15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Uusi Pantone -väri “Period Red” on tarkoitettu rikkomaan tabujen kuukautiset

Mitä tulee väreihin, Pantone Color Institute on ollut todellinen suunnannäyttäjä jo jonkin aikaa. Jokainen uusi väri, jonka instituutti julkaisee tai jopa vain mainitsee, muuttuu nopeasti trendiksi, joten vuoden Pantone -väri valitaan joka vuosi, mikä yhdessä muiden Pantone -värien kanssa vaikuttaa myös muotimaailmaan. Olemme jo tutustuneet vuoden 2020 ja edellisten vuosien Pantone -väriin. Mutta nyt valokeilassa on uusi punaisen sävy, jolla on myös hyvin erityinen tavoite: ns. Kauden punainen, voimakas, itsevarma ja seikkailunhaluinen punaisen sävy, käsittelee tabukysymystä “kuukautiset” ja Tarkoituksena on kiinnittää huomiota siihen, että toistuva naissykli on luonnollinen ajanjakso ja kaikkea muuta kuin arka aihe.

Pantone -väri “Kausi”

Pantone -värikausi punainen taistelussa tabu -aiheista kuukautiset

Pantone -väri sai inspiraationsa jatkuvasta kuukautiskierrosta. Väri on muuten kehitetty yhteistyössä gynekologin ja ruotsalaisen naisten hygieniatuotteiden tuotemerkin “Intimina” kanssa. Väriä on kuitenkin pidettävä enemmän symbolina eikä tarkana esityksenä – loppujen lopuksi verellä voi olla erilaisia ​​punaisia ​​sävyjä, jotka muuttuvat myös kuukautisten aikana. Tämä on myös syy siihen, miksi Instagramin lukija ehdotti, että Pantone Color Institute kehittää koko Pantone -väripaletin, joka edustaa kaikkia ajan värejä.

Pantone Color Period luotiin yhteistyössä Intiminan kanssa

Se, mikä oli erityisen suosittu naisten keskuudessa, houkutteli tietysti myös useita vastustajia. Erityisesti miehet olivat inhottavia sosiaalisessa mediassa, mikä vain osoittaa jälleen kerran, että on korkea aika muuttaa ihmisten ajattelutapaa. Nimitykset, kuten “mansikkapäivät”, “minulla on päiväni” ja “punaiset päivät”, joita käytetään parafraasina jokapäiväisessä elämässä, osoittavat pohjimmiltaan, kuinka epämukavaa ihmisten on puhua aiheesta jopa 2000 -luvulla. Ja vaikka nykyaikainen yhteiskunta näyttää menevän oikeaan suuntaan tässä suhteessa, tilanne monissa osissa maailmaa on edelleen traaginen.

Tabu -aihe “menstrutaatio”

Monissa kulttuureissa kuukautisia pidetään epäpuhtaina ja naisia ​​eristetään

Joissakin kulttuureissa kuukautisia pitävää naista pidetään epäpuhtaana. Tämä ajattelu ulottuu siihen tosiasiaan, että naisten täytyy elää eristyneinä kuukautistensa aikana. Näin on joillakin Nepalin alueilla. Tämän eristysjakson aikana kuolee myös harvoin. Ja vaikka tuntuu miltei mahdottomalta muuttaa ajattelutapaa tällaisissa kulttuureissa, Pantone -värin “jakson” kaltaiset askeleet ovat pieni askel kohti paranemista. “Nykyään miljoonat naiset ja tytöt kärsivät edelleen kaikkialla maailmassa ajanjaksoihin liittyvää leimautumista ”, sanoi Policy Aidin toiminta -avun johtaja Jillian Popkins. “Monet tytöt kaipaavat tärkeitä koulupäiviä tai jopa keskeyttävät koulunsa kokonaan, mikä on yksi syy siihen, miksi niin monet naiset ympäri maailmaa kokevat elinikäistä köyhyyttä.”

Punainen Pantone -väri 2020 kampanjaa varten

Punaisen Pantone -värikauden tarkoituksena on tehdä ihmisistä avoimempi naissyklin aiheeseen

Väri kehitettiin Intimina -kampanjalle nimeltä “Seen + Heard”, joka kehottaa molempia sukupuolia puhumaan avoimemmin kuukautisista. Kauden punainen “rohkaisee kuukautisia ihmisiä olemaan ylpeitä siitä, kuka he ovat”, sanoi Pantone Color Institutein varapresidentti Laurie Pressman ja lisäsi, että tavoitteena on “saada kaikki sukupuolesta riippumatta olemaan oma itsensä Tuntea olonsa mukavaksi puhua spontaanisti” ja avoimesti tästä puhtaasta ja luonnollisesta kehon toiminnasta. “

Kuukautiset ovat kehon luonnollinen toiminto, joka ei ole negatiivinen asia

Ja tietysti se on aina – koska ilman sitä lisääntyminen olisi melko vaikeaa, eikö niin? Mutta “huolimatta siitä, että miljardeilla ihmisillä on kuukautisia, kuukautisia on historiallisesti pidetty sellaisina asioina, joita ei pitäisi nähdä ja joista pitäisi puhua”, sanoo Danela Žagar, Intiminan globaali brändipäällikkö. ”Riittää, se on vuosi 2020. Eikö olisi aika lopettaa kuukautisten katsominen yksityisasiana tai negatiivisena kokemuksena? Eikö olisi aika kutsua ihmisiä, jotka yrittävät säilyttää kauden leimautumisen? “

Idea värivalikoimaan, jossa on erilaisia ​​punaisen sävyjä, kuten verta

Jos olet kiinnostunut muista Pantone -trendiväristä 2020 ja haluat löytää itsellesi täydellisen Pantone -värin, voit lukea täältä.

Previous Post
Hääkampaus pitkille hiuksille- 60 tyylikästä kampausta
Next Post
Sido ja kiedo talvihuivi tyylikkäisiin asuihin joka päivä näillä sidontatekniikoilla