15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Anna koiran nukkua sängyssä? Siksi se on hyvä sekä koiranomistajille että nelijalkaisille ystäville!

Anna koiran nukkua sängyssä: ajattelematonta joillekin koiranomistajille (esim. Allergikoille), toisille yksi maailman kauneimmista asioista. Jos jaat makuuhuoneesi ja sängyn nelijalkaisen ystäväsi kanssa, sinun ei pitäisi huolehtia siitä, onko se terve vai ei. Koska on tieteellisesti todistettu, että yöt yhdessä ovat hyödyllisiä ihmisille ja eläimille. On erityisen tärkeää, että asunnon omistaja kiinnittää huomiota hyvään hygieniaan. Silloin mikään ei estä nukkumistilan jakamista!

Anna koiran nukkua sängyssä? Lemmikkieläimet parantavat unen laatua

Vinkkejä koiran ja omistajan nukkumaan yhdessä

Nukkumistilan jakaminen voi parantaa ihmisten ja eläinten unen laatua. Toisin kuin kissat, jotka ovat yksinäisiä, koirat ovat pakkauseläimiä ja haluavat nukkua yhdessä ryhmissä. Jokainen, joka antaa koiran nukkua sängyssä, antaa nelijalkaiselle ystävälleen turvallisuuden tunteen. Eläin voi levätä ja nukahtaa nopeammin. Mutta koiranomistajilla on myös hyvä uni, kun he nukkuvat nelijalkaisten ystäviensä kanssa. Tämän tutkijat Yhdysvaltain Rochesterin Mayo -klinikalta havaitsivat 40 aikuisen kyselyssä. Suurin osa koehenkilöistä, yli 80%, oli erittäin tyytyväisiä unensa laatuun.

Anna koirasi nukkua sängyssä: Lemmikkisi lähellä oleminen auttaa vähentämään stressiä

Sängyn jakaminen on terveellistä sekä koiralle että henkilölle

Koirat voivat auttaa omistajiaan vähentämään stressitasoja ja lievittämään ahdistusta. Lemmikkisi lähellä oleminen voi alentaa kortisolihormonin tasoa. Sen sijaan ihmiskeho alkaa erittää onnen hormoneja, kuten oksitosiinia. Missourin yliopiston tutkimuksessa todettiin, että lemmikin silittäminen viidentoista minuutin ajan voi alentaa verenpainetta 10%. Taputukset vaikuttavat palkitsevasti nelijalkaisiin ystäviin ja vahvistavat suhdetta koiranomistajaan.

Anna koiran nukkua sängyssä: lemmikki kipulääkkeenä

Koiran nukkuminen sängyssä on meille terveellistä

Koirat eivät ole vain uskollisia kumppaneita jokapäiväisessä elämässä, vaan ne voivat jopa lievittää kipua. Näin ainakin Kanadan Albertan yliopiston tutkijoiden tekemä tutkimus teki. On tunnettua, että kroonista kipua sairastavat potilaat kärsivät useammin unettomuudesta ja heidän on vaikea rentouttaa lihaksia ja nukahtaa illalla. Koeryhmän koiranomistajat raportoivat kuitenkin parantuneesta unen laadusta ja tilapäisestä helpotuksesta oireista. Tutkimuksen tulokset ovat ristiriidassa sen kanssa, mitä lääkäri usein suosittelee potilaille. Useimmat terveydenhuollon ammattilaiset neuvovat potilaitaan pitämään koiran poissa makuuhuoneesta.

Kun ihmiset ja eläimet jakavat sängyn

Koiran nukkuminen vuoteessa on hyväksi terveydelle

Koiran läheisyys voi myös auttaa omistajaa vahvistamaan tiimihenkeä. Tämä koskee erityisesti uusia koiranomistajia. Varsinkin kun pentujen on totuttava uuteen tilanteeseen, yhdessä nukkuminen sängyssä antaa heille turvallisuutta.

Nukkumapaikan jakaminen on vaaratonta useimpien ihmisten terveydelle, kunhan eläin on lääketieteellisesti hoidettu loisia vastaan ​​ja hyvä hygienia sängyssä. Mutta on poikkeuksia. Allergikoiden ei pitäisi mieluummin viedä nelijalkaisia ​​ystäviään nukkumaan. Koska koirat jättävät karvat taakse, jotka voivat laukaista allergisia reaktioita. Pienten lasten perheet eivät myöskään saa antaa lemmikkien nukkua vauvan tai taaperoiden kanssa.

Kohteeseen Mayon klinikan tutkimus

Previous Post
Tee itse suklaan juominen: jälkiruokia lahjaideana
Next Post
Röyhkeä ruohonpää, sileää tai muuta materiaalia – yksinkertaisia ​​ideoita ja ohjeita