15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Moringa -vaikutus: mikä tarkalleen on Intian ihmekasvin takana?

Acai -marjoista inkivääriin chia -siemeniin – lukuisat superruoat ovat olleet trendikkäitä jo vuosia ja yhä useammat ihmiset käyttävät niitä terveellisenä ainesosana smoothieissa, leivonnaisissa ja terveellisissä ruuissa. Jos olet selannut Instagram -uutissyötettäsi äskettäin, olet ehkä huomannut aivan uuden ruoatrendin. Puhumme Moringa oleiferasta tai Saksasta, joka tunnetaan myös nimellä rumpukapu tai piparjuuripuu. Kasvi on peräisin Intiasta ja sitä on käytetty vuosisatojen ajan itäisissä kulttuureissa erilaisten sairauksien hoitoon. Mutta ennen kuin lisäät ihmelääkkeen ruokavalioosi, on tärkeää oppia lisää Moringan vaikutuksista ja mahdollisista eduista ja sivuvaikutuksista. Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää löytyy artikkelistamme heti!

Moringa vaikutus terveys ihonhoito kotiin korjaustoimenpiteitä

"Jokaisella, jolla on Moringa -puu omassa puutarhassaan, on aina lääkäri mukana." on vanha ayurveda -sananlasku, joka viittaa kasvin tärkeyteen ja positiivisiin ominaisuuksiin. Ei ole turhaa, että Moringa on edelleen merkitty ihmepuuksi – se sisältää erittäin paljon vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja. Lisäksi se sisältää kaikki yhdeksän välttämätöntä aminohappoa, joita kehomme tarvitsee. Vaihtoehtoisessa lääketieteessä moringaa käytetään alentamaan verenpainetta, lievittämään päänsärkyä, vahvistamaan immuunijärjestelmää ja paljon muuta. Vaikka tehtaan hyödyistä on tehty tieteellisiä tutkimuksia, suurin osa niistä perustuu eläinkokeisiin. Siksi lisätutkimuksia tarvitaan.

Mikä on moringa?

Moringa vaikutus terveys diabetes korkea verenpaine kotiin korjaustoimenpiteitä

Koska kaikki Moringa -puun osat – lehdet, siemenet, kuori, juuret, kukat ja palot, ovat teknisesti syötäviä, se on uskomattoman hyödyllinen. Yleisimmin se on kuitenkin useimmiten saatavana jauheena tai tabletteina ravintolisänä. Lehdillä on pinaattimainen maku ja ne sopivat täydellisesti currien, salaattien ja herkullisien patojen kanssa. Jauheena se maistuu samanlaiselta kuin muut vihreät superruoat, kuten matcha tai spirulina. Lehden tutkimus "Ruokatiede ja ihmisen hyvinvointi" havaitsi, että moringa tarjoaa seuraavia ravintoaineita:

 • 17 kertaa enemmän kalsiumia kuin lehmänmaito
 • 15 kertaa enemmän kaliumia kuin banaanit
 • 4 kertaa enemmän proteiinia kuin munat
 • 10 kertaa enemmän A -vitamiinia kuin porkkanat
 • 25 kertaa enemmän rautaa kuin pinaatti.

Nämä ovat kuitenkin vain tuoreiden lehtien ravintoarvot, eivät jauhe- tai moringa -teen.

Myönteinen Moringa -vaikutus terveyteemme

kasviproteiinilähteet moringa tee terveellinen vaikutus

Kansanlääketieteessä siemeniä käytettiin vatsakivun, nivelkivun, näköhäiriöiden ja ruoansulatuksen tukemiseen. Moringa -lehtiä ja varret käytetään diabetesta, astmaa, keuhkoputkentulehdusta, aameniaa ja paljon muuta vastaan. Lisäksi sillä on voimakkaita antibioottisia vaikutuksia monenlaisia ​​taudinaiheuttajia vastaan, mukaan lukien Salmonella typhimirium, Candida albicans ja Helicobacter pylori.

 • Moringaa käytettiin tyypin 2 diabeteksen hoitoon – Uusimmat tieteelliset tutkimukset ovat vahvistaneet, että Moringa voi todella auttaa diabeteksen torjunnassa ja sen on osoitettu alentavan verensokeria. Pieni kliininen tutkimus, joka julkaistiin vuonna 2018 lehdessä "Ravinteet" julkaistu, osoitti, että yksi 8 gramman annos Moringa -jauhetta päivässä 40 päivän jälkeen johti verensokeritason laskuun tyypin 2 diabetesta sairastavilla jopa 28%.

