15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nokkonen teen valmistaminen itse: vaikutus, annostus ja reseptit kotilääkkeisiin

Omassa puutarhassa sitä pidetään rikkaruohoina, itse asiassa rikkaruoholla on monia käyttökeinoja. Tarkastelemme tarkasti kasvin lääkinnällisiä ominaisuuksia ja selitämme, kuinka voit valmistaa, annostaa ja käyttää nokkosen teetä itse. Tarjoamme myös useita reseptejä nokkosen teetä sisältäviin kotihoitoihin, jotka lievittävät kipua, tappavat bakteereita ja edistävät kehon vieroitusta.

Valmista nokkosen teetä itse: Siksi lääkekasvi on terve

Nokkonen tee parantaa virtsarakon tulehdusta ja estää virtsateiden sairauksia

Luonnonvaraisten yrttien lääkinnällisiä ominaisuuksia on aliarvioitu pitkään. Uudet tutkimukset osoittavat kuitenkin sen, mitä ihmiset olivat jo tienneet muinaisina aikoina: nokkosia voidaan käyttää erilaisiin vaivoihin. Nokkonen tee stimuloi aineenvaihduntaa ja ruoansulatusta ja voi parantaa tulehduksia. Se on erityisen runsaasti mineraaleja, kuten rautaa tai kalsiumia, C -vitamiinia ja rasvahappoja. Nokkonen teetä käytetään usein kuivumiseen ja vieroitukseen kevätkuurissa. Kansanlääketieteessä infuusiojuomaa suositellaan myös munuaisten vahvistamiseen ja maidon tuottamiseen. Se voi myös auttaa virtsarakon infektioissa, raudan puutteessa ja nivelrikossa. On myös tieteellisesti todistettu, että infuusio voi lievittää tiettyjen suolistosairauksien oireita.

Tee nokkosen tee itse: resepti

Juominen nokkonen teetä korkea verenpaine resepti

Voit tietysti löytää jauhemaista nokkonen teetä apteekeista, mutta voit myös valmistaa sen itse. Jotta tee voisi kehittää parantavia ominaisuuksiaan, sinun on kiinnitettävä huomiota muutamaan asiaan annostelun ja käytön suhteen. Seuraavassa kerromme sinulle, mikä on sinulle tärkeää:

1. Nokkonen sadonkorjuuaika kestää myöhään keväästä alkusyksyyn. Loppukesä on kuitenkin oikea aika kuivata nokkosen lehtiä. Sinun tarvitsee vain poimia nuoret lehdet varsineen ja ripustaa ne ylösalaisin puutarhan varjoisaan paikkaan. Vaihtoehtoisesti ne voidaan kuivata myös talvipuutarhassa, puutarhavajassa tai aurinkoisessa huoneessa, jossa on alhainen kosteus. Lehdet voidaan irrottaa vasta kuivumisajan päätyttyä.

2. Jos puutarhassa ei ole nokkosia, voit ostaa kuivattuja nokkosenlehtiä. Varmista ostaessasi, että ne ovat peräisin luonnolliselta kasvualueelta.

3. Nokkonen annostus: Jos haluat valmistaa nokkosen teetä, kuumenna kaksi kasaan teelusikallista täynnä nokkosenlehtiä 500 ml: lla kiehuvaa vettä. Anna teen hautua yhdeksän minuuttia ennen kuin poistat lehdet.

4. Kuinka usein juot nokkosen teetä? Jos sinulla on oireita, voit juoda nokkosia sisältävää teetä tai teeseoksia kerran päivässä enintään seitsemän viikon ajan. Sen jälkeen kannattaa ehdottomasti pitää muutaman viikon tauko.

5. On parasta juoda nokkosen teetä varhain iltapäivällä, jotta saadaan aikaan detoksifikaatiovaikutus.

Nokkonen teen sivuvaikutuksia

Juo nokkosen teetä kuivumisen vinkkejä ja ideoita varten

Vaikka infuusiojuoma on luonnollinen lääke, nokkosen teellä voi silti olla sivuvaikutuksia. Siksi munuaisten ja sydämen vajaatoimintaa sairastavien tulisi välttää sitä. Sama koskee raskaana olevia naisia. Jos olet epävarma, kysy neuvoa lääkäriltä. Haittavaikutukset terveillä ihmisillä ovat harvinaisia. Nokkonen voi aiheuttaa allergisen reaktion. Joskus lääkekasvi voi aiheuttaa myös lieviä vatsavaivoja.

Mitä nokkosen tee tekee??

