15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Antiikkihuonekaluja moderneissa asuintiloissa

antiikkikalusteiden pukeutumissohva klassiseen tyyliin

Koskaan ei ole ollut aikaa, jolloin niin erilaiset sisustus- ja muotityylit ovat olleet rinnakkain. Nykyaikaisten huonekalutrendien lisäksi vintage ja nuhjuinen tyylikkyys ovat löytäneet tiensä olohuoneisiin. Erityisesti nuoret arvostavat jälleen antiikkihuonekalujen viehätystä ja yhdistävät ne rohkeasti erilaisiin tyyleihin. Täältä saat selville, kuinka onnistunut sisustus voidaan saavuttaa antiikkiesineillä ja mistä voit parhaiten ostaa esineitä.

Antiikkihuonekalut – mikä itse asiassa on antiikkia?

Sisustusideat näyttävät viihtyisiltä olohuoneessa

Oikeudellisesta näkökulmasta huonekaluja pidetään antiikeina, jos ne ovat yli 100 vuotta vanhoja. Aikana, jolloin nykyiset antiikkihuonekalut luotiin, taidokkaasti valmistettuja huonekaluja pidettiin hyvin kantapääisten etuoikeutena. Tuolloin puuseppien tilauskirjat olivat täynnä kertaluonteisia tuotteita, jotka oli valmistettava täsmälleen asiakkaan ideoiden mukaan.

Jotkut näistä rikkaasti sisustetuista huonekaluista ovat selviytyneet tulipaloista, maailmansodista tai levottomuuksista lähes vahingoittumattomina, ja niitä pidetään nykyään hiljaisina nykyaikaisina todistajina, joilla on suuri harvinaisuus. Erityisesti kirjahyllyt, pelipöydät, klassiset siivet tuolit tai sihteerit 1700 -luvulta ovat vaativimpien huonekalujen keräilijöiden suosituimpia aikoja..

1900 -luvun alun ja 60 -luvun huonekalut ovat myös erittäin suosittuja ihmisten keskuudessa, joilla on heikkous epätavalliseen muotoiluun ja jännittäviin muotoihin. Ne eivät ole antiikkisia, mutta niissä on silti retro -charmia, jota voidaan käyttää tehokkaasti sisustuksessa.

Yhdistä modernit ja antiikkihuonekalut

punaiset tuolit sohva kattokruunu klassikko

Kodin sisustus heijastaa luonnetta ja sen pitäisi tietysti vaikuttaa omaan hyvinvointiisi. Ei pidä aliarvioida tässä yhteydessä, että antiikkihuonekalut ovat paitsi kauniita myös kemiallisia. Huoneistossa on erityisen yksilöllinen ilme, kun modernit huonekalut on yhdistetty tyylikkäästi antiikkikalusteisiin. Ihanteellisen yhdistelmän löytämiseksi on suositeltavaa asettaa aihekohtainen painopiste jokaisessa huoneessa. Jos esimerkiksi sisäsilmä suunnittelee nykyaikaisempaa tyyliä, jossa on selkeästi muotoiltu muoto, eristetyt antiikkiesineet, kuten lipastot tai sihteerit, täydentävät visuaalisen vaikutelman täydellisesti.

Makusi mukaan tämä menetelmä voidaan tietysti myös kääntää. Täällä antiikin raskas ja tumma löysätään selkeillä ja minimalistisilla kuvioilla. Jos esimerkiksi sijoitat kauniita pähkinäpuusta valmistettuja biedermeier -toimistoja olohuoneeseesi korkeiden hyllyjen, yksinkertaisen nahkasohvan ja modernin valaistuskonseptin keskelle, voit tuoda huoneeseen tyylikkyyttä ja ylellisyyttä. Periaatteessa molemmat sisustustyylit voidaan yhdistää toisiinsa kohdennetusti. Se, keskitytäänkö moderneihin vai antiikkikalusteisiin, riippuu täysin henkilökohtaisesta mausta.

Etsi ja löydä antiikkia

Kuvia kylpyhuoneen suunnitteluideoista

Se, mikä on oikea tapa löytää täydellinen huonekalu, riippuu toisaalta henkilökohtaisista mieltymyksistä ja toisaalta budjetista. Erityisten harvinaisuuksien ja arvokkaiden tavaroiden osalta suosittelemme vierailemaan huutokaupoissa, esimerkiksi verkossa Auctionatassa. Täällä voidaan huutokaupata erityisen hyvin säilyneitä kappaleita.

Koko Saksassa yksittäiset keräilijät ja antiikkikauppiaat ovat kuitenkin erikoistuneet antiikkikalusteiden myyntiin. Aitojen korujen lisäksi on myös vähemmän hyvin säilyneitä ja siksi halvempia antiikkiesineitä, jotka on tarkistettava ja jotka sopivat ihanteellisesti nykyaikaiseen nuhjuiseen tyyliin. Vaihtoehtoisesti keskustelut ystävien kanssa voivat tarjota alustavia vihjeitä haulle. Vierailu klassiseen osto- ja myyntityöhön on myös suositeltavaa. Monet näistä yrityksistä osallistuvat kotitalouksien selvitystilaan, eikä ole harvinaista, että he löytävät ullakolta antiikkiesineen sattumalta.

Previous Post
AMOS DESIGNin upeat keittiö- ja kylpyhuoneideat
Next Post
Tee oma sisustus lastentarhalle – 25 luovaa ideaa