15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Luonnonvalon integroiminen huoneisiin – käytännöllisiä vinkkejä ja ideoita kotiisi

luonnollinen valaistus sisustus luonnos ikkuna lasi valo integroida ikkuna lasi makuuhuone

Ei ole mitään järkevämpää kuin luonnonvalon käyttäminen rakennusten tilalaadun ja energiatehokkuuden parantamiseksi. Se, että luonnonvarat eivät ole loputtomat, ja vaatimukset energiankulutuksen vähentämiseksi ovat vähentäneet yhä enemmän keinotekoisten valaistusjärjestelmien merkitystä. Tämän vuoksi arkkitehdit joutuvat etsimään tehokkaampia rakennusratkaisuja. Tätä tarkoitusta varten on toteutettu erilaisia ​​toimenpiteitä luonnonvalon ottamiseksi paremmin huomioon huoneen suunnittelussa.

Luonnonvalolle altistumisella on useita etuja. Näitä on otettava huomioon sekä mielialan psykologisesta näkökulmasta että yleensä sähkökustannusten vähentämiseksi. Voit suunnitella ikkunat ja ovet siten, että ne antavat kotiisi riittävästi energiaa ja luonnonvaloa.

Mikä on luonnollinen valaistus?

luonnollinen valaistus sisustus ikkunalasi valo integroi työpaikka kerrostalo rakennus olohuone puutarha

Päivänvalo on strateginen ikkunoiden sijoitus päästämään mahdollisimman paljon luonnonvaloa kotiin. Luonnollinen valaistus voidaan saavuttaa myös asentamalla kattoikkunat tai muut aukot kotiisi. Ulkovalon tuominen sisätiloihin on tulossa ensisijaiseksi useimmille asunnonomistajille, kun he etsivät tai rakentavat uutta kotia lukuisten etujen vuoksi. Luonnonvalon järjestelmät voivat myös taata erinomaiset tilaominaisuudet, jos suunnittelet ne oikein. Seuraavassa oppaassa olemme koonneet yhteen olennaisia ​​ideoita ja hyödyllisiä vinkkejä tulevia rakennushankkeita varten. Sisällytä luonnollinen valaistus rakennussuunnitelmiin saavuttaaksesi optimaaliset tilaolosuhteet asuinalueellasi.

luonnollinen valaistus sisustus luonnos ikkunalasi valo integroida ikkunalasin asuintilaa

Ikkunat ovat yhteys rakennetun ympäristön ja ulkomaailman välillä. Ne päästävät sisään luonnonvaloa, tarjoavat näkymät ulos, parantavat energiatehokkuutta ja voivat todella muuttaa sisäkokemuksen. Ikkunoiden runsaus tuo kuitenkin monia haasteita. Useimmat teistä ovat samaa mieltä siitä, että rakennuksessa ei voi koskaan olla liikaa ikkunoita. Mutta meidän on myös myönnettävä, että aurinkosuoja voi vaikuttaa. Perinteinen lasi ei hallitse täysin lämmön tai häikäisyn kehittymistä ja luo siten epämiellyttävän ilmapiirin asukkaille. Yleinen ratkaisu tähän ongelmaan ovat yleensä paksut kaihtimet ja sävyt, jotka muodostavat esteen ulkomaailmaan ja vaikuttavat huoneen estetiikkaan. Joten miten voit sisällyttää enemmän luonnonvaloa, jotta voit luoda mukavan, terveellisen ympäristön ja kauniit sisätilat?

Luonnonvalon käyttäminen huonesuunnittelussa – edut

luonnollinen valaistus sisustus luonnos ikkuna lasi valo integroida työpaikka kerrostalo rakennus julkisivu olohuone

Paljon on puhuttu luonnonvalon tai päivänvalon eduista. Se on tärkeä immuunijärjestelmämme kannalta, lisää D -vitamiinin saantiamme ja varmistaa terveet luut. Oikea päivänvalon käyttö voi luoda terveempiä ja mukavampia elin- ja työskentelyolosuhteita. Se vähentää myös keinotekoisen valon kysyntää, mikä voi alentaa käyttökustannuksia. Sinun ei tarvitse olla asiantuntija nähdäksesi, ettemme käytä täysimääräisesti ja oikein päivänvaloa, etenkin suurissa kaupungeissa.