Tee oma nokkosen teeresepti infuusiojuomaa varten

Mietitkö, mihin nokkosen tee on hyvä ja miten voit käyttää infuusiota lääkkeenä? Luettelemme useita sovellusalueita ja annamme reseptejä nokkosen teetä sisältäviin kotihoitoihin. Voit kuitenkin sekoittaa kuivatut lehdet muihin teetyyppeihin ja käyttää niitä lievittämään tai parantamaan erilaisia ​​vaivoja. Tarjolla on myös erilaisia ​​hiustenhoitoja ja lukuisia reseptejä kotitekoiseen kosmetiikkaan nokkosen teellä.

Nokkonen tee kystiitin hoitoon

Kuinka usein juoda nokkosen teetä munuaisongelmiin

Nokkonen tee voi lievittää virtsateiden sairauksien oireita. Tyypillisiä kystiitin oireita ovat polttava tunne ja kipu virtsaamisen aikana. Mutta niitä voidaan torjua infuusiojuoman kanssa. Tee huuhtelee virtsateitä ja poistaa haitalliset bakteerit virtsarakosta.

Kotihoidon resepti: Kaada 140 ml kiehuvaa vettä 2 g kuivatun nokkosen lehtien päälle ja anna sen hautua 6 minuuttia. Juo vasta kuppi teetä kolme kertaa päivässä ennen syömistä. Jos oireet eivät häviä viikon kuluttua, kysy neuvoa lääkäriltäsi. Jos virtsassa on verta ja kuumetta, ota välittömästi yhteys lääkäriin!

Nokkonen tee terveille munuaisille

Juo nokkosen teetä vedenpoistoon ja vieroitukseen niin usein Haluatko puhdistaa munuaiset? Seuraava teeseos on ihanteellinen huuhteluhoitoon:

  • 14 g karhunlehtiä, kuivattuja
  • 8 g koivunlehtiä, kuivattuja
  • 6 g kultaharjaa, kuivattua
  • 5 g piparmintunlehtiä, kuivattuja
  • 40 g nokkosen lehtiä, kuivattuja

Infuusio riittää 20 kupin teetä varten. Sekoita eri teetyypit ja pidä ne ilmatiiviinä. Nokkonen annostus on paljon helpompaa, jos jaat teeseoksen 20 suodatinpussiin. Tee tulee valmistaa vasta lääkärin kuulemisen jälkeen. Noudata sitten määrättyä päivittäistä määrää ja käyttöaikaa. Ellei toisin määrätä, käytä lääkettä enintään 2 viikon ajan. Sivuvaikutuksia ovat erilaiset vatsavaivat. Useimmiten niitä esiintyy yliannostuksen yhteydessä.

Huuhteluhoidon aikana sinun on juotava vähintään 1,5 litraa vettä päivässä, jotta vältetään nokkonen teetä.

Nokkonen tee valua varten

Mikä aiheuttaa nokkonen teetä eri reseptejä kotona korjaustoimenpiteitä

Kuten aiemmin mainittiin, nokkosen tee voi auttaa puhdistamaan kehoa. Tässä tapauksessa voit valmistaa teen aamulla ja juoda sen sitten kylmänä tai lämpimänä koko päivän. Jotta keho tyhjenisi nokkosen teellä, sinun tulisi juoda 4–6 kuppia päivässä. Yleislääkärit määräävät teetä usein vedenpidätykseen, ellei muuta lääketieteellistä syytä ole osoitettu. Tämä johtuu siitä, että nesteen kertyminen voi johtua sydän- tai munuaisongelmista, ja nokkosen tee on vasta -aiheinen näille potilaille.

Monet terveet ihmiset haluavat puhdistaa kehon erilaisilla lääkkeillä keväällä. Nokkonen teetä voidaan käyttää myös tähän tarkoitukseen, kunhan detox ei kestä pidempään kuin viikko.

Tee nokkosen tee itse ja käytä sitä korkeaa verenpainetta vastaan

Nokkonen teellä itsessään on yleiskuva sen vaikutuksesta, annoksesta ja käytöstä

Marokon kansanlääketieteessä tätä teetä käytetään myös verenpainetta alentavana aineena. On myös tieteellisesti todistettu, että lääkekasvi rentouttaa verisuonia. Tämä parantaa verenkiertoa ja alentaa luonnollisesti korkeaa verenpainetta. Myös tässä tapauksessa sinun on otettava yhteyttä perheesi lääkäriin, jotta voit tarvittaessa muuttaa hoitoa. Ei ole turhaa, että korkeaa verenpainetta pidetään a "hiljainen tappaja", koska yleensä tunnet seuraukset vasta kun on jo liian myöhäistä. Tästä syystä, kuten sanoin, lääkärin vierailu on välttämätöntä.

