15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tee huonekalut tyylikkäältä – ohjeet ja tekniikat

Shabby Chic Look tee-se-itse-vaatekaappi-provence-sisustus

Nostalginen viehätys, vaaleat värit ja tyylikkäät kalusteet, joissa on kaarevat linjat ja romanttiset koristeet – nämä elementit luonnehtivat Shabby Chic -tyyliä. Kuten nimestä voi päätellä, kyse on esineistä, joissa on kuluneita kohtia ja halkeamia. Mutta sinun ei tarvitse odottaa vuosikymmeniä saadaksesi käytettyä ulkoasua. Nuhjuinen tyylikäs ilme voidaan luoda heti kotona yksinkertaisilla tekniikoilla. Hiekkapaperi, vaha, decoupagé, halkeileva lakka ja paljon muuta – lajike on melko suuri. Ohjeemme osoittavat myös, kuinka voit jopa tehdä nuhjuisia tyylikkäitä taideteoksia IKEA -huonekaluista.

Shabby Chic Look tee-se-itse-vinkit-ominaisuudet-tyyli

Vaikka huonekalut ja tarvikkeet näyttävät kestävän aikansa, suosittu sisustustyyli ilmestyi vasta muutama vuosi sitten. 1980 -luvulla brittiläinen suunnittelija ja sisustussuunnittelija Rachel Ashwell käytti erilaisia ​​huonekaluja sisustamiseen: maalaistalo, Provence, vintage jne. Hän valitsi kirpputorikohteita ja hienoja huonekaluja antiikkiliikkeistä ja antoi niille uuden ilmeen menettämättä nostalgista viehätystään . Sisustustrendi löysi nopeasti maailmanlaajuista innostusta. Vuonna 2001 Rachel Ashwell julkaisi kirjan ”Shabby Chic: Wohnideen vom Flhmarkt”, josta tuli sensaatio sisustusmaailmassa. Suunnittelija avasi myös samannimisen myymälänsä, jossa hän myi karismaattisia kirpputorejaan.

Shabby chic -tyylin piirteitä

Shabby chic näyttää itse-tee-se-itse-kuluneet-reunat-sohvapöytä-valkoinen

Mitkä piirteet kuvaavat sisustusta nuhjuisessa tyylikkäässä tyylissä? Puiset huonekalut pidetään yleensä valkoisina, ja niissä on enimmäkseen kaarevia viivoja ja upeita koristeita. Shabby Chic -tyyli keskittyy nimenomaan käytettyyn ulkoasuun, kuluneita täpliä reunoilla, kuorinta maalia tai halkeamia puussa. Sekoitus uusia elementtejä vanhojen kirpputoreiden kanssa tuottaa ainutlaatuisen kokonaisuuden: epätäydellinen, hieman naarmuuntunut, kulunut, mutta todella viihtyisä ja romanttinen.

Shabby chic -tyylin väripaletti

Mitkä värit luonnehtivat nuhjuista tyylikästä tyyliä? Pastellivärit ja hillityt vivahteet, kuten jäänsininen, ruusu, lila ja kyyhkysen sininen ovat tyypillisiä. Vaaleat valkoiset sävyt, kuten harmaa-valkoinen, kerma ja norsunluu, ovat kalusteiden perustana. Luonnonvalo, joka tulvii huoneeseen pelkkien verhojen kautta, korostaa harmonista ja romanttista tunnelmaa.

nuhjuinen-tyylikäs-pukeutuja-potti-metalli-taitto-tuoli-lankakori

Kalustus ja sisustus nuhjuisella tyylikkäällä ilmeellä

Koriste -esineiden tulee olla myös vaaleita, herkkiä värejä. Elementit, kuten tyynyt ja peitot pitsikoristeilla, hopeakulhot, maljakot, lattiavalaisimet, kristallikruunut täydentävät koristelua ja korostavat tyylin viehätystä. Leikkisät koristeet barokki- ja rokokootyyleissä loistavat uudessa loistossa ja näyttävät kevyiltä, ​​hienostuneilta ja tyylikkäiltä.

