15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Harmaat klinkkeritiililevyt antavat tämän talon julkisivulle dynaamisen luonteen

harmaa klinkkeritiilinen julkisivu ulkovalaistus keltainen metalliaita

Tämä omakotitalo Palangassa, Liettuassa, on erinomainen sovellusesimerkki klinkkeritiililiuskoille. Kapea kiinteistö sijaitsee mäntymetsän lähellä, noin kilometrin päässä merestä. Rinteessä sijaitseva talo on kauniisti upotettu luontoon. Se rajoittuu tien rinteeseen ja metsään. Kaikki asuintilat on nostettu katutason yläpuolelle ja suunnattu metsään, kun taas autotalli ja muut tekniset tilat sijaitsevat pohjakerroksessa. Arkkitehtuuri seuraa monimutkaista maisemaa ja siellä on runsaasti tilaa ulkoiluun. Tämä tilanjako korostaa myös yksityisen ja julkisen psykologista käsitystä.

Klinkkeritiililiuskat luovat huoltovapaan julkisivun

Klinkkeritiiliset julkisivut harmaasävyt Rinne, kaareva pohja

Arkkitehdit halusivat välttää vaikutelman suurista, kelluvista esineistä, jotka sanelevat yksikerroksisen asuinalueen. Yhden perheen talo jaettiin siksi kolmeen erilliseen olohuoneeseen, jotka vastaavat kolmea toiminta -aluetta: lastenhuoneet, joissa on oma kylpyhuone ja pesuhuone, seisovat tukevasti lattialla, kun taas vanhempien vyöhyke -makuuhuone, jossa on oma kylpyhuone – nostetaan rinteestä sokkelilla. Keskusrakennuksessa on portaikko, joka yhdistää ensimmäisen kerroksen tärkeimmät oleskelutilat autotallin, eteisen ja pohjakerroksen teknisten tilojen kanssa.

Klinkkeritiiliverhous harmaa julkisivu suuri ikkuna nurmialue

Tämä rakennustilavuuksien järjestely mahdollisti myös herkkien mukautusten kohdistuksen kaikkiin rakennuksiin. Lastenhuone on etelään maksimoidakseen valon ja lämmön. Vanhempien äänenvoimakkuus on pohjoista kohti viileämmän sisäilman vuoksi. Kaikki huoneet avautuvat metsään ja ne on suojattu kadulta.

Takajulkisivu toimii kuin suppilo

kelluva rakenne dynaaminen vaikutus harmaa ja valkoinen julkisivu

Kolme rakennustilaa on yhdistetty siirtymäakselin keskellä. Jos liikut sitä pitkin, voit tuntea pienet muutokset huoneissa. Koska asiakkaat ovat intohimoisia taiteen ystäviä ja keräilijöitä, talossa on paikkoja, joissa heidän taideteoksensa voidaan yhdistää harmonisesti häiritsemättä huoneiden vapaata virtausta tai kilpailemasta ympäröivän luonnon kanssa.

harmaa klinkkeritiili liukuu kelluvan puun tilavuuden sokkelilla

Talo näyttää käden sormilta, jotka ulottuvat hiekkaan. Takajulkisivu toimii suppilona – tarttuu valoon, tuuleen ja luontoon. Projektin tavoitteena on hienostunut ulkonäkö. Klinkkeritiililevyt valmistetaan käsin Belgiassa ja pinotaan ja liimataan julkisivulle siten, ettei aukkoja ole. Kaareva pohja antaa talolle ripauksen leikkisyyttä.

Yhden perheen talo läpinäkyvän metalliaidan mäntymetsän rinteellä

vihreää nurmikkoa ulkoiluun

Puuterassi, nurmikko, klinkkeritiililiuskat, valkoinen rapattu julkisivu

Klinkkeritiili liukuu ulkona, harmaa puuterassi rinteessä

lattiasta kattoon ulottuvat lasiseinät makuuhuoneen kylpyhuoneen rullakaihtimet

Portaat alumiinikaide antrasiitti puiset portaat valkoiset seinät

Portaikkojen puiset verhouspeiliseinät optiseen harhaan

Portaikko, jossa on välilasku, portaiden puinen verhous, metallikaiteet

90 asteen portaikko, jossa on puulattialattia

tummat puulattiat harmaat alumiiniset ikkunakehykset taitettavat kaihtimet

avoin olohuone antrasiitti ja valkoinen puulattia kotitoimiston tilanjakaja

valkoinen keittiö ja keittiösaari ruokapöytä harmaa verhoiltu nojatuoli XXL riippuvalaisimet

Olohuoneen liukuovista pääsee puuterassille

Kotitoimiston sohva hyllyseinällä Strauss Yellow

Makuuhuone harmaa verhoiltu sänky Roomalaiset kaihtimet TV seinälle, puulattia, vinottain

Lastenhuone kapea työpöytä ikkunan edessä Roomalaiset kaihtimet Upotettavat kattovalaisimet

Lastenhuone, jossa on kylpyhuoneen peiliseinä, turhamaisuusseinävalaisimet

Pohjapiirros ensimmäisen kerroksen olohuoneen makuuhuone

Pohjapiirros pohjakerroksen autotallin tekniset tilat

Yhden perheen talon poikkileikkaussuunnitelmaiset julkisivut

Talon suunnitelma maisemarakennusalue

Arkkitehdit: UAB Architektu biuras

Sijainti: Palanga, Liettua

Pinta -ala: 253 neliömetriä

Hankkeen vuosi: 2013

Kuvat: Leonas Garbačauskas

Previous Post
Raudanpuute mitä tehdä? – Yleiskatsaus syistä, oireista ja rautaa sisältävistä elintarvikkeista!
Next Post
Kasvihuoneen rakentaminen ja asettaminen puutarhaan – mitä sinun on harkittava