15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

B12 -vitamiinin puutteen tunnistaminen – mitkä ovat oireet ja miten diagnoosi tehdään?

Koska elimistöllä on vaikeuksia imeä B12 -vitamiinia ruoasta, B12 -vitamiinin puutos voi kehittyä ajan myötä. Erilaisia ​​oireita voi ilmaantua. Koska tämä vitamiinin puute vaikuttaa hermostoon, se tulee yhdeksi "outo tunne" kehossa, jota haluamme kuvata sinulle yksityiskohtaisemmin alla, jotta voit tunnistaa ongelman nopeasti ja korjata B12 -vitamiinin puutteen.

Mitä tapahtuu, jos B12 -vitamiinin puutos on olemassa?

Hanki B12 -vitamiini lihasta, kalasta ja maitotuotteista

Nuorilla, jotka eivät noudata kasvis- tai vegaaniruokavaliota, ei periaatteessa ole ongelmia saada kehoaan tarvittavia määriä vitamiinia. Liha, kala ja maitotuotteet ovat ihanteellisia lähteitä. Lisäksi Britannian kansanterveyspalvelun mukaan kehomme voi varastoida vitamiinia noin 4 vuoden ajan. Tästä syystä "Puutteen oireet ovat myös asteittaisia ​​ja voivat olla laaja-alaisia". 50 -vuotiaasta lähtien asiat näyttävät kuitenkin erilaisilta, kuten lääkäreiden, tutkijoiden ja teollisuuden edelläkävijöiden perustama maailmanlaajuinen yritys Ada raportoi.

B12 -vitamiinin puutoksen oireet

B12 -vitamiinin puutos -oireet - Näin tapahtuu kehossa, kun puuttuu vitamiineja

Adan mukaan, jos puutteita on, voit "outo tunne käsissä, jaloissa ja jaloissa" tuntea. Tämä ilmaistaan ​​muun muassa tunteella, joka tuntuu ohuilta nastapuikoilta (kuten käsi tai jalka "nukahtaa"), Tunnottomuus ja pistely, jotka johtuvat huonosta verenkierrosta hermoissa ja yhtäkkiä ilman ilmeistä syytä.

Muita mahdollisia oireita Adan mukaan ovat:

 • vaalea, kellertävä iho
 • punainen ja kipeä kieli
 • Suun haavaumat
 • Aphthous haavaumat
 • Visuaalinen epämukavuus
 • Kävelyongelmia
 • Tasapainon häiriöt

B12 -vitamiinin puutteen seuraukset vakavissa tapauksissa:

 • Mielialan vaihtelut
 • Eroja ajatuksissa, tunteissa ja käyttäytymisessä
 • Muistin menetys
 • ärtyneisyys
 • masennukset
 • Psykoosit

Vitamiinipuutos lääkityksen takia

B12 -vitamiinin puutteen tunnistaminen - nämä ovat oireita

On lääkkeitä, jotka edistävät B12 -vitamiinin puutetta, koska ne estävät vitamiinin imeytymistä. Näitä ovat metformiini, joka on määrätty diabeteksen hoitoon, mutta myös laajakirjoinen antibiootti neomysiini sekä kloramfeniko, kolkisiini ja jotkut kouristuslääkkeet. Jotkut närästyksen tai maha- ja pohjukaissuolihaavan hoitoon käytetyt lääkkeet voivat puolestaan ​​pahentaa olemassa olevaa vitamiinin puutetta. Jos käytät jotakin näistä lääkkeistä ja / tai epäilet vitamiinin puutetta, ota heti yhteys lääkäriisi.

diagnoosi

Lääkäri tekee diagnoosin verikokeen avulla

Diagnoosin tekemiseksi lääkäri ottaa huomioon potilaan sairaushistorian. Verikokeita määrätään myös punasolujen koon tarkistamiseksi, koska B12 -vitamiini on osittain vastuussa kehon terveestä muodosta. Ylisuuret verisolut ovat siis merkki B12 -vitamiinin puutteesta. Verikokeella on kuitenkin rajallinen luotettavuus, koska se voi näyttää vitamiinin määrän, mutta ei sitä, pystyykö keho käyttämään sitä.

Voit saada lisätietoja tästä osoitteesta Adan puoli.

Previous Post
Pisteiden ruokavalio – Tämä siisti taulukko auttaa sinua laihduttamaan
Next Post
Suunnittele oma kalenteri – 12 hyödyllistä käsityöideaa seinälle ja pöydälle