15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Maastojuoksu – trendiurheilu aktiivisille luonnon ystäville ja intohimo urheiluun

Jos pidät polkujuoksusta ja haluat tutustua eri paikkoihin, joissa on ainutlaatuinen luonto, voit yhdistää hienoja kokemuksia urheiluun. Vuoret soveltuvat vuoristojuoksuun milloin tahansa vuoden aikana, vaikka korkeimmat reitit vaihtelevat kesäkuun puolivälistä marraskuun puoliväliin lumiolosuhteista riippuen. Monet maastot ovat täydellisiä eri etäisyyksille ja vaikeustasoille – tasaisista metsäjuoksuista tai vuoristovaelluksista, jotka sopivat aloittelijoille ja vapaa -ajan juoksijoille, jotka haluavat nauttia luonnosta vain kohtuullisessa tahdissa, kunnianhimoisiin maastojuoksuihin vaikuttavilla korkeuseroilla ja enemmän teknisiä reittejä.

Faktoja polkujuoksusta

mies, jolla on polkujuoksutikkuja juoksu vuorilla

Ulkoilu tekee tästä trendilajeista suositun valinnan monille kunnianhimoisille amatööriurheilijoille ja ammattilaisille. Polkujuoksulla voit juoksijana treenata paitsi fyysistä kestävyyttäsi, myös koordinointi- ja keskittymiskykyäsi. Lisäksi on olemassa erilaisia ​​polkujuoksukilpailuja maaston tyypin, voimakkuuden ja nopeuden mukaan. Mutta mikä tekee tästä urheilusta niin suositun? Miten ja missä voit harjoitella polkujuoksu? Yritämme antaa sinulle joitain vastauksia näihin kysymyksiin tässä viestissä.

vuoristorata talvella radalla, jossa on lunta

Tärkeintä on päästä jalkakäytävältä. Kun olet sitonut polkujuoksukengät ja astunut pois perinteisistä kaduista ja juoksumattoista, voit pitää itseäsi polkujuoksijana. Toisin kuin yleisesti uskotaan, se ei yleensä ole riskialtista extreme -urheilua. Vaikka olet vasta aloittelija lenkkeilemässä puutarhan vihanneslaastarin ympärillä, voit silti kutsua itseäsi polkujuoksijaksi. Ammattikilpailuissa juoksijan tarvitsee vain ohittaa asema voidakseen rekisteröityä. Kontaktiton ajanmittaus mahdollistaa nopean seurannan ja kilpailun arvioinnin.

Tämän urheilun edut

kunto trenditurheilu polkujuoksu lenkkeily maastojuoksu

Muutos asfaltin tai kuntosalien juoksumaton kaupunkiolosuhteista ei ole vain fyysinen ja henkinen, vaan se on myös hauskempaa. Juoksumattoharjoitus voi usein olla tylsää, eikä se luo miellyttävää ulkoilua. Jopa avoin tie voi nopeasti leikata motivaation. Reittijuoksulla jokainen metri tarjoaa kuitenkin erilaisia ​​kokemuksia, nähtävyyksiä, tuoksuja ja ääniä. Luonnosta tulee eräänlainen moniaistinen kokemus. Tämä voi olla loistava tapa puhaltaa höyryä, roiskua lätäköissä kuin lapsi, hypätä mudassa ja kokea seikkailutunne. Joten kun hyppäät kivien ja kantojen yli ulkona, ole vain vapaa.

muta metsässä, urheilu sopii sopiville polkujuoksukengille

Lisäksi juokseminen epätasaisella alustalla ja esteiden yli parantaa fyysistä kestävyyttä, kognitiivisia taitoja, koordinaatiota ja refleksejä. Kun väistät puiden juuria tai kiviä, useat lihasryhmät ovat jatkuvasti aktiivisia vakauden ylläpitämiseksi. Erilaiset maaperäolosuhteet pitävät kehon liikkeessä dynaamisesti, mikä minimoi loukkaantumisriskin. Se antaa jopa mielellesi harjoittelua, koska sinun on keskityttävä ja sopeuduttava uuteen maastoon matkallasi. Et vain käy läpi liikkeitä, eikä ole mitään keinoa antaa mielesi vaeltaa kuin perinteinen lenkkeily. On helppo pysyä hetkessä ja keskittyä siihen, mikä on edessäsi. Joten kaikki nämä voivat olla hyvää henkistä harjoitusta, joka saa sinut tuntemaan itsesi nuorentuneeksi.

Käytännön vinkkejä polkujuoksuun

polku, joka kulkee Kiinan muurilla

Tässä muutamia vinkkejä niille, jotka haluavat kokeilla tätä lajia.

  • Ennen kaikkea sinun on hankittava oikeat jalkineet ja varusteet. Riippumatta siitä, valitsetko naisten tai miesten polkujuoksukengät, ratkaisevaa eivät ole tuotemerkit vaan jalat. Joten hanki hyviä neuvoja etukäteen ja valitse itsellesi ja maastoon parhaiten sopiva.
  • Kevyt ja mukava maastojuoksureppu tai polkujuoksusauvat mahdollistavat tasapainoisen juoksun. Yhtä kevyillä kengillä saat suoran kosketuksen maahan. Nämä on kuitenkin myös varustettava liukumattomilla pohjilla ja kestävällä päällismateriaalilla.
  • Maastojuoksukengät ovat yleensä vähemmän pehmustettuja, koska maasto on pehmeämpää kuin tiellä tai juoksumatolla. Ohuempi välipohja ja ulkopohja tarkoittavat ketterämpiä kenkiä, mutta se tarkoittaa myös sitä, että tunnet enemmän epätasaista maata, kiviä ja roskia jalkojesi alla. Ole myös varovainen, kun valitset vedenpitäviä kenkiä. Pääsääntöisesti käytetään jäykkää päällysmateriaalia paremman suojan saavuttamiseksi kosteudelta. Tämä kuitenkin rajoittaa hengittävyyttä.

Ylitä metsässä olevat esteet naisten polkujuoksukengillä

  • Aloita hitaasti äläkä yritä ylittää Alpeja ensimmäisellä juoksuhetkellä. Aloita lyhyemmillä reiteillä tunnetuilla metsäreiteillä ja rakenna sitten lyhyille osille. Hanki ensin riittävä kokemus erilaisista maastoista ja kokeile sitten karkeampia polkuja.
  • Epätasainen maasto saa jalat työskentelemään kovemmin, joten hyvin koulutetut jalkalihakset ovat avainasemassa. Esimerkiksi viisi minuuttia hyppyjä päivässä on loistava harjoitus. Voit myös harjoitella juoksutekniikkaasi. Paikan päällä lenkkeile tai vältä esteitä harjoittelemalla hyppäämistäsi.

Previous Post
Talo dyyneillä – kestävää arkkitehtuuria meren rannalla ilman toimitusverkkoa
Next Post
20 terassikasveja suoralle auringonpaisteelle, jotka kestävät paljon lämpöä ja kuivuutta