luonnollinen valaistus sisustus luonnos ikkuna lasi valo integroida työpaikka kerrostalo rakennus työpaikka

Luonnonvalon avulla voit valaista talosi tai huoneistosi päivän aikana ilman keinotekoisia valonlähteitä. Lisäksi luonnollinen valaistus auttaa suojelemaan ympäristöä. Päivänvalo sopii siten paremmin yleiseen fyysiseen kuntoon ja terveyteen. Luoteislääketieteen ja Illinoisin yliopiston tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka altistuvat säännöllisesti auringonvalolle, ovat optimistisempia, nukkuvat paremmin yöllä ja tuntevat olonsa mukavammaksi kuin muut päivällä. Ulkovalon käyttö voi myös säästää energiakustannuksia. Voit käyttää auringon asentoa luonnollisesti lämmittämään kotiasi talvella tai pitämään kotisi viileänä ja mukavana kesällä.

Jotkut yövalon haitat

luonnollinen valaistus sisustus luonnos ikkunalasi valo integroida

Vaikka päivänvalolla on monia etuja, voi olla haittoja, jos luonnonvaloa ei tuoda kotiisi. Ilman asianmukaisesti eristettyjä ikkunoita luonnonvalo voi lisätä lämpöä ja häikäisyä kesäkuukausina ja lämpöhäviötä talvella. Hyvin tiivistettyjen ja eristettyjen lasiovien ja ikkunoiden valitseminen voi merkitä eroa hyvin valaistun unelmakodin ja pimeän, huonosti suunnitellun huonesuunnitelman välillä.

luonnollinen valaistus sisustus ikkunalasi valo integroi työpaikka kerrostalo kattoikkuna

Meillä on kaksi negatiivista äärimmäistä tilannetta, koska jotkut rakennukset eivät päästä tarpeeksi päivänvaloa toimistoihin tai asuntoihin. Näissä on paljon pimeitä huoneita ja käytäviä ilman tarpeeksi päivänvaloa ja luonnollista ilmanvaihtoa. Joissakin yksityisissä ja julkisissa rakennuksissa on ilmastointi, joka poistaa kuumia pakokaasuja julkisilla käytävillä. Toisaalta jotkut julkisivut päästävät rakennuksiin tavallista leveiden lasiaukkojen kautta niin paljon suoraa auringonvaloa, että asukkaille aiheutuu lämpöongelmia. Väistämättä asukkaat peittävät ikkunansa improvisoidulla aurinkosuojalla, kuten verhoilla, suurilla julisteilla jne. Minimoidakseen lämmön kertymisen.

luonnollinen valaistus sisustus ikkunalasi valo integroi työpaikka kerrostalo rakennus olohuone sohva

Päivänvalon integroiminen rakennukseen tai asuntoon ei ole niin vaikeaa kuin miltä se ensiksi näyttää, kun se otetaan huomioon hankkeen varhaisessa suunnitteluvaiheessa. Nykyään on olemassa erilaisia ​​suunnittelustrategioita ja -laitteita luonnonvalon sieppaamiseksi ja sen ohjaamiseksi syvälle rakennuksiin sähkövalon minimoimiseksi tai jopa poistamiseksi päivän aikana. Yksi mahdollisuus on integroida eteiset tai sisäpihat ja kallioikkunat tuomaan päivänvaloa taloon tai rakennukseen. Sisäpihat, jotka sijaitsevat keskeisellä paikalla rakennuksessa, hajauttavat luonnonvaloa ja voivat jäähdyttää vierekkäisiä huoneita.

Kuinka sisällyttää luonnonvalo?

luonnollinen valaistus sisustus luonnos ikkuna lasi valo integroida työpaikka kerrostalo rakennus olohuone kivi

Ikkunoiden sijainnin vaihtamisen sijaan suosittelemme muuttamaan nykyistä kokoonpanoa, jotta saat mahdollisimman paljon luonnonvaloa ja energiaa kotiisi sopivina vuodenaikoina. Muista seuraavat vinkit luonnollista valaistusta suunnitellessasi:

  • Jos ikkunat tai lasiovet ovat itään ja länteen, ne voivat tarjota hyvää päivänvaloa aamulla ja illalla.
  • Etelään päin olevat ikkunat takaavat enemmän auringonvaloa olohuoneissasi talvella, mutta vähän suoraa aurinkoa kesällä, varsinkin kun ne ovat oikein varjostettuja.
  • Pohjoiseen sijoitetut lasi -ikkunat päästävät suhteellisen tasaisen, luonnollisen valon läpi, mikä luo vähän häikäisyä ja melkein ei toivottua lämpöä kesällä.

