15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Stepping Stone House: Moderni talo puujaloilla vedessä

moderni laajennusrakennus vedessä olevilla paaluilla

Hamish -arkkitehdit & Lyons valmistui äskettäin Stepping Stone House – laajennus kartanosta Berkshiressä, Englannissa, joka kohoaa teräspylväillä järven yli. Arkkitehtien mukaan ohuen teräsrakenteen pitäisi antaa vaikutelma, että rakennus kelluu veden yläpuolella. Nykyaikainen puujalkainen talo ei ole vain katseenvangitsija, vaan se on myös suojattu tulvilta.

Hyvin harkittu kattorakenne päästää päivänvalon taloon

Arkkitehdit saivat tehtäväkseen suunnitella kolmen käyttämättömän ja tulvavaararakennuksen muuttamisen ja luoda lisää asuintilaa viiden lapsen perheelle (5 8–15-vuotiasta poikaa). Kolme lapsista kärsii tarkkaavaisuushäiriöstä (ADHD) – käyttäytymishäiriöstä, joka voi tehdä heistä yliaktiivisia. Uuden laajennuksen suunnittelun pitäisi siksi sallia luonnon rauhoittava vaikutus asukkaisiin. Tämä saavutetaan käyttämällä runsaasti luonnonvaloa ja luonnonmateriaaleja.

moderni talo puujaloilla vedessä mies ui järvessä

Sivuston rajoitukset olivat haaste arkkitehdeille: luonnonsuojelualue, viheralue, tulva ja suojellut rakennukset. Ennen hyväksynnän saamista vaadittiin viisi suunnitteluhakemusta kolmen vuoden aikana.

Pienempi kahdesta uudesta rakennuksesta on itsenäinen guesthouse, ja siinä on keittiö ja olohuone, kodinhoitohuone, kylpyhuone ja kalteva sänky, joka sijaitsee kaltevan katon alla.

Suurempi rakennus on monitoiminen tila, ja lapset käyttävät sitä ensisijaisesti leikkihuoneena. Se on yhdistetty olemassa olevan talon pohjakerrokseen lasisillalla.

Molemmissa rakennuksissa on viistot katot, joissa on erittäin suuri räystäs, joka suojaa sisätilat suoralta auringonvalolta. Kattoja tukevat Y-muotoiset pylväät, jotka on valmistettu liimapuusta ja jotka on valittu tarkkojen ja vakaiden ominaisuuksiensa vuoksi. Nämä sopivat täydellisesti myös sisätiloissa käytettyjen Douglas -kuusipaneelien kanssa. Tukipylväiden erityinen muoto luo tilaa kattoikkunoille, jotka ulottuvat molempien rakennusten koko pituudelle ja tarjoavat näkymät taivaalle sisäpuolelta.

Lasisilta yhdistää molemmat rakennukset lattiasta kattoon lasiliukuovet

Stepping Stone Housen ympärillä olevat lasiseinät on varustettu liukuovilla, jotta ne voidaan avata kokonaan. Loput alueet on verhottu tiilillä, jotta uusi rakennus mukautetaan olemassa olevaan taloon.

Paalut nostavat rakennukset järven yläpuolelle ja mahdollistavat upotetun pääsyn olemassa olevaan taloon. Voit myös uida rakennusten alla. Lisärakennuksen eteläpuolella on jopa sukellusalusta.

Molemmat rakennukset on yhdistetty toisiinsa lasisillalla

“Hamish & Lyons työskenteli myös maisemoinnin parissa, joka on olennainen osa konseptia. Päätavoitteena oli yhdistää perhe luontoon, sisällyttää uintijärvi ja luoda jatkuva reitti rakennusten ympärille. Polku mutkittelee parkkipaikalta suojatun puutarhan läpi, jossa on suuria, 2-3 metriä korkeita muinaisia ​​puita ja päättyy sitten kävelytiellä vedessä. Yöllä ulkovalaistus korostaa puutarhan vanhoja puita, kun taas vesisuihkut luovat valaistujen valojen kaaren portaiden päälle. Arkkitehtuuri ja maisema sulautuvat leikkisäksi ja mukaansatempaavaksi paikkaksi, joka on sekä rauhoittava että hengellinen.

Järven vesisuihkut muodostavat holvikäytävän

Arkkitehdit suunnittelivat rakennuksen modulaariseksi järjestelmäksi, joka oli esivalmistettu ja mahdollisti paremman rakennustehokkuuden. He väittivät myös, että järjestelmää voitaisiin käyttää eri tarkoituksiin ja eri paikoissa, kuten: B. järvissä, rannikkoalueilla ja tulvilla.

Syö-keittiössä-ruokailutila-talossa kelluvat-askelkivet-vedessä

Lasi-liukuovet avautuvat täysin sisältä ja ulkoa

suuri ruokapöytä ja turvavyöt, jotka on valmistettu puusta talossa

Talon asukkaat ovat yhteydessä luontoon ulkona

Hyvin harkittu kattorakenne päästää päivänvalon taloon

moderneja taloja puujaloilla, puiden ja palmujen ympäröimänä

erittäin pitkä räystäs-aurinkosuoja.

Nainen istuu sukellusalustan kannen reunalla ja näyttää veteen

Aluesuunnittelu ja maisemointi

Plan-of-the-house-on-stilt-säätiö.

Suunnittele talo talossa järven poikkileikkauksessa

Suunnittele kattorakenne katon ylitys j

* Lisää projekteja Hamish & Lyons löytyy heidän verkkosivuiltaan

Previous Post
Muotoile modernit viikset – 7 nykyistä kampausta kasvoille yhdellä silmäyksellä
Next Post
Alemman vatsalihasten harjoittelu: harjoitussuunnitelma ja tehokkaimmat vatsalihakset yhdellä silmäyksellä!