15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Digital Detox: Mikä se on ja monia hyödyllisiä vinkkejä yhdellä silmäyksellä!

Sängyssä, illallisella tai jopa ystävien tapaamisessa – meillä on melkein aina matkapuhelimet käsissä. Digitaalinen vieroitus tai saksaksi “digitaalinen vieroitus” on viime aikoina saavuttanut suosiota. Tärkeintä on siirtyä offline -tilaan tietyn ajan ja luopua digitaalisesta mediasta ja elektronisista tekniikoista, kuten älypuhelimista, kannettavista tietokoneista, Internetistä ja televisioista. Lukuisat tieteelliset tutkimukset ovat jo vahvistaneet, että liiallinen median kulutus on haitallista ja voi vaikuttaa negatiivisesti sekä terveyteemme että sosiaaliseen elämäämme. Mutta kuinka tarkasti digitaalinen detox toimii, sekä monia hyödyllisiä vinkkejä, löydät artikkelistamme!

mikä on digitaalinen detox matkapuhelimen luopumisvinkkeissä

Monille matkapuhelimien tai kannettavien tietokoneiden jatkuva käyttö on suuri osa jokapäiväistä elämää. Nielsen Companyn tutkimuksen mukaan keskimääräinen aikuinen viettää yhteensä noin 11 tuntia päivässä television, tietokoneen tai matkapuhelimen edessä. Toisen tutkimuksen mukaan 60% ihmisistä avaa puhelimen lukituksen keskimäärin 80 kertaa päivässä. Onko sinulla tunne, että saatat olla “koukussa matkapuhelimiin”? Vai haluatko vain vähän aikaa itsellesi häiritsemättä? Sitten sinun pitäisi ehkä harkita digitaalista detoxia. Vaikka “teknologiariippuvuutta” ei virallisesti tunnusteta häiriöksi, monet asiantuntijat uskovat, että liiallinen käyttö aiheuttaa erittäin suuren riskin henkiselle ja fyysiselle terveydellemme.

Digital Detox – Liiallinen matkapuhelimen käyttö on stressaavaa

Matkapuhelimet ovat epäterveellisiä Siirry matkapuhelimeen ilmaisia ​​vinkkejä

Ihmiset eivät usein voi kuvitella elämää ilman teknisiä laitteita, mutta tutkimukset ja tutkimukset ovat osoittaneet, että suuri kulutus voi aiheuttaa jatkuvaa stressiä. Common Sense Media -järjestön tekemässä kyselyssä 50% nuorista ilmoitti tuntevansa olevansa riippuvaisia ​​älypuhelimistaan. Täysin 78% haastatelluista tarkistaa matkapuhelimensa vähintään kerran tunnissa. Jatkuva tarve tarkistaa sähköpostit, viestit tai viestit sosiaalisessa mediassa asettaa meidät paineeseen ja voi johtaa unettomuuteen, vakaviin päänsärkyihin ja masennuksen oireisiin.

Elektronisten laitteiden käyttö voi aiheuttaa unettomuutta

Menkää nukkumaan matkapuhelimen kanssa epäterveellisiä digitaalisia detoksointivinkkejä

Kaikki tietävät sen – olet jo sängyssä ja haluat vilkaista nopeasti Facebookia tai Instagramia. Matkapuhelimien tai kannettavien tietokoneiden käyttäminen juuri ennen nukkumaanmenoa voi kuitenkin vaikuttaa negatiivisesti unen laatuun ja määrään. Sveitsissä tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että matkapuhelimella nukkuvat ihmiset nukkuvat huomattavasti vähemmän ja huonommin. Saman tutkimuksen mukaan elektronisten laitteiden käyttö voi johtaa painonnousuun yöllä. Viestiemme tarkistaminen hetken voi kuulostaa aluksi vaarattomalta, mutta se voi aiheuttaa ahdistusta tai muita mielenterveyshäiriöitä.

Matkapuhelimet epäterveellisiä lapsilla Digitaaliset detoksointivinkit

Pensilvanian yliopistossa tehty tutkimus on vahvistanut, että sosiaalisen median verkkosivustojen, kuten Facebookin, Instagramin tai Snapchatin, päivittäinen käyttö voi heikentää hyvinvointia ja itsetuntoa. Usein vertaamme itseämme ystävien ja tuttavien tai jopa julkkisten kanssa valokuvien perusteella ja uskomme heidän elävän jännittävämpää ja mielenkiintoisempaa elämää. Digitaalinen detox on loistava tapa keskittyä olennaiseen ja kauniiseen elämässämme.