Jos harkitset tätä käytännön neuvoa huonesuunnittelun alussa, voit sisällyttää kotiisi luonnollisen valaistuksen oikein. Näin voit saavuttaa optimaalisen tulevaisuuden huonevalon.

Katso perinteisen horisontin taakse

luonnollinen valaistus sisustus ikkunan lasivalo integroi työpaikka kerrostalo rakennus kattoikkuna modulaarinen

Perinteinen lasi ei voi kompensoida päivänvaloon liittyvää lämpövoittoa tai häikäisyä, ja hallitsematon määrä luonnonvaloa voi vaikuttaa kielteisesti asukkaisiin. Rakennukset, jotka eivät pysty ottamaan huomioon päivänvalon suurinta voimakkuutta, eivät ehkä voi saada tarvittavaa sertifiointia. Nykyisessä arkkitehtuurimaisemassa tämä on enemmän vaatimus kuin vain kätevä lisäys.

luonnollinen valaistus sisustus ikkunan lasivalo integroi työpaikan kerrostalorakennuksen kaihtimet

Dynaaminen lasi, joka antaa auringon säteiden sävyttää milloin tahansa päivällä tai yöllä, mahdollistaa rakennuksen käyttäjien kokea ulkoalueen luonnolliset vaikutukset. Voit käyttää sitä myös energiatehokkaiden tavoitteiden saavuttamiseen rajoittamalla energiaintensiivisten lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien tarvetta. Lisäksi dynaamisen lasin kyky sopeutua aurinkoon auttaa torjumaan auringon säteilyn kielteisiä vaikutuksia.

Ohjaa keinovaloa reaaliajassa

luonnollinen valaistus sisustusluonnos ikkunat lasivalo integroivat ikkunan tummennusrullat asuintila -anturit

Nykyaikaisten päivänvaloa tunnistavien antureiden ansiosta voit käyttää myös kotisi luonnollista valaistusta. Jos käytettävissä on oikea määrä valoa, nämä anturit vaimentavat sähkövaloja niin, että huoneet voidaan valaista vain silloin, kun se on todella tarpeen. Näin varmistat, ettet luota liikaa sähköisiin valonlähteisiin. Lisäksi rakennuksen optimoinnin ja luonnollisen valaistuksen ansiosta valoanturit auttavat minimoimaan häikäisyn ja parantamaan siten yleistä tuottavuutta työpaikalla tai kotona ja parantamaan asukkaiden hyvinvointia.

Asenna kattoikkunat luonnonvaloa varten

luonnollinen valaistus huone suunnittelu luonnos ikkuna lasi valo integroida työpaikka kerrostalo rakennus kattoikkuna

Koska horisontaaliset aukot on sijoitettu strategisesti rakennusten katoille, kattoikkunat mahdollistavat ulkoisen valon pääsyn suoraan. Näiden valonlähteiden päällä on yleensä läpikuultava lasi, joka sallii suuremman valoprosentin huoneeseen. Käytä kuitenkin kattoikkunoita varoen, koska niillä on taipumus lisätä rakennuksen lämpökuormitusta ja nostaa sisälämpötilaa. Siksi sinun on sijoitettava ja projisoitava strategisesti tällaiset ikkunat ja ovet mittojen ja tiivistysmateriaalien suhteen.

luonnollinen valaistus sisustus luonnos ikkunat lasivalo integroi katon

Ylätiivisteen vaihtoehtona voit lisätä kattoikkunoihin laminoidun lasin tai polykarbonaatin kerroksen. Tämä tarkoittaa, että luonnonvalo tunkeutuu epäsuorasti ja valon määrää voidaan vähentää. Yksi yleisimmin käytetyistä valaistusjärjestelmistä kattoikkunoita suositellaan huonokuntoisempiin tiloihin, kuten liikennealueille, eteisiin tai kylpyhuoneisiin. Lisäksi näitä järjestelmiä on saatavana useina malleina ja ne vaihtelevat rakenteeltaan, mitoiltaan ja materiaaliltaan.