Nokkonen teetä niveltulehdukseen ja reumasairauksiin

Nokkonen teetä niveltulehdukseen ja reumasairauksiin

Kuten nimestä voi päätellä, nokkonen voi pistä ihoa. Kasvin myrkky koostuu kolmesta aineesta: asetyylikoliinista, serotoniinista ja histamiinista. Asetyylikoliini stimuloi verisuonia ja serotoniinilla on samanlainen vaikutus luustolihaksiin. Mitä parempi verenkierto, sitä nopeammin haitalliset taudinaiheuttajat hajoavat. Tämä pätee erityisesti tulehdukseen. Kuumalla vedellä poltettu infuusio voi kehittää tulehdusta ehkäisevän vaikutuksensa. Kihti- ja reuma -oireiden kanssa kuusi -kahdeksan kupillista teetä voidaan juoda päivittäin. Koska tee sisältää myös histamiinia, allergikoiden tulee ensin kysyä neuvoa perhelääkäriltään.

Nokkonen tee -vaikutus iholle

Nokkonen tee anti-inflammatorinen vaikutus ihoon

Nokkonen tee on tulehdusta ehkäisevä ja voi tappaa bakteereja paitsi kehossamme myös iholla. Koska se edistää myös verenkiertoa, se voi parantaa ihon pintaa merkittävästi vain muutamassa viikossa. Erityisesti näppylöiden ja tahriintuneen ihon kanssa voit levittää teetä myös suoraan kasvoille. Pese iho ensin hellävaraisella näppylääkkeellä tai puhdista se misellivedellä. Valmista sitten kuppi nokkosen teetä, anna sen jäähtyä ja levitä se valikoivasti tulehtuneille alueille. Kannattaa levittää teetä ensin näkymättömälle alueelle. Yksittäistapauksissa se voi aiheuttaa punoitusta.

Nokkonen tee hiuksille: tee lääke itse

Tee oma nokkosihonhoitoreseptisi halkeamattomia päitä vastaan ​​luonnollisilla lääkkeillä

Nokkonen teehoito voi auttaa kuiviin ja vaurioituneisiin hiuksiin. Tässä ovat tarvittavat ainesosat yhdellä silmäyksellä:

  •  150 ml luonnonjogurttia
  • 4 g nokkosen lehtiä, kuivattuja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl hunajaa

Valmistus: Laita ensin nokkosenlehdet kattilaan ja kaada niiden päälle 100 ml kuumaa vettä. Kuumenna tee kiehuvaksi ja anna sen jäähtyä ja jaa se sitten kahteen kuppiin. Sekoita ensimmäisen kupin tee luonnolliseen jogurttiin, oliiviöljyyn ja hunajaan. Sekoita naamio hyvin, kunnes saat tasaisen massan. Levitä hoito kosteisiin hiuksiin ja hiero hellävaraisesti juurista latvoihin. Anna vaikuttaa noin 15 minuuttia ja huuhtele sitten haalealla vedellä. Kaada sitten toinen kuppi nokkosen teetä hiuksillesi.

Nokkonen allergioille: Auttaa heinänuhaa vastaan

Nokkonen käyttö heinänuhaa vastaan ​​Vinkkejä ja vaikutuksia

Lääkekasvin lehdistä valmistettua nokkosen teetä käytetään usein osana allergikoiden hoitoa. Nokkonen on runsaasti histamiinia. Päivittäinen kosketus sanansaattaja -aineeseen voi johtaa siihen, että keho tottuu hitaasti siihen. Tämä estää vakavan allergisen reaktion. Siksi lääkärit määräävät usein teetä. On erittäin tärkeää, että allergikko pyytää ensin neuvoja. Koska monissa tapauksissa se ei ole ollenkaan allergia, vaan histamiini -intoleranssi. Jälkimmäisessä nokkonen ei voi auttaa, mutta voi jopa pahentaa oireita.

Tuskin mikään muu lääkekasvi on monipuolisempi kuin nokkonen. Ja mikä parasta – rikkaruohot kasvavat omassa puutarhassa, metsässä tai pellolla. Mutta jos haluat kerätä nokkosen lehtiä ja valmistaa niistä teetä, sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota kasvin sijaintiin. Kaduilla ja suurissa kaupungeissa kasvavat kasvit aiheuttavat enemmän riskejä kuin hyötyä terveydellemme.

Previous Post
Tee itse suklaan juominen: jälkiruokia lahjaideana
Next Post
Kalorinkulutusjooga: Kuinka monta kaloria poltat eri joogatyypeillä!