Luonnollinen lääke diabeteksen moringa -tee -vaikutuksiin

 • Sydän- ja verisuonitautien hoitoon ja ehkäisyyn – Nykyään korkea verenpaine on yksi yleisimmistä sairauksista, ja sen kehittymisen todennäköisyys kasvaa merkittävästi iän myötä. Positiivinen moringa -vaikutus korkean verenpaineen alentamiseen vahvistettiin jo vuonna 2019 rotilla tehdyssä tutkimuksessa.
 • Moringa vaikuttaa astmaan ja muihin hengityselinsairauksiin – Yksi lehdestä "Farmakologian rajat" Tutkimuksessa havaittiin, että 4 gramman Moringa -jauheen ottaminen päivittäin 3 viikon ajan vähensi astmaan liittyviä oireita ja epämukavuutta ja paransi keuhkojen toimintaa.
 • Anemiaa vastaan – Anemiassa joko punasolujen prosenttiosuus veren tilavuudessa on liian alhainen tai veren hemoglobiinipitoisuus pienenee. Se vaikuttaa enimmäkseen 18–40 -vuotiaisiin naisiin, ja tähän on monia syitä. Kroonisten sairauksien, verenvuodon ja infektioiden lisäksi anemiaa esiintyy aliravitsemuksen tai raudan puutteen seurauksena. Rauta ja foolihappo ovat kaksi tärkeintä Moringa -ainesosaa, ja niiden riittävä määrä voi olla hyödyllistä anemian hoidossa.

Muita ihmekasvin etuja terveydellemme

Moringaöljyn reseptit tekevät pestoa itse

 • Vahvistaa immuunijärjestelmää – Vahvan immuunijärjestelmän ylläpitäminen on erittäin tärkeää suojataksemme meitä onnistuneesti infektioilta ja sairauksilta. Moringa -lehdet ovat erinomainen raudan ja A -vitamiinin lähde – kaksi ainesosaa, jotka ovat välttämättömiä immuunijärjestelmän normaalille toiminnalle.
 • Edistää lihasten kasvua – Säännöllisesti urheilevat ihmiset voivat myös hyötyä Moringan myönteisistä vaikutuksista. Jotta pysyisimme kunnossa, aminohappoja sisältävä ruokavalio on erittäin tärkeä urheilijoille. Kuten aiemmin mainittiin, Moringa sisältää kaikki yhdeksän välttämätöntä aminohappoa, ja juuri siksi se on erinomainen toimittaja. Lisäksi lehdet sisältävät lähes 30% proteiinia, mikä edistää lihasten kasvua.

Moringa Olefeiran sivuvaikutukset terveellinen syöminen

 • Auttaa stressiin ja masennukseen – Tutkimus "Research Journal of Pharmacology and Farmakodynamiikka" vuodesta 2011 vahvisti, että Moringa -puun lehdet ovat voimakas, luonnollinen adaptogeeni. Adaptogeeneillä on rentouttava vaikutus ja niitä on käytetty ayurveda- ja kiinalaisessa lääketieteessä vuosisatojen ajan stressin vähentämiseksi sekä valppauden ja keskittymisen parantamiseksi.
 • Moringa on ihanteellinen kasviproteiinin lähde – Olitpa kasvissyöjä, vegaani tai yrität vain vähentää lihan kulutusta, ei ole aina helppoa löytää sopivaa kasvipohjaisen proteiinin lähdettä. Ihmepuu tulee tälle paikalle – vain 1 rkl moringajauhetta sisältää 3 grammaa proteiinia ja sisältää huomattavasti enemmän rautaa kuin pinaatti.

Moringa hehkuvalle ja terveelle iholle

Tee kasvonaamio itse Moringa -vaikutus Ihonhoitovinkkejä Kotiin

A -vitamiini on tärkeä säteilevälle ja terveelle iholle, ja E -vitamiini suojaa ihosoluja oksidatiiviselta stressiltä ja taistelee vapaita radikaaleja vastaan. Ja moringa sisältää suuren määrän kahta vitamiinia. Vapaat radikaalit johtuvat ilmansaasteista, epäterveellisestä ruokavaliosta ja auringosta. Ne vahingoittavat soluja ja voivat johtaa ihon ennenaikaiseen vanhenemiseen. Vastalääke – tärkeimmät suojaavat hoitotuotteet, jotka sisältävät runsaasti antioksidantteja, kuten polyfenoleja ja flavonoideja.

