15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Onko sikurikahvi terveellistä? – Kaikki mitä sinun pitäisi tietää kahvin korvikkeista!

Vaikka sikurikahvi on ollut tiedossa useita vuosisatoja, se on saanut Saksassa valtavan suosion vasta viime vuosina. Sikuri, joka tunnetaan myös yleisenä sikurina tässä maassa, on kofeiiniton yrtti, joka maistuu hyvin samankaltaiselta kuin kahvi, ja juuri siksi se on niin suosittu kahvivaihtoehto. Olet yksi niistä ihmisistä, jotka eivät voi saada asioita ilman kupillista kahvia aamulla, mutta haluaisit yrittää vähentää kofeiinin saantiasi hieman? Sitten olet tullut oikeaan paikkaan! Onko sikurikahvi terveellistä, miten se valmistetaan ja onko sen tunnettuja sivuvaikutuksia – kaikki tämä ja paljon muuta löytyy vain artikkelistamme!

Sikurikahvin terveelliset edut Kofeiinittomat kahvivaihtoehdot

Ei ole turhaa, että sikurista tuli "Vuoden lääkekasvi" kruunattiin. Sekä juuret että lehdet sisältävät monia erilaisia ​​vaikuttavia aineita, joilla on myönteinen vaikutus terveyteemme. Näitä ovat mineraalit, kuten kalium, kalsium ja magnesium, rauta ja kupari sekä muut flavonoidit, katkerat aineet ja kofeiinihappojohdannaiset. Ainesosien on ensisijaisesti tarkoitus auttaa vatsavaivoissa ja tukea ruoansulatusta. Lisäksi sikurikahvin nauttiminen voi säätää verensokeria ja edistää hyvää unta.

Onko sikurikahvi terveellistä ja mikä on kahvin korvike??

Sikurikahvi vaikutus terveellisiä kahvivaihtoehtoja kofeiiniton

Sikurikahvi on sikurikasvin juurista valmistettu juoma. Nämä paahdetaan ensin ja sitten jauhetaan. Se tuoksuu ja näyttää aivan normaalilta kahvilta, mutta maku on hieman savuisempi ja makeampi. Kahvin korvike arvostetaan ensisijaisesti sen vuoksi, että se on luonnostaan ​​kofeiiniton. Joten jos haluat kupin kahvia iltapäivällä tai illalla, sinun on hyvä tehdä se. Juoman voi valmistaa kahdella tavalla. Voit joko valmistaa puhdasta juurisikuria kahvia kasvin juurista tai lisätä sitä normaaliin kahviin vähentääksesi kofeiinipitoisuutta. Suosittelemme, että kokeilet hieman annostelua, koska maku vaatii hieman totuttelua. Huomaa kuitenkin, että korkean inuliinipitoisuuden vuoksi yliannostus voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Näitä ovat esimerkiksi kaasu, ripuli tai voimakas vatsakipu.

Onko juoma terveellisempää kuin tavallinen kahvi??

Tee sikurikahvi itse vinkkejä terveellisiin kahvivaihtoehtoihin

Kahvin positiiviset vaikutukset terveyteemme ovat vahvistaneet useita kertoja eri tieteelliset tutkimukset. Säännöllinen kahvin nauttiminen noin 2 kuppia päivässä liittyy alhaiseen masennuksen, tyypin 2 diabeteksen, Parkinsonin ja jopa joidenkin syöpien riskiin. Suositeltu päivittäinen määrä on 400 mg päivässä, mikä vastaa noin 3-4 kuppia. Liiallinen nauttiminen voi kuitenkin johtaa hengitysvaikeuksiin, migreeniin, vatsavaivoihin ja hermostuneisuuteen. Koska kahvin sisältämä kofeiini nopeuttaa sydämenlyöntiä, voi esiintyä myös oireita, kuten sydämentykytystä ja sydämentykytystä.

