15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Origami -huonekalut ja -valot, jotka ovat innoittaneet paperin taittamisen

origami-lattiavalaisimet-makuuhuone-valkoiset linnut

Origami – vuosisatoja vanha japanilainen paperitaitotaide inspiroi sen ehtymättömällä monipuolisuudella, hienostuneisuudella ja yksinkertaisella eleganssilla. Ilmeisesti painottomat paperitaideteokset toimivat usein inspiraationa monille suunnittelijoille, jotka haluavat yhdistää tämän leikkisän keveyden konsepteihinsa. Olemme koonneet hienoja esimerkkejä origami-huonekaluista ja -valoista, jotka vakuuttavat paitsi kolmiulotteisesta kauneudestaan ​​myös toimivuudestaan.

Origami -huonekalut Bonaldolta

origami-huonekalut-ruokapöytä-valkoinen-bonaldo-marmori-pöytälevy

Bonaldo edustaa tuoreita eläviä ideoita tyypillisellä italialaisella kosketuksella. Erinomainen esimerkki tästä on suunnittelija Gino Carollon Origami -sarja, joka sisältää ruokapöydän ja konsolipöydän origami -ilmeessä. Pöytäpylväs on valmistettu ohuesta teräslevystä, joka näyttää taitetulta origami -paperilta. Tämä tekee pöydän kehyksestä erittäin vakaan ja antaa suunnittelulle visuaalisen keveyden. Ohut pöytälevy korostaa myös poikkeuksellista muotoilua ja tekee pöydästä todellisen korostuksen sisustuksessa.

origami-huonekalut-konsoli-pöytä-bonaldo

Giulia Vicenzuttin Origami -ruokapöytä Natisalle

origami-huonekalut-ruokapöytä-metalli-puu-pöytälevy

Suunnittelija Giulia Vicenzutti inspiroi myös origamin taidetta pöytäsuunnittelussaan. Pöytäkehyksen tulee olla kevyt ja vakaa samanaikaisesti. Siksi hän päätti kolmiomaisista puupaneeleista, jotka yhdessä muodostavat ainutlaatuisen origami -taideteoksen. Taulukko esiteltiin Salone del Mobile 2017 -tapahtumassa, ja se on saatavana useina versioina. Savustetusta lasista valmistettu pöytälevy näyttää erittäin jaloilta ja sopii täydellisesti yhteen mustan pöytäpylvään kanssa. Vaalea puu puolestaan ​​luo mukavan kontrastin.

Tom Faulknerin kaiku -sarja

origami-huonekalut-pöytä-tuoli-metalli-nahka

Vuonna 2014 Lontoon suunnittelija Tom Faulkner esitteli Echo -huonekalusarjan vuosittaisilla Decorex International -messuilla. Kalusteissa on selkeät linjat ja terävät kulmat, jotka muistuttavat taitettua paperiarkkia. Pöydän jalat ovat metallia ja pöytälevy lasia. Kääntyvät tuolit jäljittelevät pöytäpylvään viistettyä muotoa ja on verhoiltu mustalla nahalla.

Origami -vuodesohva Andrea Lucatellolta Cattelan Italialle

origami-huonekalut-vuodesohva-nahka-verhoilu-kerma

Toinen kaunis muotoilu, joka on saanut inspiraation origamin taiteesta. Suunnittelija Andrea Licatello suunnitteli tämän vuodesohvan italialaiselle Cattelan Italialle. Huonekalulla on moderni ulkonäkö ja pehmeä nahkaverhoilu miellyttävällä kermanvärisellä värillä. Selkänoja voidaan kallistaa taaksepäin ja sohva on mukava vierasvuode hetkessä.

Yumi Yoshidan Origami -sohva

origami huonekalut sohva taitettava riippumatto

Tämä matto on kalifornialaisen suunnittelijan Yumi Yoshidan suunnittelema ja voidaan taittaa 2-istuttavaksi sohvaksi hetkessä. Matto koostuu useista geometrisista pehmusteista, jotka näyttävät perinteiseltä origami -paperilta ja jotka voidaan taittaa eri tavoin. Konseptissa käytetään myös eri värejä huonekalun kaksinaisuuden korostamiseksi. Suorakulmaiset osat muodostavat istuimen, ja kolmion muotoiset paneelit varmistavat sohvan vakauden.

Oyster -nojatuoli, Kawamura Ganjavian

origami-huonekalut-nojatuoli-taitettavat-huonekalut-huopa

Taitettava nojatuoli tekee vaikutuksen minimalistisella suunnittelulla, selkeillä linjoilla ja korkealla mukavuudella. Hän kutsuu meidät juomaan kupin teetä lattiatasolla. Istuin on riittävän suuri, jotta voit tuntea olosi mukavaksi ja käpertyä tukevasti nojatuoliin. Voit myös venyttää jalkasi mukavasti. Uloste ei ole välttämätön.