luonnollinen valaistus sisustus luonnos ikkuna lasi valo integroida ikkuna lasi keittiö

Tämäntyyppiset valonlähteet, joita käytetään toistuvasti teollisuusrakennuksissa ja varastoissa, joissa on metallikatto, on konfiguroitu laitteiksi, jotka perustuvat kattojen sahahammasgeometriaan. Rinteet on strategisesti järjestetty vastaanottamaan tietty määrä valoa. Ne on yleensä sijoitettu suhteessa julkisivuun, jossa on vähemmän auringonvaloa. Tämä mahdollistaa luonnollisen valaistuksen ilman suoraa auringonvaloa. Joissakin tapauksissa he harkitsevat myös ilmanvaihtoaukkoja. Mitta- ja kaltevuusvaihtelut on suunniteltu sen sisätilojen valoprosentin perusteella, joka sallii enemmän tai vähemmän valoa. Tämä valaistusjärjestelmä on suljettava lasikehyksellä, jotta voit estää sateen pääsyn.

Luonnonvalo katon kautta

luonnollinen valaistus huone suunnittelu luonnos ikkuna lasi valo integroida työpaikka kerrostalo rakennus kattoikkuna modulaarinen

Voit käyttää tällaista kattoa puutarhan peittämiseen esimerkiksi katosta ulkonevien aukkojen kautta. Käytä sitä muodostamaan pieniä lasimaisia ​​ulkonemia, jotka mahdollistavat luonnollisen valon pääsyn molempien sivujensa läpi. Valon esiintymisen lisäksi järjestelmä mahdollistaa ilman jatkuvan uusimisen, jos käytät liikkuvia ikkunanpuitteita. Ne tarjoavat jatkuvaa luonnollista valaistusta ja ilmanvaihtoa, kun kuuma ilma pyrkii nousemaan.

Kupolikatto

luonnollinen valaistus sisustus luonnos ikkunalasi valo integroi kupolikatto

Dome -katot tarjoavat aiempaa laajemman valaistusvaikutelman. Oletettujen suurten mittojen vuoksi nämä kuitenkin aiheuttavat useimmissa tapauksissa suuria lämpökuormia rakennuksessa. Tästä syystä voit käyttää kupolikattoa kulkualueilla, pihoilla tai keskeisillä alueilla.

Atrium

luonnollinen valaistus huoneen suunnittelu luonnos ikkunalasi valo integroi atrium

Kattoikkunat avautuvat suoraan katoille, yleensä pyramidi- tai päätygeometrisillä muodoilla, metalliprofiileilla ja lasisulkimilla. Toisin kuin yllä olevat esimerkit, tätä typologiaa suositellaan rakennuksille, joissa on enemmän kerroksia. Näin ollen ne mahdollistavat myös pääsyn suurempaan valotehoon aiheuttamatta suuria lämpökuormia.

Kevyt putki

luonnollinen valaistus huoneen suunnittelu luonnos ikkunalasi valo integroi valoputken

Kattoikkunoiden lisäksi voit asentaa kevyitä putkia erilaisiin kattoihin, jotka ovat tasaisia ​​tai kaltevia. Eri pituuksilla ja leveyksillä voit asentaa tämäntyyppisen luonnonvalon joustavasti tai ravistamatta. Ero on siinä, että ne kuljettavat päivänvaloa heijastuksissa tällaisissa sisätiloissa ja katoissa. Erityisesti silloin, kun ei ole mahdollista asentaa muita valaistusjärjestelmiä, kuten edellä kuvatut.

luonnollinen valaistus sisustus ikkunalasi valo integroi työpaikka kerrostalo rakennus olohuone sohva

Sisällä valoputket on päällystetty ja varustettu heijastavilla materiaaleilla. Mitoistaan ​​ja materiaalisuudestaan ​​johtuen ne tuottavat eri valon voimakkuuden ja ovat optimaalinen ratkaisu teollisiin ja kaupallisiin projekteihin.Lisäksi on saatavana myös lasikuitumalleja, joita on saatavana asunnoina tai pienempinä rakennuksina erityisesti rakennushankkeisiin, joissa taivaan ja katto.

Previous Post
Top 15 luksusjahtia -Tutustu kalleimpien ja suurimpien luksusjahtien luetteloon!
Next Post
Puhdista keho – päästä eroon toksiineista yksinkertaisilla joogaharjoituksilla