15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lääketieteellinen kannabis ei voi ratkaista unihäiriöitä pitkällä aikavälillä

Kaksi aiheesta "lääketieteellinen kannabis" julkaistut tutkimukset viittaavat siihen, että kannabinoidit eivät nykyään tiedä syövän aiheuttamaa kipua. Kroonisen kivun uskotaan vaikuttavan 19–37 prosenttiin kehittyneiden maiden aikuisista. Ne liittyvät usein unettomuuteen, mukaan lukien vaikeudet latenssin saavuttamisessa ja aikainen herääminen.

Käytä lääketieteelliseen kannabikseen

stetoskoopin kuuntelulaite, jossa on marihuananlehti

Ensimmäisessä tutkimuksessa tutkijat halusivat selvittää, miten lääketieteellinen kannabis voisi vaikuttaa unihäiriöihin yli 50 -vuotiailla, joilla on vähintään vuoden kestävä krooninen kipu. He arvioivat unen laatua ja kipupisteitä 128 ihmisellä, joita hoidettiin erityisessä kipuklinikalla. Heistä 66 käytti lääkekannabista univaikeuksiensa hoitoon ja 62 ei.

kannabinoidiuute kannabisöljy lääketieteellisiin tarkoituksiin unihäiriöt kipu syöpä

Kaiken kaikkiaan noin joka neljäs (24%) ilmoitti heränneensä aina aikaisin eikä voinut enää nukahtaa. Joka viides vastaaja (20%) sanoi, että heidän on aina vaikea nukahtaa. Noin joka viides (27%) ilmoitti herääneensä yöllä. Käyttäjät olivat ottaneet lääkettä noin 31 g kuukaudessa keskimäärin 4 vuoden ajan. Suurin osa (69%) poltti sitä, ja noin 20% käytti joko kannabisöljyä tai höyryä.

Harkittuaan mahdollisesti vaikuttavia tekijöitä, kuten keskimääräistä kiputekijää, ikää, sukupuolta, muiden unilääkkeiden tai masennuslääkkeiden käyttöä, marihuanan tupakoitsijat heräsivät vähemmän todennäköisesti yöllä kuin ei-käyttäjät. Näiden kahden ryhmän välillä ei kuitenkaan ollut eroja nukkumisajan tai varhaisen heräämisen taajuuden suhteen.

Kahden tutkimuksen data -analyysi

tutkimus, jossa kannabista käytetään kipu- ja unihäiriöiden hoitoon

Toisessa kannabiksen käyttäjien nukkumismallien analyysissä havaittiin, että käytön tiheyteen liittyy enemmän nukahtamis- ja heräämisvaikeuksia yöllä. "Tämä voi viitata suvaitsevaisuuden kehittymiseen. " Tätä tutkijat ehdottavat, vaikka he myöntävät, että useammin käyttäjät voivat kokea enemmän kipua. He ovat myös masentuneita tai ahdistuneita, mikä puolestaan ​​voi liittyä useampiin unihäiriöihin.

Tämä oli pääasiassa havainnointitutkimus. Siten se ei voi määrittää mitään syytä siihen, miksi osallistujien määrä oli pieni. Ei ollut tietoja siitä, mihin aikaan ihmiset käyttivät kannabista. "Tuloksilla on valtavia vaikutuksia kansanterveyteen, kun otetaan huomioon väestön ikääntyminen, unihäiriöiden suhteellisen suuri esiintyvyys tässä väestössä ja lääketieteellisen marihuanan lisääntyvä käyttö. "

Toinen tutkimus

hyvä uni lääketieteellinen kannabis ei auta pitkällä aikavälillä

Toisessa tutkimuksessa tutkijat halusivat selvittää, voisivatko THC -uute ja kannabista sisältävät lääkkeet tehokkaasti lievittää syöpäkipua. He etsivät tietoja kliinisistä tutkimuksista, joissa kannabinoidien ja opioidien käyttöä verrattiin syöpäkipujen lievittämiseen aikuisilla.

Tutkijat yhdistivät viiden asiaankuuluvan tutkimuksen tiedot, joissa oli mukana 1442 henkilöä. Tuloksena saatu analyysi osoitti, että muutokset kipuintensiteetin keskiarvoissa eivät eronneet kannabinoideja ja opioideja käyttävien välillä. Lisäksi kannabinoideihin liittyi huomattavasti suurempi sivuvaikutusten riski, kuten uneliaisuus ja uneliaisuus.

Tutkijat hyväksyvät, että kipuarvio ei välttämättä ole paras mittari pitkäaikaisen kivun monimutkaisuuden riittäväksi kuvaamiseksi. Silti he päättelevät, että huumeiden hyötyjen on oltava suuremmat kuin haitat, jotta niistä olisi hyötyä. "Tämä järjestelmällinen katsaus tarjoaa hyviä todisteita siitä, että kannabinoideilla ei ole merkitystä syöpään liittyvässä kivussa ", kirjoitat.

Previous Post
Kampa hiuskoristeena – kaunis lisävaruste jokaiseen kampaukseen
Next Post
Tee söpöjä kastanjaeläimiä näillä 14 luovalla käsityöidealla nuorille ja vanhoille