15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ergonomia kotitoimistossa – vinkkejä oikeaan asentoon

Jos joudut työskentelemään kotoa nyt COVID-19-pandemian vuoksi, et todennäköisesti ollut täysin valmis ottamaan koko toimistoa mukanasi ja järjestämään kotisi uudelleen järjestääksesi tilaa työhön ja pelaamiseen. Vaikka voi olla houkuttelevaa työskennellä sängyssä tai sohvalla, vältä sen tekemistä. Väärä istuma -asento voi rasittaa liikaa selkääsi ja kaulaasi ja aiheuttaa lisää epämukavuutta. Siksi on tärkeää, että käytät jonkin aikaa työpaikan perustamiseen kotona ergonomisesti oikein ja epämukavuuden estämiseen oikean asennon avulla.

Valitse työpaikka kotona viisaasti

Valitse työpaikka kotona järkevästi välttääksesi epämukavuutta

Jokaisen elämäntilanne on erilainen. Mutta jotta voit luoda paikan keskittynyttä työtä varten kotona, sinun on ensin valittava työpaikkasi järkevästi ja toiseksi erotettava se selvästi. Kotitoimiston sijainnin tulisi tarjota:

  • yksityisyyttä
  • riittävä valaistus
  • helppo pääsy sähköön ja internetiin

Jos sinulla on jo työskentelynurkka tai koko työhuone, tarkista vain, että näppäimistö, näyttö ja työpöytä ovat oikean korkeuden ja ergonomian mukaisia. jos Toimistokalusteet ja toimistotarvikkeet ovat ergonomisesti suunniteltuja, joten voit suorittaa toimintasi tehokkaammin ja mukavammin. Varmista myös, että sinulla on kaikki laitteistot, ohjelmistot ja asiakirjat, joita tarvitset työsi suorittamiseen. Pidä työpöytäsi aina siistinä ja järjestyksessä, jotta voit keskittyä paremmin tiettyihin tehtäviin ja olla häiritsemättä. Tässä artikkelissa olemme keränneet lisää ideoita hyvälle kotitoimiston organisaatiolle.

Ergonominen työpaikan suunnittelu kotitoimistossa

Työpaikan valitseminen kotona järkevästi ja runsaasti päivänvaloa

Ergonomian tavoitteena on ihmisille sopiva työ- ja asuintilojen suunnittelu. Tehokkaan ergonomisen kotitoimiston luomiseksi sinun on harkittava tiettyjä mittoja ja muutamia vinkkejä ainakin lähtökohtana.

Ergonominen tietokoneen työasema

Ihannetapauksessa kannattaa käyttää pöytätietokonetta. Pelkästään kannettavilla tietokoneilla ja tableteilla näppäimistön erottaminen näytöstä ei ole mahdollista, joten sinun on katsottava näyttöä työn aikana. Tämä voi rasittaa kaulaa tarpeettomasti.

Ergonominen tietokoneen työasema kotitoimistossa

Jos sinun on käytettävä kannettavaa tietokonetta, harkitse erillisen näytön tai näppäimistön hankkimista. Näin näppäimistö ja näyttö voidaan erottaa toisistaan, mikä antaa sinulle enemmän joustavuutta.

Kun istut tietokoneen ääressä, kyynärpäät on taivutettava noin 90 astetta ja kyynärvarsien on oltava mukavasti työpöydällä. Tietokoneen näppäimistön tulee olla suoraan edessäsi ja käsivarsien ja ranteiden kohdalla.

Ergonominen työpaikan suunnittelu kotitoimistossa - näytön korkeus on tärkeä

Aseta tietokoneen näyttö suoraan eteesi. Kun katsot näyttöäsi, näytön kolmanneksen tulee olla silmien korkeudella. Saatat joutua luovaksi säätämällä näytön korkeutta. Joskus voidaan käyttää pientä pinoa kirjoja sen varmistamiseksi, että näyttö on oikealla korkeudella työskennellessään. Näytön tulisi olla noin 18-24 tuumaa nenästäsi.

Oikea työpöydän korkeus

Integroi työtila olohuoneeseen ja kiinnitä huomiota ergonomiaan

Pöydän korkeus vaihtelee 65-75 cm. Korkeus 72 cm, plus tai miinus 2 cm, on ihanteellinen. Nämä ovat kuitenkin yleisiä ohjeita ja vaihtelevat pituutesi ja istuinkorkeutesi mukaan. Jos työpöytäsi on korkeampi kuin 30 tuumaa, tarvitset myös korkeamman tuolin.

Ergonomisesti istuminen kotitoimistossa – tuolin asento ja muotoilu

Ergonomisesti istuminen kotitoimistossa - tuolin asento ja muotoilu

Työtuolien optimaalinen istuinkorkeus on 40-50 cm. Kuitenkin se, mikä sopii sinulle, riippuu edelleen pituudestasi ja työpöytäsi korkeudesta.

  • the Tuolin korkeus pitäisi olla säädettävissä. Istuessasi jalkapohjiesi tulee olla täysin kosketuksissa lattiaan ja polvien tulee olla 90 asteen kulmassa. Jos jalat roikkuvat, harkitse pienen laatikon, nojatuolin tai kenkälaatikon käyttöä jalkojen lepäämiseen.
  • the selkänoja pitäisi tarjota riittävä lannerangan tuki alaselän lievittämiseksi. Selkänojan tulisi olla ideaalisesti lievä, noin 5–10 asteen kaltevuus taaksepäin mukavan istumisen takaamiseksi.
  • the Tuolin istuimen syvyys pitäisi olla noin 43-60 cm. Kun selkä on tuolin selkänojaa vasten, polven ontelon ja istuimen välissä on oltava 5 tai 7 cm: n rako.

Oikea asento

Oikea asento kotitoimistossa

Varmista istuessasi, että pysyt pystyssä asennossa työskennellessäsi:

  • Alaselkäsi tulisi olla hellävarainen sisäänpäin suuntautuva käyrä juuri peukalosi yläpuolella.
  • Korvien ja hartioiden tulee olla linjassa.
  • Nenäsi tulee olla navan suuntainen.
  • Olkapääsi tulisi olla lantion yläpuolella.

Voi olla hyödyllistä asettaa hälytys muistuttamaan sinua kerran tunnissa oikean asennon säilyttämiseksi istuessa.

Previous Post
Talo dyyneillä – kestävää arkkitehtuuria meren rannalla ilman toimitusverkkoa
Next Post
20 terassikasveja suoralle auringonpaisteelle, jotka kestävät paljon lämpöä ja kuivuutta