15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hölkkä aloittelijoille: Näitä virheitä kannattaa ehdottomasti välttää

Olet luultavasti jo yrittänyt aloittaa lenkkeilyn. Mutta jokainen alku on vaikeaa ja joskus se on kaikkea muuta kuin hauskaa. Tilanne ei ole vielä olemassa, kaikki on vaikeaa ja ensimmäiset ikävät kipeät lihakset eivät ole tulossa. Mutta kaiken tämän ei tarvitse olla totta, jos noudatat muutamia tärkeitä vinkkejä. Selitämme sinulle, mitä perussääntöjä sinun on noudatettava aloittelijoiden lenkillä ja mitä virheitä sinun tulee välttää.

Hölkkä aloittelijoille: juokseminen on terveellistä!

Hölkkä aloittelijoille Vinkkejä ja yleisimpiä virheitä

Monet ihmiset nauhoittavat urheilukengät säännöllisesti, koska lenkkeily voi olla hauskaa ja erittäin terveellistä. Se vahvistaa sydäntä, verenkiertoa ja pitää kehon kunnossa. Jotta kaikki tämä toimisi sujuvasti, näytämme sinulle, kuinka välttää tärkeimmät virheet juoksutreenissä.

Jos tarvitset lisää vinkkejä juoksemiseen, esimerkiksi oikean lajin ruokavalioon, tämä auttaa sinua myös SportScheck -juoksuopas Edelleen.

Hölkkä aloittelijoille, yleisimmät virheet: Liian nopea vauhti

Hölkkä on terveellistä ja pitää kehon kunnossa

Erityisesti aloittelijat yliarvioivat voimansa ensimmäisinä päivinä. Sinulla on vaikeuksia löytää oikea tahti. Jos olet vielä vasta alussa juoksutreenillä, on parasta juosta hieman hitaammin ja muuttaa tahdia välillä kävelemällä muutama minuutti nopeammin. Huomaat nopeasti, että tietyn ajan kuluttua sinulla on riittävä kestävyys ohittaa kävelyvaiheet välissä. Ohjeena voit harkita: Jos voit edelleen puhua lenkillä, olet löytänyt hyvän tahdin.

Hölkkä aloittelijoille, yleisimmät virheet: lämmittely & Unohda jäähdytysvaihe

Älä unohda lämmitellä lenkille aloittelijoille

Sinun on ehdottomasti lämmitettävä ennen lenkkeilyä välttääksesi kivuliaita vammoja, kuten rasitusta ja ylikuormitusta. On parasta aloittaa kevyillä voimisteluharjoituksilla ja aloittaa sitten kävely rauhallisella tahdilla. Nosta nopeutta vain, kun keho on todella lämmin.

Jopa lenkkeilyn jälkeen sinun ei pitäisi vain lopettaa harjoitustasi äkillisesti, vaan suunnitella jäähdytysvaihe. Juokse rauhallisella vauhdilla ja siirry hitaasti kävelytahtiin, jotta sykkeesi voi vähitellen laskea. Kevyt venytys juoksuharjoittelun jälkeen estää myös ikäviä lihaskipuja.

Hölkkä aloittelijoille, yleisimmät virheet: Liian tyhjä tai liian täynnä vatsaa lenkillä

Kuntoile kesäksi lenkillä

Jos lähdet lenkille aikaisin aamulla, sinun ei pidä hukata pientä aamiaista etukäteen. Siksi syö vähän ennen harjoittelua, esimerkiksi banaania tai jogurttia. Sinun tulisi kuitenkin välttää aterian ylensyöntiä ennen lenkkeilyä. Jos olet syönyt suuremman annoksen, sen pitäisi olla noin 1-2 tuntia ennen juoksun aloittamista.

Hölkkä aloittelijoille, yleisimmät virheet: Älä lepää ja jätä huomiotta kehon merkkejä

Hölkkä aloittelijoille Virheitä ja vinkkejä harrastejuoksijoille

Jos motivaatio on korkea, saatat keksiä idean ottaa urheilukengät ja lenkkeillä joka päivä. Tämä on kuitenkin suuri virhe, koska keho tarvitsee myös lepohetkiä harjoitusten välillä toipuakseen. On parasta pitää aina vähintään päivän tauko juoksujen välillä, jotta lihakset voivat uusiutua.

Nopeiden tulosten saavuttaminen perusperiaatteilla

Älä myöskään unohda kiinnittää huomiota kehosi merkkeihin. Pieniä kipuja voi esiintyä erityisesti juoksutreenin alussa, mutta jos lihakset ovat kipeät tai jos selkä tai polvi on kipeä, sinun ei pidä sivuuttaa niitä, koska ne ovat kehosi hälytyssignaaleja. Tässä tapauksessa on parempi pitää pidempi tauko, jotta voit aloittaa seuraavan lenkkeilyn istuvana ja hyvin levänneenä.

Hölkkä aloittelijoille: oikeilla vinkeillä menestykseen lenkille

Vinkkejä harjoitus- ja venytysharrastajille

Kuten näette, lenkkeilyssä voi tehdä paljon virheitä. Jotkut virheet eivät ehkä näytä niin pahoilta, mutta pitkällä aikavälillä ne voivat pilata lenkkeilyn hauskanpidon tai johtaa vammoihin. Varmista, että käytät aikaa harjoitteluun ja venyttelyyn ja kuuntelet kehoasi, niin olet oikealla tiellä.

Previous Post
Talo dyyneillä – kestävää arkkitehtuuria meren rannalla ilman toimitusverkkoa
Next Post
20 terassikasveja suoralle auringonpaisteelle, jotka kestävät paljon lämpöä ja kuivuutta