15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Yksinäiset ihmiset saavat kaksi kertaa niin paljon sairaslomaa

Uuden tutkimuksen mukaan yksinäiset ihmiset saavat 50 prosenttia enemmän sairauspäiviä vuodessa kuin toiset. Yli joka kolmas työntekijä sanoo tuntevansa yleisen tyhjyyden tai eron työtovereista. Tulokset osoittavat 7 prosentin kasvua vuoteen 2018 verrattuna. Yksinäisyys ulottuu myös koko työpaikalle.

Yksinäiset ihmiset työpaikalla

nainen istuu yksin toimiston työpöydän ääressä kollegoidensa vieressä

39% työntekijöistä kokee tarvetta piilottaa todellisen itsensä, kun he menevät töihin. Yksinäisyys on normaali tunne, jonka me kaikki koemme aika ajoin elämässämme. Tämä on kuitenkin negatiivinen yleinen tila. Pääsemme näihin, kun halu olla yhteydessä tai olla muiden kanssa ei vastaa toisten ihmisten todellisuutta ja yhteyksiä. Näin väittää Doug Nemecek, vakuutusyhtiön vanhempi psykologinen konsultti.

Hän ja hänen kollegansa halusivat ymmärtää, miten moderni työpaikka vaikuttaa työntekijöiden yhteenkuuluvuuden tunteeseen. Tutkimuksen tavoitteena oli myös yksinäisyyden vaikutus työkykyyn. Hänen tutkimuksensa ei kuitenkaan selitä tämän syytä. Tämä osoittaa kuitenkin, että yksinäisyytemme voi vaikuttaa siihen, miten tunnemme oman fyysisen terveytemme.

mies kannettavan tietokoneen kanssa odottamassa lentokentällä

”Yksi asia, jonka todella halusimme tehdä, on korostaa sitä tosiasiaa, että yksinäisyys on merkittävällä tasolla kaikissa aikuisissa ja niissä, jotka menemme töihin. Vietämme suurimman osan valveillaoloajoistamme töissä. Joten käytämme elämämme aikana keskimäärin 90 000 tuntia töissä ”, hän sanoi.

Tutkimukset osoittavat myös, että johtotehtävissä olevat ihmiset tuntevat, etteivät he itse ole töissä, kun taas lähtötason tehtävissä olevat ihmiset tuntevat olonsa epävarmaksi. Joka kymmenes työntekijä sanoo, että he eivät ole koskaan vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa kasvokkain käytävissä keskusteluissa tai kokouksissa. 61% vastaajista saa alle tunnin – 2 tunnin henkilökohtaisen vuorovaikutuksen päivässä.

Yksinäisyyden vaikutukset työhön

yksinäiset ihmiset juhlivat syntymäpäiväänsä töissä

Työtuntien määrä ei vaikuta yksinäisyyteen. Tämä ei myöskään ole tekijä ihmisen yksinäisyyden, eristyksen tai väärinymmärryksen taustalla. Monet tutkimuksen tuloksista osoittivat, että ihmisten on oltava tasapainossa elämässään. Liiketoiminnan luonteesta huolimatta työnantajien ja työntekijöiden on oltava tietoisia ja keskityttävä luomaan mahdollisuuksia seurusteluun. Hän kuitenkin huomauttaa, että yksinäiset ihmiset tuntevat työpaikalla eri tavalla kuin muut työntekijät, joten joskus kestää aikaa tulla tuottaviksi ja terveiksi työntekijöiksi.

liikemies katsoo ulos kokoushuoneen ikkunasta

”Me kaikki hyödymme yksin olemisesta. Se auttaa paeta ja lukea kirjaa tai kuunnella musiikkia ja saada mahdollisuuden rentoutua ja päästä eroon kaikesta stressistä, jota kohtaamme työssä, kotona ja muualla. Voit olla yksinäinen huoneessa, joka on täynnä ihmisiä töissä tai jopa kotona perheen kanssa." Mukaan tutkimus, Kyse on siis oikean tasapainon löytämisestä.

Previous Post
Hyppynaruharjoitukset – edut, muunnelmat ja harjoitussuunnitelma yhdellä silmäyksellä!
Next Post
4 hyödyllistä jooga -asanaa naisille – helppoja harjoituksia aloittelijoille