinen malli oli Tolomeo -pöytävalaisin, joka koostui raskaasta alustasta, kahdesta suorasta 45 cm: n pituisesta varresta ja matta alumiinista. Lamppu vakuuttaa edelleen tänä päivänä korkealla toiminnallisuudellaan, monipuolisilla käyttömahdollisuuksillaan ja toimii jopa hyvän suunnittelun esittelykohteena yliopistoissa ja korkeakouluissa. Se on myös esillä museoissa ja näyttelyissä ympäri maailmaa, mukaan lukien New Yorkin kuuluisa nykytaiteen museo (MoMa). Tolomeo -lamppu on nimetty antiikin kreikkalaisen tähtitieteilijän ja matemaatikon – Ptolemaioksen – mukaan. Ptolemaioksen maailmankatsomuksessa aurinko, kuu ja tähdet pyörivät ympäri maata ja tämä ajatus toimi inspiraationa lampunpäälle, joka pyörii myös oman kehonsa ympäri, kuten taivaankappaleet.

Suunnittelu valaisee lukuvaloina sängyn vieressä

Suunnitteluvalot LED-valolla klassinen artemide-tolomeo-arm-suuntaan

Vuonna 1989 Tolomeo -lamppu sai yhden halutuimmista ja tunnetuimmista muotoilupalkinnoista, Compasso d’Oron ja Saksan iF -palkinnon. Siitä lähtien menestystarina on jatkunut useissa Tolomeo -muunnelmissa: Faretto, Pinza, Braccio, Parete, Halo ja paljon muuta. Tolomeo -seinävalaisimet soveltuvat erityisesti lukulamppuihin, esimerkiksi sängyn, sohvan viereen tai mihin tahansa suunnattuun valoon.

Flos Arco -lattiavalaisin nykyaikaisessa LED -versiossa

Suunnitteluvalot LED-valoilla olohuone-moderni-lattiavalaisin-flos-arco

Toinen modernisoitu muotoiluklassikko on edelleen suosittu. Vuonna 1962 suunniteltu Flos Arco -lattiavalaisin Achille ja Pier Giacomo Castiglioni julkaistiin muutama vuosi sitten nykyaikaisessa LED -versiossa ja tekee vaikutuksen tehokkaalla toiminnallaan.

Suunnitteluvalot LED-lattiavalaisimella-klassinen-metalli-marmori-flos-arco

Castiglionin veljekset saivat katuvalaisimen innoittamana luomaan lampun, joka säteilee kattolampun suoraa valoa ilman reikää kattoon. Koostumus koostuu 65 kilon Carraran marmorista ja kaarevasta käsivarresta. Nimi “Arco” tulee italiasta ja tarkoittaa jousta. Arco -lattiavalaisin tarjoaa optimaalisen valon ruokapöydän tai sohvanurkan yläpuolelle ja voidaan upottaa mihin tahansa sisustukseen.

Flos Taccia pöytävalaisin LED -tekniikalla

Suunnitteluvalot LED-valolla klassinen pukeutuja-olohuone-flos-taccia

Toinen esimerkki suunnittelijalegendojen Achillen ja Pier Giacomo Castiglionin neroista on Taccia -pöytävalaisin, jonka alkuperäinen muotoilu on vuodelta 1962. LED -versio on tämän tyylikkään klassikon moderni siirto nykypäivään, joka on suunnattu energiatehokkuuteen.

design-valot-moderni-olohuone-sopiva-flos-taccia-led

Taccialle on ominaista futuristinen suunnittelukieli ja se inspiroi miellyttävän minimalistisella ilmeellä ilman tarpeettomia suunnitteluelementtejä. Käsin puhalletusta kristallilasista valmistettu kartiomainen muotoinen hajotin asetetaan kiinteälle alustalle, joka on valmistettu ribbialumiinista ja jota voidaan kääntää haluttuun suuntaan. Sukka muistuttaa muinaista pylvästä ja on suunnittelijan mukaan menestyksen symboli, ja Taccia on lisätty Metropolitan Museum of Art -kokoelmaan. Lyhenne “Met” tunnetaan, se on Yhdysvaltojen suurin taidemuseo, jossa on näyttelyitä kaikista taidehistoriallisista ajanjaksoista.

Pieni klassinen valaisin tarjoaa epäsuoraa ja heijastavaa valaistusta, ja sitä voidaan käyttää yöpöydällä tai eteisen tai olohuoneen lipastolla.

Previous Post
Modulaarinen talon suunnittelu lomalle keskellä metsää
Next Post
Koko kehon harjoittelu + sydän – trendikäs punta kuntoharjoitus