Matkapuhelinriippuvuuden digitaalinen detox, mikä se on

Haluamme tarkistaa matkapuhelimia jatkuvasti on erityinen nimi. FOMO tarkoittaa “Fear Of Missing Out” ja pelkoa puuttua jostakin tärkeästä. Ihmiset ovat niin keskittyneet älypuhelimiensa surinaan, vilkkumiseen tai soimiseen, että he tavoittavat sen myös silloin, kun mitään ei tapahdu. Tällä jatkuvan ajantasaisuuden tunteella voi olla kielteisiä seurauksia yksityis- tai työelämälle. Vaikka olisit kotona tai lomalla, voi joskus olla vaikeaa olla lukematta sähköpostiviestejä tai vastata työtoverin viesteihin.

Merkkejä siitä, että sinun pitäisi vähentää elektronisten laitteiden käyttöä

Digitaaliset detoksointivinkit Vältä terveitä matkapuhelimia

 • Olet paniikissa, kun et löydä puhelintasi.
 • Et voi vastustaa halua tarkistaa puhelimesi muutaman minuutin välein.
 • Tunnet itsesi masentuneeksi tai vihaiseksi vietettyäsi jonkin aikaa sosiaalisessa mediassa.
 • Keskityt liikaa siihen, kuinka monta tykkäystä tai kommenttia valokuvillasi tai viesteilläsi on.
 • He pelkäävät, että jos et tarkista älypuhelintasi säännöllisesti, menetät jotain.
 • Usein he heräävät myöhään tai heräävät aikaisin pelaamaan puhelimella.
 • Sinulla on vaikeuksia keskittyä johonkin, kun puhelin ei ole lähelläsi.

Miten digitaalinen detox toimii parhaiten? – Auttavia neuvoja

Kätevä vaikutus terveyteen Digitaalinen detox mikä se on

Digitaalinen detox ei kuitenkaan välttämättä tarkoita matkapuhelimen tai kannettavan tietokoneen käytön välttämistä kokonaan. Tämä prosessi on paljon enemmän rajojen asettamisesta ja siitä, että käytät laitteita tavalla, joka todennäköisesti hyödyttää mielesi ja fyysistä terveyttäsi pikemminkin kuin vahingoittaa niitä.

 • Ole realistinen – Nykypäivän digitalisoituneessa maailmassa monet ihmiset ovat riippuvaisia ​​elektronisten laitteiden käytöstä töissä. Jos olet yksi heistä, voit tehdä “mini -detoxin” päivän päätteeksi. Aseta ns. Matkapuhelimeton aika, esimerkiksi kello 21.00–8.00, jonka aikana kytket matkapuhelimen pois päältä ja jätät sen paikalleen. Tämä on loistava tapa nauttia harrastuksistasi, kuten urheilusta tai lukemisesta rauhassa.
 • Ota lentokonetila käyttöön – Käytätkö älypuhelintasi herätyskellona vai haluatko kuunnella musiikkia harjoittelun aikana? Varmista sitten, että puhelut, viestit tai push -ilmoitukset eivät häiritse sinua, ja ota lentokonetila käyttöön.

Digital Detox mikä matkapuhelin on terveydelle haitallinen

 • Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että sosiaalisen median käytön rajoittaminen noin 30 minuuttiin päivässä parantaa hyvinvointiamme ja vähentää masennuksen ja yksinäisyyden oireita. Sammuta puhelin, kun syöt, joko yksin tai ystävien kanssa, kun menet nukkumaan tai kun työskentelet tärkeän projektin parissa.
 • Huoneet älypuhelimilla – LMU Münchenin tekemän tutkimuksen mukaan 85% kyselyyn vastanneista ilmoitti pitävänsä älypuhelimen aina käden ulottuvilla ja jopa kuljettavansa sitä huoneesta toiseen. Valitse siis huoneistosi huone, jota pidetään matkapuhelimettomana alueena. Esimerkiksi makuuhuone ja ruokasali tai keittiö ovat täydellisiä tähän. Tutkimukset ovat osoittaneet, että pelkkä puhelimen läsnäolo, vaikka emme käytä sitä aktiivisesti, heikentää muiden ihmisten kanssa käytävien keskustelujen laatua. Tämä ilmiö tunnetaan myös nimellä “iPhone -efekti”.

Digitaalisia detox -vinkkejä, kuten matkapuhelimien välttäminen

Previous Post
Ruokavalio ilman hiilihydraatteja – laihtua nopeasti ja tehokkaasti
Next Post
Miesten rintaharjoittelu kotona – lihasten rakentaminen koronakriisin aikana