15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kestävä suunnittelu, joka perustuu bioklimaattiseen analyysiin – Villa GK Portugalissa

Pohjoinen julkisivu, rei'itetty metallilevy, yksityisyyspaneelit, päällystyskivet

Villa GK sijaitsee kukkulalla Algarven rannikolla, ja sieltä on henkeäsalpaavat näkymät merelle. Yksikerroksiselle rakennukselle arkkitehdit kehittivät kestävän suunnittelun, joka perustuu bioklimaattiseen analyysiin ja vihreään ajatteluun. Tavoitteena oli hyödyntää Portugalin rannikkoilmasto ja yhdistää nämä ominaisuudet hienostuneeseen ja nykyaikaiseen muotoiluun.

Arkkitehdit luottavat kestävään muotoiluun ja moderniin asumiseen

Talon julkisivu valkoinen rapattu harmaa rei'itetty metallilevy

Tämän tasakattoisen talon pinta -ala on 163 neliömetriä. Se on kompaktimpi pohjoispuolella ja avautuu eteläpuolella runsaalla täyslasituksella. Avointa oleskelutilaa suojaavat siten pohjoisen julkisivun kaksi huonetta, jotka toimivat lämpösuojana. Lisäksi on mahdollista, että yksi näistä huoneista voi tulla itsenäiseksi, mikä lisää pohjapiirroksen joustavuutta.

Olohuoneen ilmastointi kattoon asennettavaksi valkoiseksi kiiltävälle lattialaatalle

Alustavan analyysin jälkeen oli myös mahdollista käyttää auringonvaloa ja tuulta optimoida passiivinen ilmastointi ja luonnonvalo suurista ikkunoista. Olohuoneesta on näkymä henkeäsalpaavaan maisemaan, jossa on sininen taivas ja meri.

valkoinen korkeakiilto keittiösaari graniitti beige

Hyvin harkittuja aurinkosuojaratkaisuja ei ole otettu käyttöön ainoastaan ​​auringonsäteilyn hallitsemiseksi vaan myös siten, etteivät ne vaaranna talon asukkaiden yksityisyyttä. Talon toisella puolella on teräsportaat, jotka johtavat kattoterassille.

Kiillotetut valkoiset lattialaatat liukuvat lasiovet

Kestävä rakentamisteknologia on tärkeä ominaisuus tehokkuusanalyyseissä ja energiavoittojen ja -häviöiden tasapainottamisessa. Talo suunniteltiin käyttämällä materiaaleja, joilla on korkea energiatehokkuus, erityisesti “Tabicesa” -tiilistä valmistettuja seiniä yhdistettynä tehokkaaseen eristykseen (ulkoseinässä) ja kolminkertaisiin ikkunoihin. Sisäkipsi on savia ja takaa hyvän sisäilman laadun.

Kestävä suunnittelu edellyttää ekoenergian integrointia

Uima -allas laattojen reunus talo liukuovet lasiovet

Kestävä suunnittelu sisältää myös uusiutuvien energialähteiden käytön ja resurssien kulutuksen vähentämisen. Talossa on maalämpöpumppu lämmitykseen ja jäähdytykseen sekä järjestelmä puhtaan veden uudelleenkäyttöön. Tämä yhteys ympäristön ja modernin arkkitehtuurin välillä luo kiistattomasti miellyttävän ilmapiirin huvilassa.

Talon julkisivu pohjoispuolella rei'itetyt levyt harmaita

Rei'itetty levymuotoilu Rei'itetty levymuotoilu yhdistettynä valkoiseen kipsiin

Talon sisäänkäynnin yksityisyyssuojat rei'itetty pelti

Mukulakivi jalkakäytävä puu yksityisyyden aita

Puiset säleet yksityisyys aita kiipeilykasveja

Rei'itetty metallilevy, pistekuvio, harmaa väri

Makuuhuoneen lasioven yksityisyysnäyttö luonnollinen valaistus

kestävä muotoilu luonnollinen jäähdytys ja valaistus

kestävän muotoilun LED -valaistus olohuoneen näkymät

valkoinen asennettu keittiö kiiltävä etuosa keittiösaari kivi näyttää

Kylpyhuone suihku lasiseinä väliseinä kapealla

Kylpyhuoneen alaosa

Sisäänrakennettu vaatekaappi eteinen beige korkeakiiltoiset ovet puinen lisäosa

WC -seinävaikutelma kipsi luonnonkivi pesuallas

Pesutupa valkoinen kermanvärinen hyllyjärjestelmän ovi

Uima -allas suurikokoiset laatat

Uima -altaan terassi, jossa pöytä ja tuolit

Terassi ruokailutila uima -allas ulko -laatat

Kestävä muotoilu patio katto aurinkosuoja

Terassi kattaa automaattisen uima -altaan

Terassipäällyste miedolla rinteellä

Uima -altaan julkisivu harmaa ja valkoinen

Allasrajalaatat luonnonkiveä

Minigolf yksityisyyden suojaus puuaita

Minigolf pieni Välimeren maisemointi

Minigolfia koristekasvien maisemointitalossa

Minigolf golf koriste ruoho puu yksityisyyden aita

Luonnonkiviportaat oliivipuu Välimeren koristekasvit

Koriste sora leijona kuvio koriste ruohoja minigolf

suorat portaat teräs kattoterassi

Aurinkotuoli alumiinin harmaa teräsportaat

Teräsportaat WPC -portaat

Teräsportaat kattoterassille valkoisella rappauksella

Kattoterassi lasinen kaide näkymä

Kattoterassi puiset lattialaatat kerma

Yövalo Talon julkisivu Rei'itetyt metallilevyt Lattiavalaisimet Seinävalaisimet

Yövalo, yksityisyysnäyttö, rei'itetyt metallipaneelit, harmaa

Yövalaistus talon upotetut led -paikat

Yövalaistus johti nauhaportaita

Yövalaistus LED -nauhat portaissa

LED -nauhat puutarhaportaiden valaistus lämmin valkoinen

Yövalo uima -allas talon terassi viileä valkoinen

Yövalaistus terassi uima -allas upotettu valaistus

Yövalaistus julkisivu reikälevy lämmin valkoinen

Talon lasiovet täyslasitetut katot

Talon pohjapiirros uima -allas minigolf

Pohjapiirros talon kestävä muotoilu

Talon poikkileikkaus kattoterassi

Talon arkkitehtuurin suunnitelma liukuva yksityisyysnäyttö

Talon kestävän arkkitehtuurin liukuovet

Tasakattoisen talon arkkitehtuurisuunnitelma

Arkkitehdit: CORE Arkkitehdit

Sijainti: Vila do Bispo, Portugali

Pääarkkitehti: Anabela Macieira

Kokonaispinta -ala: 330,0 m²

Hankkeen vuosi: 2018

Valokuva: Alexander Bogorodskij

Previous Post
Tee vaaleanpunaiset kynnet itse – 24 modernia kynsimallia ja -vinkkiä
Next Post
Yksinkertaiset joogaharjoitukset parantavat suoliston peristaltiikkaa ja ruoansulatusta