15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Uuden sukupolven hirsitalot – puu, lasi ja teräs – luonnehtivat “Wave Housea” Suomessa

Uuden sukupolven hirsimökki on saanut inspiraationsa veneistä ja lentokoneista

Vuonna 2017 suomalainen arkkitehti Seppo Mäntylä sai päätökseen uuden hirsitalon sukupolven projektin yhteistyössä Polar Life Hausin kanssa. Niin kutsutulla “Wave Housella” on erittäin moderni muotoilu, jolle on ominaista epätavalliset muodot ja korkealaatuiset materiaalit. Talon ainutlaatuinen kaareva muoto sai inspiraationsa veneiden ja lentokoneiden suunnittelusta. Lisätietoja tästä ainutlaatuisesta Mikkelin talosta löydät artikkelista!

Tältä uuden sukupolven hirsitalo näyttää!

uuden sukupolven hirsitalon poikkeuksellinen arkkitehtuurisuunnittelu

Talon suunnittelussa käytetään kolmea päämateriaalia: puuta, lasia ja terästä. Suomalaisesta kuusesta valmistettu massiivipuurakenne sopii täydellisesti luonnonmaisemaan ja luo uuden sukupolven hirsitaloja. Toisin kuin tyypilliset hirsitalot, Wave House tekee vaikutuksen modernilla muotoilulla sisältä ja ulkoa ja erityisellä suunnittelukielellä. Julkisivun kaarevuudet antavat talolle nykyaikaisen ilmeen, joka tekee välittömästi suuren vaikutuksen.

moderni hirsitalo epätavallinen muoto erinomainen terassi

Hirsitalon ympärillä on leveä puinen kansi, joka toimii jatkona sisätiloille, kun lasiovet ovat auki. Osa siitä ulottuu kauas talosta tilavana terassina. Talon rinteessä sijainnin vuoksi terassi on rakennettu puujaloille.

uuden sukupolven hirsitalon terassi kattoaukot poreallas

Massiivinen epäsäännöllisen muotoinen katos näyttää katon jatkeelta. Se on hieman kalteva ja siinä on kolme suurta aukkoa, jotka näyttävät erittäin moderneilta ja takaavat optimaalisen ilmanvaihdon. Katoksen alla olevassa nurkassa terassilla on myös pieni ulkoporeallas.

terassi katto hirsitalo uuden sukupolven

Toinen suuri plus on puutarhan ulkokeittiö. Se on avoin, mutta silti katettu suojaamaan laitteita ja huonekaluja sateelta. Illalla tunnelmallinen valaistus tuo upeita aksentteja ulkoalueelle.

“Wave Housen” sisustus

tilava olohuone, jossa on keittiö puulattiaikkunat

Wave Housen sisustus ei ole millään tavalla huonompi kuin ulkonäkö. Täällä tyyli on yhtä moderni ja yhdistetty maalaismaisiin elementteihin. Kalusteille on ominaista harmaat ja ruskeat sävyt, jotka luovat kodikkaan tunnelman. Puulattiat ja -seinät muistuttavat tyypillistä hirsitaloa, ja paljaat puupalkit korostavat suuria yksityiskohtia avoimessa asuintilassa.

olohuone harmaa sisustus takka lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat

Lattiasta kattoon ulottuvien ikkunoiden ansiosta olohuoneesta ei puutu päivänvaloa. Ikkunan etuosat toimivat paitsi valonlähteenä, myös avaavat kauniit näkymät luontoon. Avoimessa oleskelutilassa on keittiö, olohuone ja ruokailutila, jossa harmaalla on tärkeä rooli sisustuksessa. Kylminä öinä oleskelutilassa on takka.

keittiö ruokailutila hirsitalo uuden sukupolven sisustus

ruokailutila hirsitalossa lasi ruokapöytä puiset palkit

Makuuhuone on kodikas ja seuraa samaa mallia kuin olohuone. Puun ja harmaiden kalusteiden yhdistelmä luo lämpimän, kodikkaan ilmapiirin ja näyttää samalla modernilta. Makuuhuoneen ja kylpyhuoneen välissä on vaatehuone, jossa puu on jälleen keskipiste. Kylpyhuoneessa lattia on laatoitettu, jolloin seinät ja katto ovat puun lämpimän näköisiä.

uuden sukupolven hirsimökki sisustus makuuhuone puu

Suomalaisen arkkitehdin uuden sukupolven hirsitalojen hanke osallistui vuotuiseen asuntomessuun Mikkelissä vuonna 2017 ja voitti palkinnot kaikissa kolmessa kategoriassa: paras talo, paras sisustus ja paras puutarha.

hirsitalo uuden sukupolven maalaismainen kylpyhuone puuseinä katto

* Projekti Seppo Mäntylä ja Polar Lifen talo

Previous Post
Tee vaaleanpunaiset kynnet itse – 24 modernia kynsimallia ja -vinkkiä
Next Post
Yksinkertaiset joogaharjoitukset parantavat suoliston peristaltiikkaa ja ruoansulatusta