15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Jalostettu liha liittyy syöpään immuunivasteen vuoksi

Vuosien mittaan tiedemiehet ovat osoittaneet, että punainen tai jalostettu liha voi aiheuttaa syöpää. He kuitenkin hajottavat edelleen mekanismit, jotka johtavat tällaiseen suhteeseen. Tuoreen tutkimuksen tekijät väittävät, että ainakin osa vastauksesta voi olla immuunivasteessa. Lisäksi ruokavalio ja ruokailutottumukset ovat keskeisessä asemassa erilaisissa terveysolosuhteissa. Tämä sisältää syövän, tyypin 2 diabeteksen, liikalihavuuden, korkean verenpaineen ja sydän- ja verisuonitaudit. Punainen liha ja jalostettu liha ovat saaneet asianmukaista huomiota. Molemmat liittyvät syöpäriskiin, mutta siitä, miten ne vaikuttavat, on edelleen keskustelua.

Miten jalostettu liha vaikuttaa terveyteen??

Tutkija analysoi näytteen punaisesta lihasta laboratoriossa

Joten kirjoittajat viittaavat alustaviin todisteisiin siitä, että N-glykolyylineuramiinihappo (Neu5Gc) voi olla paksusuolen syövän riskitekijä. Tämä on hiilihydraatti tai sokeri, joka löytyy nisäkkäiden elintarvikkeista. Neu5Gc: tä on runsaasti punaisessa lihassa ja maitotuotteissa, ja sitä esiintyy pieninä määrinä joissakin kaloissa, mutta sitä ei ole siipikarjassa. Ihminen ei voi syntetisoida sellaista happoa, mutta kun sitä kulutetaan, pieniä määriä sitä kertyy solun pinnalle. Kun immuunisolut kohtaavat tämän muun kuin ihmisen materiaalin, se käynnistää vasta-aineiden tuotannon. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiskehossa on laaja valikoima näitä vasta -aineita. Tutkijat ovat myös löytäneet todisteita siitä, että pitkäaikainen altistuminen näille vasta-aineille edistää tulehdusta ja syöpää eläinmalleissa. He eivät kuitenkaan ole vielä tunnistaneet tällaisten eläintuotteiden kulutuksen lopullista vaikutusta näiden vasta -aineiden pitoisuuksiin.

vasta -aineita veren tulehduksen sattuessa

Tutkijat osoittivat yhteyden kiertävien Neu5Gc -vasta -aineiden tason ja paksusuolen syövän riskin välillä. Vasta -aineiden taso ei kuitenkaan liittynyt punaisen lihan saamiseen. Tämän uuden tutkimuksen tavoitteena on lopettaa ihmisen ruokavalion ja tällaisen peilin välinen suhde lopullisesti. Tämän tutkimuksen tekijät sisälsivät tietoja 16149 aikuiselta, jotka kaikki olivat rekisteröineet vähintään kuusi ravitsemusraporttia. Samaan aikaan tutkijat laskivat Neu5Gc: n määrän useissa yleisissä elintarvikkeissa. Käyttämällä näitä tietoja he loivat niin kutsutun ”glykeemisen indeksin”. Tämä luokittelee elintarvikkeet Neu5Gc -sisällön mukaan. Tämä koskee erityisesti kunkin elintarvikkeen sisältöä suhteessa naudanlihassa mitattuun määrään. Seuraavaksi tutkijat analysoivat verinäytteitä 120 osallistujalta vähintään kahdeksantoista 24 tunnin ruokavalioraportilla. Tällä tavalla he määrittivät anti-Neu5Gc-vasta-aineiden tason seerumissa.

Tutkimustulokset

Tutkija tarkistaa verinäytteet veritulppien varalta covid 19 -infektiossa laboratoriossa

Tieteellinen ryhmä havaitsi merkittävän korrelaation punaisesta lihasta ja juustosta peräisin olevan Neu5Gc: n suuren kulutuksen ja syövän riskiä lisäävien vasta -aineiden lisääntyvän kehityksen välillä. Kun nämä vasta -aineet lisääntyvät, myös tulehduksen todennäköisyys kasvaa. Lisäksi tämä lisää riskiä tiettyjen sairauksien, kuten syövän, pahenemiseen. On kuitenkin myös syytä huomata, että edellä kuvattu immuunivaste ei todennäköisesti ole ainoa yhteys punaisen lihan ja syövän välillä.

Suorita biotekniikan prosessi punaiselle lihalle laboratoriossa

kirjailijat tutkimus mainita myös muita tekijöitä, kuten lihan ja mutageenien korkea rasvapitoisuus. Jälkimmäiset ovat kemiallisia yhdisteitä, jotka aiheuttavat peruuttamattomia muutoksia geneettisessä materiaalissa. Tällainen mutageeni on esimerkiksi heterosyklinen amiini, joka syntyy, kun lihaa kypsennetään korkeissa lämpötiloissa. Tulevaisuudessa tutkijat toivovat, että tällainen Gcemic -indeksi on työkalu Neu5Gc -määrän arvioimiseksi ihmisen ruokavaliossa. Tämä voi auttaa luomaan yksilöllisiä suosituksia riskiryhmille.

Previous Post
Ovatko Acai Berry Body Detox ja laihtuminen haitallisia?
Next Post
Tee söpöjä kastanjaeläimiä näillä 14 luovalla käsityöidealla nuorille ja vanhoille