Kofeiinittomalla juomalla on seuraavat edut terveydellemme

Sikurin juurivaikutukset Terveys on liikaa kahvia epäterveellistä

  • Stimuloi ruoansulatusta – Sikurikahvi tekee terveelliseksi korkea inuliinikuitupitoisuus. Toisaalta nämä stimuloivat sapen tuotantoa ja toisaalta varmistavat paremman ruoansulatuksen. Inuliini on myös prebiootti, joka edistää terveiden bakteerien kasvua suolistossa. Vain yksi kuppi kahvin korviketta voi auttaa vatsakipuun ja kaasuun.
  • Juo sikurikahvia laihtumiseen – Sikurikasvin sisältämä inuliini ja oligofruktoosi eivät ole vain probioottisia ja pitävät ruoansulatusta käynnissä, ne myös säätelevät nälän tunnetta ja pitävät sinut kylläisenä pidempään.

Sikurikahvi terveellisiä kahvivaihtoehtoja kofeiinittomia

  • Sikurikahvi säätelee verensokeria ja kolesterolia – Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että juurisikuri voi lisätä adiponektiinipitoisuutta – proteiinia, joka voi säätää verensokeria. Tämä puolestaan ​​vähentää tyypin 2 diabeteksen riskiä.Toinen korealainen tutkimus osoittaa myös, että sikurikahvi alentaa kolesterolitasoa.
  • Parantaa aivotoimintaa – Sikurissa on erityisen paljon A-, C- ja B6 -vitamiineja, mangaania, rautaa, fosforia ja kalsiumia. Mangaani on verisuonia laajentava aine, jolla on antioksidanttisia ominaisuuksia ja joka stimuloi verenkiertoa aivoissa ja taistelee vapaita radikaaleja vastaan. Toisaalta B6 -vitamiini on välttämätön ravintoaine, jolla on ratkaiseva rooli tiettyjen aivojen välittäjäaineiden muodostumisessa.

Näin tehdään sikurikahvi

kuinka paljon kahvia päivässä sikurijuurikahvi vaikutus

Sikurikahvin valmistus on itse asiassa melko yksinkertaista. Ainoa asia, johon sinun tulee kiinnittää huomiota, on noudattaa pakkauksessa annettuja annossuosituksia. Pieni vinkki meiltä – käytä noin puolet määrästä, jonka käyttäisit kupilliseen tavallista suodatinkahvia. Halutessasi voit lisätä makua lisäämällä mausteita, kuten kanelia, muskottipähkinää tai neilikkaa.

  • Kaada 1 kuppi sikurikahvia varten 1-2 tl jauhetta 200 ml: n kuuman veden tai maidon päälle.
  • Sekoita kaikki hyvin, jotta ei tule paakkuja ja nauti.

Kuinka sisällyttää sikuri ruokavalioosi

Sikurikahvin terveyshyödyt Liian paljon kahvia epäterveellistä kofeiinitonta kahvivaihtoehtoa

Sikuri ei sovellu vain herkullisien ja terveellisten kahvinkorvikkeiden valmistukseen. Itse asiassa kuidut löytyvät monista korkean kuidun ja vähärasvaisista tuotteista, kuten viljoista, proteiinipatukoista ja leivästä. Tasapainoisen ja terveellisen ruokavalion saavuttamiseksi voit lisätä kuituja jogurttiin, smoothieihin tai leivonnaisiin.

Onko haittavaikutuksia tiedossa?

Sikurikahvin valmistus Vinkkejä liiallisen kahvin tekemiseen epäterveelliseksi

Vaikka sikurikahvi on yleensä terveellistä, haittavaikutukset ovat joissakin tapauksissa mahdollisia.

  • Sikurikahvin kulutus voi aiheuttaa allergisia reaktioita joillakin ihmisillä ja johtaa vatsakipuun, pistelyyn suussa tai vatsan turvotukseen. Erityisesti ihmisten, jotka ovat allergisia koivun siitepölylle tai ambroille, tulisi välttää sikuria.
  • Sikurikahvia ei myöskään suositella raskaana oleville tai imettäville naisille. Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että yliannostus voi johtaa keskenmenoon tai voimakkaaseen kuukautiskiertoon.

kofeiinittomat kahvivaihtoehdot sikurin juuri terve

Previous Post
Pisteiden ruokavalio – Tämä siisti taulukko auttaa sinua laihduttamaan
Next Post
Suunnittele oma kalenteri – 12 hyödyllistä käsityöideaa seinälle ja pöydälle