15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Myasthenia Gravis: Infektion riski lihassairailla potilailla

Myasthenia gravis (MG) on vakava autoimmuuninen neuromuskulaarinen sairaus. Lääketiede käyttää immunosuppressiota tai immunomoduloivia hoitoja tällaisten lihassairauksien hoitoon. Nämä voivat kuitenkin tukahduttaa tai muuttaa immuunijärjestelmää, ja infektiot ovat suuri riski. Charles Kassardjian, neurologi ja tutkija St.Michaelin sairaalassa, on julkaissut suurimman tutkimuksen infektioriskistä neuromuskulaarisen lääketieteen alalla.

Asiat, jotka kannattaa tietää Myasthenia Gravisista

Fysioterapeutti liikuttaa naisen jalkaa lepotuolissa

Erityisesti suurista kohorteista ei ole lainkaan tietoja, jotka voisivat ohjata keskustelua potilaiden kanssa hoitoon liittyvistä tartuntariskiä huolimatta immunosuppressiivisten lääkkeiden usein käytöstä. Tiedossa oli siis valtava kuilu. Tämän porsaanreiän vuoksi tutkimustulokset ovat uusia ja jännittäviä. Nämä ovat siis vakavia riskejä, jotka potilaiden on tiedettävä. Neuromuskulaarista sairautta koskevia erityisiä ohjeita ei kuitenkaan ole. Nämä voivat kuitenkin auttaa lääkäreitä arvioimaan riskiä tai päättämään ehkäisevistä antibiooteista.

Iäkäs mies, jolla on myasthenia gravis, tekee harjoituksia teipillä

Noin kolmannekselle tutkituista potilaista kehittyi vakava infektio tutkimusjakson aikana. Hämmentävien muuttujien säätämisen jälkeen tutkijat havaitsivat, että lihassairailla potilailla 39 prosenttia todennäköisemmin kehittyi vakava infektio. Yleisimpiä näistä olivat hengitystieinfektiot, kuten keuhkokuume. Ihon infektioiden, sepsiksen, leikkauksen jälkeisten infektioiden, vyöruusun ja influenssan esiintyvyys lisääntyi mm.

Lääketieteelliset näkökulmat

Röntgenkuva lihassairaudesta, jossa on heikot lihakset

Tämä tutkimus tarjoaa reaalimaailman tietoja, joita lääketieteen ammattilaiset voivat käyttää opettamaan potilaitaan tartuntariskistä ja todennäköisimmistä infektioista. Lisäksi lihasheikkous on sairaus, jota hoitavat paitsi hermo -lihasliike -asiantuntijat myös yleisneurologit ja sisätautien lääkärit, ja tietysti yleislääkärit osallistuvat aktiivisesti. Siksi tulokset ovat kiinnostavia ja sovellettavissa suurelle joukolle lääkäreitä.

nainen, jolla on selkäkipu, pitää kätensä ristillä

Vaikka tutkijat eivät tutkineet muita sairauksia, tulokset lisäävät tartunnan mahdollisuutta muissa autoimmuunisairauksissa, joihin käytetään immunosuppressiota. Toivottavasti tämä stimuloi jatkotutkimuksia. Lopuksi on joitain tärkeitä käytännön seurauksia. Esimerkiksi korkeampi influenssa ja vyöruusu laittaa tutkimus ehdottaa, että lääkäreiden tulisi harkita näiden sairauksien rokottamista lihassairailla potilailla.

Previous Post
Pisteiden ruokavalio – Tämä siisti taulukko auttaa sinua laihduttamaan
Next Post
Suunnittele oma kalenteri – 12 hyödyllistä käsityöideaa seinälle ja pöydälle