15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mustikat voivat auttaa säätelemään verensokeria, sanoo uusi tutkimus

On niin monia syitä lisätä mustikoita ruokavalioosi. Ne eivät ole vain herkullisia, vaan myös terveitä sydämelle ja aivoille. Nyt on yhä enemmän tutkimusta siitä, miten Mustikat voivat jopa auttaa saamaan verensokerisi hallintaan.

Veren sokeri nousee syömisen jälkeen

Terveellinen aamiainen, jossa on tattaria ja mustikoita

Kun olet syönyt aterian tai välipalan, ruoansulatusjärjestelmäsi hajottaa hiilihydraatit glukoosiksi ja insuliiniksi kutsuttu hormoni säätelee verensokeria. “Insuliini varmistaa, että glukoosi pääsee soluihin, missä sitä voidaan käyttää energian tuottamiseen”, kertoo endokrinologi Dr. Deena Adimoolam.

Terveessä ihmisessä kasvaa verensokeri normaalisti heti syömisen jälkeen klo. Sitten insuliini alkaa toimia ja samoin verensokeri yleensä palautuu normaaliksi kaksi tuntia syömisen jälkeen. Tyypin 2 diabetes ilmenee, kun keho ei pysty käyttämään insuliinia kunnolla tai ei tuota tarpeeksi.

“Tyypin 2 diabetesta sairastavat ihmiset kamppailevat insuliiniresistenssin kanssa”, sanoo tohtori. Adimoolam. “Tämä tarkoittaa sitä, että tyypin 2 diabetesta sairastavat ihmiset tuottavat insuliinia, mutta heidän kehonsa ovat vastustuskykyisiä insuliinin vaikutuksille, mikä johtaa korkeaan verensokeritasoon.”

Nutrients -lehdessä julkaistussa uudessa tutkimuksessa todettiin, että mustikoiden kulutus voi auttaa kehoa säätelemään verensokeria monin tavoin.

syö tuoreita mustikoita siivun valkoisen leivän kanssa

Tutkimuksessa tutkijat keräsivät verinäytteitä osallistujilta pian sen jälkeen, kun he söivät tuoreita mustikoita viipaletta valkoista leipää. Nämä osallistujat söivät myös 150 grammaa mustikoita päivässä kuuden päivän ajan, ja heidän verinäytteensä otettiin seitsemäntenä päivänä heti sen jälkeen, kun he olivat syöneet leipäviipaleen ilman mustikoita. Verinäytteet otettiin myös kontrolliryhmästä.

Vain 15 minuuttia syömisen jälkeen osallistujilla oli se Syö mustikoita viipaleensa leipää, alemmat glukoosipiikit kuin kontrolliryhmä. Tämä viittaa siihen, että mustikoiden kulutus voi auttaa kehoa säätelemään verensokeritasoa yksinkertaisten hiilihydraattien, kuten valkoisen leivän, kulutuksen jälkeen. Tutkijat epäilevät, että tämä voi johtua tietyistä prosesseista, joita tapahtuu ruoansulatuskanavassa mustikoiden nauttimisen jälkeen.

Mustikat parantavat kehon herkkyyttä insuliinille

He havaitsivat myös, että osallistujilla, jotka söivät mustikoita kuuden päivän ajan, ei ollut merkittäviä eroja verensokeritasossa kontrolliryhmässä. Kuitenkin osallistujilla, jotka olivat syöneet mustikoita edellisen kuuden päivän aikana, insuliinipitoisuus oli alhaisempi kuin kontrolliryhmässä kaksi tuntia leivän nauttimisen jälkeen. Nämä tulokset viittaavat siihen, että päivittäinen kulutus Mustikat parantavat kehon herkkyyttä insuliinille. Tutkimuksen tekijät ehdottavat, että tämä johtuu siitä, että mustikoilla on antioksidanttisia ja tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia.

On tärkeää huomata, että tutkittavilla ei ollut juurikaan liikuntaa. “Liikunta tekee lihaksista herkempiä insuliinille, mikä johtaa mahdolliseen verensokeritason paranemiseen”, sanoo tohtori. Adimoolam.

Tämä osoitettiin tyypin 2 diabetesta sairastavilla miehillä tehdyssä tutkimuksessa

Mustikat kylmäkuivatut

Tämä uusi tutkimus seuraa viime vuoden tutkimusta, jossa tarkasteltiin erityisesti mustikoiden kulutusta tyypin 2 diabetesta sairastavilla miehillä ja havaittiin, että pakastekuivattujen mustikoiden kulutus paransi terveysparametreja, kuten glukoosi- ja insuliiniaineenvaihduntaa, verenpainetta ja jopa kolesterolitasoja.

Mustikat sisältävät polyfenoleja ja antosyaaneja, joiden tiedetään vähentävän tulehdusta koko kehossa. “Jotkut uskovat, että tyypin 2 diabeteksessa on tulehduksen osa, joka pahentaa insuliiniresistenssiä”, sanoo tohtori. Adimoolam. “Antosyaanit voivat vaikuttaa krooniseen tulehdukseen tyypin 2 diabeteksessa, mikä voi teoriassa parantaa verensokeria. Meillä ei kuitenkaan ole kattavia tietoja tämän havainnon tueksi. “

Kuitenkin, jos sinulla on tyypin 2 diabetes, mustikoiden syöminen voi myös olla epäedullisessa asemassa. Vaikka antosyaaneilla voi olla jonkinlainen rooli auttaakseen elimistöäsi säätelemään verensokeriarvoja, “hedelmät, kuten mustikat, sisältävät fruktoosia, jolla on myös päinvastainen vaikutus ja joka lisää verensokeritasoa”, sanoo tohtori. Adimoolam.

Kirjautumistiedot:

Ravinteet 2021, Akuutti mustikoiden kulutus ja lyhytaikainen mustikan lisäravinteet parantavat glukoosin hallintaa ja insuliinitasoja istuvilla potilailla

Nykyinen kehitys ravitsemuksessa (9. maaliskuuta 2020) Mustikan kulutuksen vaikutus kardiometabolisiin terveysparametreihin tyypin 2 diabetesta sairastavilla miehillä: 8 viikon kaksoissokkoutettu, satunnaistettu, lumekontrolloitu tutkimus

Previous Post
Kampa hiuskoristeena – kaunis lisävaruste jokaiseen kampaukseen
Next Post
Tee söpöjä kastanjaeläimiä näillä 14 luovalla käsityöidealla nuorille ja vanhoille