15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Alhaiset lämpötilat edistävät rasvanpolttoa lisääntyneen A -vitamiinin vuoksi.

Wienin lääketieteellisen yliopiston endokrinologian ja aineenvaihdunnan laitoksen Florian Kieferin johtaman tutkimusryhmän äskettäinen tutkimus osoittaa, että alhaiset lämpötilat lisäävät A -vitamiinipitoisuuksia ihmisillä ja hiirillä. Tämä puolestaan ​​auttaa muuttamaan “huonon” valkoisen rasvakudoksen “hyväksi” ruskeaksi rasvakudokseksi. Lisäksi tämä prosessi stimuloi rasvanpolttoa tuottamalla lämpöä. Tämä ”rasvan muuntaminen” liittyy yleensä lisääntyneeseen energiankulutukseen. Siksi tämä lupaava lähestymistapa auttaisi valtavasti uusien lihavuuden vastaisten lääkkeiden kehittämisessä.

Alhaiset lämpötilat painonpudotukseen

nainen mittaa jalkansa mittanauhalla

Ihmisillä ja nisäkkäillä on vähintään kahdenlaisia ​​rasvakudoksia – valkoinen ja ruskea rasvakudos. Lihavuuden kehittymisen aikana ylimääräiset kalorit varastoituvat pääasiassa valkoiseen rasvaan. Sitä vastoin ruskea rasva polttaa energiaa ja luo lämpöä. Yli 90% ihmiskehon rasvakertymistä, jotka sijaitsevat tyypillisesti vatsassa, sääreissä ja reisissä, ovat valkoisia. Tällainen muutos voisi olla uusi terapeuttinen vaihtoehto painonnousun ja liikalihavuuden torjumiseksi.

vitamiini -vitamiini terveelle iholle

Tutkimusryhmä on nyt osoittanut, että kohtalainen kylmän käyttö lisää A-vitamiinipitoisuuksia ja sen veren kuljettajaa, retinolia sitovaa proteiinia, ihmisillä ja hiirillä. Suurin osa tämän vitamiinin varastoista varastoituu maksaan. Alhaiset lämpötilat näyttävät stimuloivan A -vitamiinin uudelleenjakautumista rasvakudoksen suuntaan. Kylmän aiheuttama A -vitamiinin lisäys johti edellä mainittuun konversioon, jossa rasvanpoltto oli nopeampaa.

Tutkimustulokset

biopankki ja alhaiset lämpötilat biologisten näytteiden valmistamiseksi

Kun Kiefer ja hänen tiiminsä estivät A-vitamiinin kuljettajan retinolia sitovan proteiinin hiirissä geneettisen manipulaation avulla, sekä kylmävälitteinen A-vitamiinin lisäys että ruskean valkoisen rasvan heikkeneminen. Tämän seurauksena rasvan hapettuminen ja lämmöntuotto olivat niin häiriintyneitä, että hiiret eivät enää voineet suojautua kylmältä. Sitä vastoin A -vitamiinin lisääminen ihmisen valkoisiin rasvasoluihin johti ruskeiden rasvasolujen ominaisuuksien ilmentymiseen lisääntyneellä metabolisella aktiivisuudella ja lisääntyneellä energiankulutuksella.

lääkäri suosittelee potilaalle vitamiineja

the Tutkimustulokset osoittavat, että A -vitamiinilla on tärkeä rooli rasvakudoksen toiminnassa ja se vaikuttaa siten energia -aineenvaihduntaan. Tämä ei kuitenkaan ole argumentti A -vitamiinilisien saannin lisäämiseksi, jos niitä ei ole määrätty. On tärkeämpää, että A -vitamiini voidaan kuljettaa oikeisiin soluihin oikeaan aikaan. Tutkijat ovat löytäneet uuden mekanismin, jolla A -vitamiini säätelee lipidien palamista ja lämmön muodostumista kylmissä olosuhteissa. Tämä voisi auttaa kehittämään uusia terapeuttisia toimenpiteitä, joissa hyödynnetään tätä erityistä mekanismia.

Previous Post
Tee puutarhakoristeita betonista itse – 28 kaunista ideaa
Next Post
4 hyödyllistä jooga -asanaa naisille – helppoja harjoituksia aloittelijoille