Superfood vihreät smoothiet reseptit Moringa laihtuminen

Poikkeuksellisen korkea antioksidanttipitoisuus ja zeatiini -ainesosa toisaalta ovat vastuussa ihon positiivisesta Moringa -vaikutuksesta. Ne varmistavat ihon nopeamman uudistumisen ja estävät oksidatiivista stressiä ja ikääntymistä. Lisäksi ne sisältyvät lehtiin ja siten jauheeseen ja Moringa -öljyyn. Sekä sisäinen nieleminen että ulkoinen paikallinen käyttö ovat siksi hyödyllisiä iholle. Hyödyt ihopuun iholle ovat niin suuria, että Moringa -jauhe on yksi ensimmäisistä elintarvikkeista, joita on koskaan löydetty kuuluisan Lontoon tavaratalon kauneussalista "Liberty" myytiin.

Ihme ase vedenkäsittelyyn

Moringa vaikutukset diabetes kotiin korjaustoimenpiteitä korkea verenpaine

Sen lisäksi, että Moringaa käytettiin elintarvike- ja lääkekasvina, äskettäin löydettiin toinen mahdollinen ihmepuun sovellus. On osoitettu, että siemenet toimivat luonnollisina hyytymisaineina ja siksi niitä voidaan käyttää veden puhdistamiseen. Vuonna 2014 tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että moringa -siementen käyttö poisti lähes 100% saastuneen veden bakteereista ja viruksista.

Käytä vain korkealaatuisia tuotteita

Moringa -teekypsennyksen resepti terveellisiä kahvivaihtoehtoja

Markkinat ovat nyt täynnä Moringa -tuotteita, ja siksi suosittelemme, että valitset korkealaatuisen tuotteen. Tarkista ainesosat ja varmista, että se on luonnonmukaisesti kasvatettu ilman torjunta -aineita. Jauheita ja tabletteja valmistetaan eri maissa, ja niiden laatu voi vaihdella suuresti. Joten on parempi tehdä tutkimus ensin ja vasta sitten ostaa.

Onko tunnettuja sivuvaikutuksia ja kenen ei pitäisi käyttää Moringaa??

Moringa -jauheen sivuvaikutusten ruokavalio raskaana oleville naisille

Vaikka Moringaa pidetään yleisesti erittäin terveenä, eikä ole tiedossa syitä, miksi sitä ei pitäisi käyttää kohtuudella, joissakin tapauksissa sen käyttäminen vaatii hieman enemmän varovaisuutta.

 • Raskaana olevat tai imettävät naiset – Parempi käyttää moringaa. Keskenmeno voi tapahtua juurien, kuoren tai kukkien sisältämien kemikaalien vuoksi.
 • Koska Moringa voi alentaa verensokeria ja verenpainetta, sitä ei saa ottaa muiden diabeteksen tai korkean verenpaineen hoitoon tarkoitettujen lääkkeiden kanssa. Siksi on suositeltavaa kääntyä ensin lääkärin puoleen.

Moringa -jauhe reseptejä terveellisiä kahvivaihtoehtoja

 • Moringan sisältämät fytaatti- ja sinappiöljyglykosidit voivat kuitenkin aiheuttaa ripulia tai vatsakipuja, jos niitä käytetään suuria määriä. Jotta keho tottuisi hitaasti siihen, terveysasiantuntijat neuvovat aloittamaan pienemmillä määrillä ja seuraamaan fiiliksiä sen jälkeen. Haittavaikutusten estämiseksi päivittäistä saantia on lisättävä vähitellen. 1/2 – 1 tl päivässä on ihanteellinen aloittaa.
 • Niiden, jotka saavat tarpeeksi rautaa ruokavalionsa kautta, on oltava varovaisia ​​moringan kulutuksessa. Vaikka raudanpuute on vaarallista, liiallinen raudan saanti kehossa voi aiheuttaa ruoansulatuskanavan oireita, kuten ummetusta, oksentelua ja pahoinvointia.

Moringa -jauheet käyttävät terveellisiä superruokia

Previous Post
Syksyn pöytäkoristeideoita – helppo käsitellä
Next Post
Voivatko lisäravinteet auttaa rasvanpudotuksessa?