Materiaalit ja kankaat

Paljon korostetaan luonnonmateriaaleja ja kankaita, jotka olivat erityisen suosittuja aiemmin. Valkoiset lautasliinat ja lautasliinat pitsistä ja pellavasta, pehmeät silkkistä ja satiinista valmistetut tyynyt, paju ja juutti sopivat täydellisesti sisustukseen. Kukka- ja ruusukuvioita ja Toile-de-Jouy-kuvioita ei myöskään pitäisi puuttua.

Tee huonekalut nuhjuisalta tyylikkäältä – tekniikoita

Shabby Chic Look-do-it-yourself-akryylimaali-primer-kaksisävyinen

Huonoja ja tyylikkäitä huonekaluja ja koristeita ei aina tarvitse ostaa valmiina. Alkuperäisiä vintage -kappaleita on vaikea löytää ja ne ovat yleensä erittäin kalliita. Mutta on olemassa monia tekniikoita, jotka voidaan toteuttaa antamaan jopa uusille puukalusteille käytetty ilme. Tuolit, lipastot, kaapit, vaatekaapit, hyllyt ja sohvapöydät voidaan muuttaa kauniiksi nuhjuisiksi tyylikkäiksi taideteoksiksi muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä.

Shabby Chic Look tee-se-itse-tekniikka-puutahroja

Puu tahra

Puutahra on edullinen tapa leikata uudet huonekalut näyttämään vanhoilta. Se ei ole läpinäkymätön ja siksi puurakenne näkyy selvästi. On parasta valita vaalea tai harmahtava väri. Naarmuisen tyylikkään vaikutelman saavuttamiseksi valkoista puutahnaa levitetään säästeliäästi ja yksittäisinä lyhyinä siveltimien pituussuunnassa.

Vesipohjainen liidumaali sopii ihanteellisesti valkoiseen pesuun. Maalatulla pinnalla on mukava pesuvaikutus. Kuivaamisen jälkeen se suljetaan erityisellä vahalla tai vaihtoehtoisesti erikoislakalla.

Halkeileva lakka

shabby-chic-do-it-yourself-tekniikka-crackling-lakka-halkeamia

Crackle -lakka on saatavana käsityötuotteiden myymälästä ja se jäljittelee vanhennetun lakan halkeamia. Heti kun erikoislakka kuivuu, se repeytyy ja muodostaa tyypillisen kuvion. Periaatteessa tämä menetelmä sopii paremmin pienille alueille. Voit esimerkiksi yrittää antaa kuorivan maalin vaikutelman vain yhdestä huonekalun kulmasta.

Puun tekstuurointi harjaamalla

Tätä menetelmää voidaan käyttää joko yksin tai yhdessä toisen tekniikan kanssa. Puupinta käsitellään teräsharjalla. Tämä aiheuttaa kohdennettuja naarmuja ja kulumisen merkkejä. Tämä toimii kuitenkin vain pehmeillä massiivipuulajeilla, kuten pähkinäpuu, tammi, lehtikuusi, saarni jne. Jos käytät tavallista teräsharjaa, vaivaa on enemmän. Vaihtoehtona ovat terien harjakiinnikkeet poraa varten.

Kuiva maalaus tai “kuiva harja” -tekniikka

nuhjuinen-tyylikäs-tee-se-itse-tekniikka-kuiva maalaus

Huonekalun hiomisen sijasta voit luoda kauniin vanhan patinan “kuivaharja” -tekniikalla. Kulumisjälkiä ei poisteta hiomalla, vaan ne levitetään maalilla. Maalaukseen käytetään litteää harjaa, jossa on luonnolliset harjakset. Voit pyyhkäistä tasaisesti tai sekavasti. Sinä päätät, milloin opasiteetti vakuuttaa sinut.

Patinaatti

nuhjuinen-tyylikäs-tee-se-itse-tekniikka-patinoiva

Tämä menetelmä luo vihertävänruskean patinan, joka näkyy usein kuparista ja pronssista valmistetuissa esineissä. Tämä johtuu hapettumisesta ympäristön vaikutuksesta tai esimerkiksi pinnoilta, joihin on usein kosketettu sormilla. Patina voidaan levittää helposti harjalla, sienellä tai liinalla.

vaha

nuhjuinen-tyylikäs-tee-se-itse-tekniikka-vaha

etikka

Jos haluat saavuttaa mielenkiintoisen kaksivärisen vaikutuksen, voit käyttää yksinkertaisia ​​työkaluja, kuten kynttilävahaa ja etikkaa. Kun ensimmäinen maalikerros on kuivunut, hiero ne alueet, jotka haluat käyttää, kynttilävahalla. Tällä tavalla toinen maalikerros ei tartu hyvin ja voidaan sitten helposti hioa pois.

