15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Buboninen rutto Kiinassa tänään – onko syytä huoleen?

Kiinan terveysviranomaiset havaitsivat tänään uuden rutonitaudin. Kyse on sairaudesta, joka laukaisi “mustan kuoleman” pandemian 1200 -luvun puolivälissä. Asiantuntijat kuitenkin väittävät, että antibioottien ansiosta tauti ei ole läheskään yhtä tappava kuin ennen. Uusi tapaus löydettiin paimenelta pohjoisessa Bayannurin kaupungissa. Paikalliset terveysviranomaiset antoivat kolmannen tason varoituksen, joka neuvoi ihmisiä välttämään metsästystä, syömistä tai eläinten kuljettamista, jotka voivat mahdollisesti levittää tautia.

Buboninen rutto on vaarassa tänään?

Mies suojavaatetuksella, jolla on näyte, jossa on buboninen rutto, tänään Kiinassa ei aiheuta vaaraa

COVID -19 -pandemian keskellä voi olla pelottavaa kuvitella toisen taudin leviävän ympäri maailmaa – erityisesti yhtä pahamaineista kuin buboninen rutto. Diagnoosi tulee kuukausia sen jälkeen, kun Kiinan hallitus ilmoitti, että kolme ihmistä maassa oli saanut keuhkokuumeen viime vuoden lopulla. Toisin kuin COVID-19, lääketieteellä on nykyään selkeitä hoitoja buboniseen ruttoon. Lisäksi jotkut tapaukset tapahtuvat Yhdysvalloissa vuosittain, tauti on harvinainen. Siitä huolimatta ei ole mitään mahdollisuutta, että ihmiskunta kokisi 1400 -luvun kaltaisen pandemian.

Maailman terveysjärjestön kupla rutto ei selvästikään näytä olevan pandemiaa tänään

Toisin kuin 1400 -luvulla, tartuntatautilääkäreillä on jo ymmärrys siitä, miten tämä laji voidaan levittää. Ihmiset voivat estää tämän toteuttamalla suojatoimenpiteitä. Vältä sairaiden tai kuolleiden eläinten käsittelyä alueilla, joilla tartunta tapahtuu. Lääketieteen ammattilaiset voivat myös hoitaa tartunnan saaneita potilaita tehokkailla antibiooteilla. Joten antamalla lääkkeitä ne, jotka ovat saattaneet altistua bakteereille, voivat välttää tartunnan.

Tartuntataudin leviäminen

rokotukset yersina pestis -bakteereja vastaan ​​estävät bubonisen ruton patogeenien käytön antibiooteilla

Buboninen rutto on vakava imukudoksen infektio, jonka aiheuttaa Yersinia pestis (Y. pestis) -niminen bakteeri. Nämä buboniset ruttobakteerit leviävät tartunnan saaneiden kirppujen tai eläinten, kuten jyrsijöiden, oravien tai kanien, kautta. Tämän seurauksena buboninen rutto voidaan nyt välittää puremille tai naarmuille. Rutto voi myös aiheuttaa useita oireita. Jotkut näistä ovat esimerkiksi kuume, oksentelu, verenvuoto, elinten vajaatoiminta tai avoimet haavat. Jos et käsittele infektiota heti, bakteerit voivat levitä verenkiertoon ja aiheuttaa sepsiksen tai septisen ruton. Jos bakteerit tartuttavat keuhkot, se voi johtaa keuhkokuumeeseen tai keuhkokuumeeseen. Ilman hoitoa buboninen rutto voi tappaa jopa 60 prosenttia ihmisistä, jotka saavat sen tänään, Maailman terveysjärjestön mukaan.

buboniset ruttobakteerit, joita jyrsijät levittävät pureen tai raapimalla harvinaista tartuntatautia

Niin kauan kuin et koske eläimeen, jolla on ruttobakteereja, mahdollisuutesi saada se on uskomattoman ohut. Rutto on erittäin harvinainen, vain muutamia tuhansia tapauksia vuosittain, useimmat Afrikassa, Intiassa ja Perussa. Toinen syy ruttoon leviää niin vähän, koska bakteerit eivät voi selviytyä auringonvalossa. Vaikka keuhkokuumeen tarttuminen ihmisestä toiseen voi tapahtua, jos joku yskii ilmassa, se on hyvin harvinaista. Antibiootit toimivat parhaiten, jos otat ne 24 tunnin kuluessa ensimmäisistä oireista. Vakavissa tapauksissa potilaat voivat kuitenkin tarvita happea, suonensisäisiä nesteitä ja hengitysapua.

Previous Post
Tee puutarhakoristeita betonista itse – 28 kaunista ideaa
Next Post
4 hyödyllistä jooga -asanaa naisille – helppoja harjoituksia aloittelijoille