Shin Yamashitan “maankuori”

origami-huonekalut-monitoimimatto

“Land peel” on kolmiosainen lattiamatto, jossa on sisäänrakennetut taitettavat huonekalut. Tämä monikäyttöinen huonekalu on teollinen muotoiluopiskelija Shin Yamashitan käsite Kioton teknologiainstituutista. Vain muutamassa yksinkertaisessa vaiheessa työpöydät, sivupöydät ja selkänojat voidaan taittaa auki ja katoaa uudelleen työnsä jälkeen. Konseptia ei ole vielä toteutettu, mutta idea itsessään ei ole huono. Lattiamatto sopii kaikenlaisiin vapaa -ajan aktiviteetteihin, kuten television katseluun, opiskeluun tai kirjojen lukemiseen.

BlackLAB Architects Inc: n Origami -huonekalut.

origami-huonekalut-penkki-sivupöytä-valkoinen-puu-metallikehys

BlackLab Architectsin tiimi suunnitteli tyylikkäitä origamihuonekaluja erityisnäyttelyyn osana Toronton Sisustussuunnittelua 2014. Origami-tyylinen penkki koostuu geometrisista, valkoisista laminoiduista koivuvaneripaneeleista, jotka on liitetty toisiinsa pianosaranoilla. Vaneripaneelit voidaan taittaa ja seistä tukevasti teräsputkien päällä.

origami-huonekalut-nojatuoli-puu-saranat

Sitten blackLABin suunnitteluduo, Andrea Kordos ja Tony Round, päättivät laajentaa ajatusta huonekalujen taittamisesta ja luoda ”Cut & Taita ”. Huonekalusarjassa on tuoli ja seinähylly origamityyliin. Tuolin muotoilu osoittaa, että yksinkertaisten muotojen taittaminen voi johtaa visuaalisesti houkutteleviin ja toimiviin huonekaluihin. Pesän kaltainen istuin tarjoaa runsaasti tilaa, ja ergonominen, Itä-koivuvanerista valmistettu selkänoja on ihanteellinen rentoutumiseen. Kääntöhylly voi toimia seinähyllynä, pöydänä ja lukulampuna samanaikaisesti.

origami-huonekalut-nojatuoli-puu-saranat-taitettava metallirunko

Gami -riippuvalaisimet Elitestä Be: hen

origami-riippuvalaisin-betoni-valkoinen-valo

Nämä riippuvalaisimet muistuttavat pienten lintujen siipiä tai valkoisia perhosia. Miksei myös valkoisen paperin veneitä, jotka purjehtivat tummansinisellä merellä yöllä? Vaikka lampunvarjostimet ovat betonia, ne näyttävät erittäin kevyiltä ja tyylikkäiltä.

Gami -seinävalaisimet

origami-valot-seinä-betonikäytävä

Gami-valoja on saatavana eri malleina ja väreinä: riippuvalaisimena tai seinävalaisimena, valkoisena tai kullanvärisenä. Lampun lähettämä kylmä valkoinen valo on sopusoinnussa karkean pinnan kanssa.

Taitettava valaisin, Thomas Hick

origami-light-fold-metal-design

Folding Lamp -konsepti keskittyy yksilölliseen luovuuteen. Kaikki alkaa teräslevystä, jonka paksuus on 0,6 mm. Rei’itettyjen sivujen avulla kuka tahansa voi kehittää ja luoda uusia muotoja, jotta he voivat luoda oman luomuksensa. Tämä muuttaa valon ja LED -valonlähteen lähettämän valon vaikutusta. Kytkeminen päälle ja pois sekä himmennys suoritetaan kosketustoiminnolla. Lamppua on saatavana useissa eri väriyhdistelmissä, mukaan lukien musta ja kulta sekä valkoinen ja punainen.

Ahvenvalo Umut Yamacilta

origami-lamppu-lintu-seinävalaisin-lamppu-messinki

Lontoon suunnittelijan Umut Yamacin suunnittelema “Perch Light” esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2014. Rajoitetun 20 valon painoksen jälkeen suunnittelija loi “ahvenvaloperheen” maailmankuululle valmistajalle Moooi. Origami-tyyliset lintuhahmot on valmistettu synteettisestä paperista, messingistä ja teräksestä ja heiluvat messinkioksaan kosketettaessa.

origami-lamppu-lintu-seisova-lamppu-messinki

O-Re-Gami Regenesiltä

origami-lamppu-nahka-taitokset

O-Re-Gami on kaunis valaisinsarja, joka on kaunis sekoitus modernia räätälöintiä ja perinteistä origami-taidetta. Suunnittelija Matali Crasserin suunnittelussa keskitytään myös kestävyyteen. Jokainen lampunvarjostin on käsintehty kierrätetystä nahasta, joka on käsitelty vedellä, suolalla ja rasvalla ja värjätty kastanjankukalla. Nahkaisen varjostimen viillot antavat valon loistaa tehokkaasti sisältä ulos ja luoda upeita valon ja varjon vaikutuksia.

Previous Post
Tuoreita syksyn sisustusideoita puutarhaan on helppo tehdä itse
Next Post
Kuinka voit tehdä kauniin kattokruunun itse