Toisessa vaihtoehdossa etikka tulisi laimentaa pienellä vedellä. Kostuta vanha rätti seoksella ja hiero reunoja, kunnes pohjaväri tulee ulos.

Decoupagé

Lautasliinatekniikan suosio on kasvanut viime vuosina, ja sitä käytetään lisäämään romanttista tunnelmaa huonekaluihin ja kodin tarvikkeisiin. Näin voit täydentää vaikutelman ja asettaa koristeellisia aksentteja.

Seuraavassa on opas, joka käyttää joitakin näistä tekniikoista.

Tee huonekalut nuhjuisalta tyylikkäältä – ohjeet

shabby-chic-do-it-yourself-huonekalutarvikkeet

On vaadittu:

  • IKEA -jakkara
  • Akryylipohjamaali
  • Akryylimaali valkoisena ja ruskeana
  • sienellä ja leveällä harjalla
  • kynttilä tai vaseliini
  • Hiekkapaperi
  • Lautasliina, jossa on ruusukuvio
  • PVAc-pohjainen valkoinen liima

shabby-chic-do-it-yourself-akryylimaali-ruskea-dab sivellin

Valmistele työtasosi ja aseta sanomalehti suojaamaan lattiaa maalitahroilta. Ensin pohjamaali levitetään sienellä. Jotta maali tarttuisi paremmin, voit hioa pinnan hiomapaperilla etukäteen. Kun pohjamaali on kuivunut, voit tasoittaa pinnan uudelleen hiekkapaperilla. Levitä ruskea väri nyt kevyesti sienellä. Reunoihin kiinnitetään erityistä huomiota.

shabby-chic-do-it-yourself-vaha-reunus

Ota nyt kynttilä käsiin ja hankaa kaikki reunat ja kulmat, yleensä silloin, kun maali näyttää kuluneelta. Tämä estää maalin tarttumisen hyvin myöhemmin.

shabby-chic-do-it-yourself-kaksisävyiset ohjeet-ruskea-valkoinen

Poista ylimääräinen vaha ja aloita portaan maalaaminen leveällä harjalla ja valkoisella akryylimaalilla. Lakkakerroksen ei pitäisi olla liian paksu, jotta ruskea väri voi loistaa läpi. anna kuivua.

Shabby-chic-do-it-yourself-ikea-huonekalut-valkoinen

Käytä nyt hiekkapaperia saadaksesi ylimmän maalikerroksen pois. Ohjaa paperi täsmälleen siihen paikkaan, jota käytit vahalla.

nuhjuinen-tyylikäs-tee-se-itse-hiekkapaperi-valkoinen-akryylimaali

shabby-chic-do-it-yourself-kaksisävyinen-valkoinen-ruskea-hiekkapaperi

Shabby-chic-tee-se-itse-ohjeet-rose-motif-decoupage

Nyt käytetään decoupagé -tekniikkaa. Valitse lautasliina, jossa on vastaava aihe. Klassiset ruusukuviot ovat parhaita. Nyt on paljon koristeellisia lautasliinoja jokaiseen tilanteeseen ja jokaiseen makuun.

Shabby-chic-do-it-yourself-ohjeet-ruusu-aihe

Revi haluttu aihe varovasti sormillasi. Irrota sitten lautasliinan yläkerros. Ota harjalle hieman liimaa ja levitä se puupintaan. Aseta lautasliina päälle ja laita siihen toinen kerros lautasliimaa tai valkoista liimaa. anna kuivua.

shabby-chic-do-it-yourself-ikea-jakkara-ruusut

Kuivaamisen jälkeen voit tehdä vielä muutaman vedon kuivalla siveltimellä ja valkoisella maalilla ruusukuvion päälle. Sitten voit tiivistää koko asian kirkkaalla lakalla. Hauskaa kopiointia!

Previous Post
Kyle Buntingin modernit matot ja seinäpäällysteet
Next Post
Rakenna nukkekoti itse ja järjestä leikkialue lastenhuoneeseen