15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tällaista ruokavaliota tulisi välttää, jos sinulla on ihon tulehdus, asiantuntijat sanovat

Terveemmän ihon ja nivelten salaisuus voi olla suolistofloorassa. UC Davis Healthin tutkijoiden johtamassa tutkimuksessa todettiin, että yksi runsaasti sokeria ja rasvaa sisältävä ruokavalio johtaa epätasapainoon suoliston mikrobistossa ja voi edistää tulehduksellisia ihosairauksia, kuten psoriaasia. Journal of Investigative Dermatology -lehdessä julkaistu tutkimus viittaa siihen, että tasapainoiseen ruokavalioon siirtyminen palauttaa suolen terveyden ja vähentää ihon tulehdusta.

Länsimainen ruokavalio edistää ihon ja nivelten tulehdusta

“Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet sen the länsimainen ruokavalio, jolle on ominaista runsaasti punaista, jalostettua lihaa, paistettuja ruokia, rasvaisia ​​maitotuotteita ja voita, munia, puhdistettuja jyviä ja makeita juomia Ihon tulehdus ja psoriaasin puhkeaminen sanoi Sam T. Hwang, professori ja dermatologian puheenjohtaja UC Davis Healthessa ja tutkimuksen johtava kirjoittaja. “Vaikka tehokkaita tulehduskipulääkkeitä on olemassa ihosairauksille, tutkimuksemme osoittaa, että jopa yksinkertaisilla ruokavalion muutoksilla voi olla merkittäviä vaikutuksia psoriaasiin.”

Mikä on psoriaasi?

Mikä ruokavalio on järkevä ihon tulehdukselle

Psoriasis on itsepäinen ihosairaus, joka liittyy kehon immuunijärjestelmään. Kun immuunisolut vahingossa hyökkäävät terveisiin ihosoluihin, ne aiheuttavat ihon tulehdusta ja hilseilyä ja kutiavia punaisia ​​täpliä.

Jopa 30%: lla psoriaasipotilaista on myös nivelpsoriaasi, jonka oireita ovat aamujäykkyys ja väsymys, sormien ja varpaiden turvotus, nivelkipu ja kynsimuutokset.

Ruokavalio vaikuttaa suoliston mikrobitasapainoon ja ihon tulehduksiin

Ihon tulehduksen ja suoliston mikrobiomin muutosten välinen suhde

Ruokavalio on yksi tärkeimmistä muutettavissa olevista tekijöistä, jotka säätelevät suoliston mikrobiota eli suolistossa eläviä mikro -organismeja. Länsimainen ruokavalio voi johtaa nopeaan muutokseen suoliston mikrobien monimuotoisuudessa ja sen toiminnoissa. Tämä mikrobitasapainon häiriö – joka tunnetaan nimellä dysbioosi – edistää suoliston tulehdusta.

Koska suoliston bakteerit voivat olla avainasemassa tulehduksen aiheuttamisessa, tutkijat halusivat testata, ovatko Suoliston dysbioosi Ihon ja nivelten tulehdus vaikuttaa. He käyttivät hiirimallia tutkiakseen ruokavalion vaikutusta psoriaasiin ja psoriaattiseen niveltulehdukseen. He ruiskuttivat hiiriä interleukiini-23: lla (IL-23) indusoimaan vasteen, joka jäljittelee psoriaasin kaltaisia ​​iho- ja nivelsairauksia.

IL-23 on immuunisolujen tuottama proteiini, joka on vastuussa monista autoimmuunisairauksista, mukaan lukien psoriaasi ja tulehduksellinen suolistosairaus (IBD).

Hwang ja hänen kollegansa havaitsivat, että se oli selvä Ihon tulehduksen ja suoliston mikrobiomin muutosten välinen suhde ruoan saannin takia. Pian länsimaisen ruokavalion aloittamisen jälkeen suoliston bakteeritasapaino häiriintyi, mikä pahensi psoriaattisen ihon ja nivelten tulehdusta.

Tutkimuksessa havaittiin myös, että antibiootit estävät länsimaisen ruokavalion vaikutukset ja vähentävät ihon ja nivelten tulehdusta.

Epäterveellisen ruokavalion aiheuttamat vahingot ovat palautuvia?

Tutkijat halusivat testata, voisiko tasapainoiseen ruokavalioon siirtyminen palauttaa suolen mikrobiston

Tutkijat halusivat testata, voisiko tasapainoiseen ruokavalioon siirtyminen palauttaa suolen mikrobiston, huolimatta IL-23-tulehdusproteiinien läsnäolosta. He ruokkivat hiiriä länsimaisella ruokavaliolla 6 viikon ajan, ennen kuin he antoivat heille IL-23-lääkkeen psoriaattisten ja psoriaattisten niveltulehduksen oireiden indusoimiseksi. Sitten he jakoivat hiiret satunnaisesti kahteen ryhmään: yksi ryhmä, joka jatkoi länsimaista ruokavaliota vielä neljän viikon ajan, ja yksi ryhmä, joka siirtyi tasapainoiseen ruokavalioon saman ajan.

Heidän tutkimuksensa osoitti, että korkean sokerin ja rasvaisen ruokavalion kulutus 10 viikon ajan suosi hiiriä ihon ja niveltulehduksen vuoksi. Hiiret a tasapainoinen ravitsemus on vaihdettu vähemmän ihon hilseilyä ja ohuempi korva kuin hiiret länsimaisella ruokavaliolla. Tämä viittaa siihen, että ruokavalion muutokset ovat tulehdusta edistäviä vaikutuksia ja suoliston mikrobiston muutokset, jotka johtuvat länsimaisesta ruokavaliosta, voisi osittain kääntyä.

“Oli yllättävää, että yksinkertaisella ruokavalion muutoksella, jossa on vähemmän sokeria ja vähemmän rasvaa, voi olla merkittävä vaikutus psoriaasiin”, sanoi Zhenrui Shi, vieraileva tutkija UC Davisin dermatologian laitoksella ja tutkimuksen johtava kirjoittaja. “Nämä tulokset osoittavat, että kroonisten iho- ja nivelsairauksien potilaiden tulisi harkita terveelliseen ruokavalioon siirtymistä.”

Lähde: Journal of Investigative Dermatology 2021; Lyhyen aikavälin länsimaisen ruokavalion saanti edistää IL-23: ta-Välitteinen iho- ja niveltulehdus, johon liittyy muutoksia hiirien suoliston mikrobistoon

Previous Post
Sipulit kotitaloudessa – unelmaton käyttösi jokapäiväisessä elämässä
Next Post
Tee lankakuvia itse kynsillä – ideoita, ohjeita ja malleja