15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

1/0 2 Ruokavalio ja kaikki mitä sinun pitäisi tietää paastoamisesta!

Monimutkaiset ja tiukat ruokavaliot, kaloreiden laskeminen ja elintarvikkeiden punnitseminen – useimmat painonpudotusmenetelmät painostavat meitä nykyään aivan liikaa. Tästä syystä ajoittaisesta paastoamisesta on tullut erittäin suosittua viime aikoina. Ruokavaliota pidetään erittäin terveenä ja tehokkaana, ja sitä on myös erittäin helppo noudattaa. Olipa suosittu 16: 8 -menetelmä tai 5: 2 -variantti – on olemassa lukemattomia tapoja integroida ruokavalio jokapäiväiseen elämään. Tällä hetkellä toinen jaksottaisen paaston muoto on yhä suositumpi, nimittäin ns. 1/0 2 -ruokavalio. Mutta mitä sen takana oikein on ja miten 1/0 2 -ruokavalio toimii? Kerromme sinulle vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin artikkelissamme!

1/0 2 ruokavalion menetelmä paastoava laihtuminen

1/0 2 -ruokavalion, joka tunnetaan myös nimellä vuorotteleva paasto, on kehittänyt itävaltalainen psykologi ja kabaree -taiteilija Bernhard Ludwig. Normaalit päivät vuorottelevat paastopäivien kanssa. 1 tarkoittaa päivää, jolloin voit syödä kaiken, mitä sydämesi haluaa, ja sitten paastota seuraavana päivänä – tästä nimi. Tai yksinkertaisemmin sanottuna – jos esimerkiksi söit illallisen maanantaina kello 20, et ehkä syö enää ennen keskiviikkoa klo 8. Pidempiä paastokausia ei kuitenkaan suositella – keho tottuu lopulta energian puutteeseen ja heti kun alat syödä normaalisti, kuuluisa jojo -vaikutus uhkaa. Tätä ruokavaliota pidetään paaston pahimpana vaihtoehtona ja se sopii erityisesti ihmisille, joilla on jo kokemusta tämän tyyppisestä ruokavaliosta.

Saako syödä kaikkea ja silti laihtua? – Kuinka tarkasti 1/0 2 -ruokavalio toimii?

1/0 2 Ruokavalio kokee paastoa laihdutusvinkkejä

Ei tarvitse tehdä ilman pizzaa, suklaata ja vastaavia ja silti laihtua terveellisesti – kuulostaa vain liian hyvältä ollakseen totta, eikö niin? Grazin yliopiston tutkimuksen mukaan 1/2 in 2 -menetelmäruokavalio johtaa noin 25% vähemmän kaloreita kulutukseen ruokailupäivinä kuin normaalisti. Lisäksi monet tutkimukset ja kyselyt osoittavat, että jaksottainen paastoaminen on ihmisten mielestä paljon helpompaa ja rennompaa kuin useimmat laihdutusruokavaliot. Loppujen lopuksi sinun ei tarvitse mennä ilman mitään eikä huolehtia ruoasta paastopäivinä. Voit kuitenkin juoda paaston aikana vain kaloritonta juomaa, kuten vettä tai makeuttamatonta kahvia ja teetä.

Paasto laihtumiseen 1 0 in 2 menetelmä ruokavalio kokemuksia

Jos tämä vaihtoehto on liian äärimmäinen sinulle, meillä on sinulle hyviä uutisia. Jotta voit helpommin tottua ruokavalioon, voit aloittaa ensin muokatulla ja yksinkertaisemmalla vaihtoehdolla. Voit syödä paastopäivinä jopa 500 kaloria tai noin 20-25% energiantarpeestasi. Vältät ruokaa kokonaan tai syöt 1-2 kevyttä ateriaa, sillä ei ole merkitystä laihdutuksessa – joka tapauksessa menetät varmasti muutaman kilon! Ei ole yleistä sääntöä siitä, mitä voit syödä tai juoda paastopäivinä tällä 1/0 2 ruokavalion menetelmällä. Koska kalorien saanti on kuitenkin huomattavasti vähentynyt, suosittelemme keskittymään ravitseviin ja proteiinipitoisiin elintarvikkeisiin sekä vähäkalorisiin vihanneksiin. Keitot pitävät sinut kylläisenä pitkään ja ovat erittäin hyvä vaihtoehto. Ja tässä vielä muutama esimerkki sopivista aterioista:

 • Munakokkelia ilman öljyä salaatin kanssa
 • Vähärasvainen jogurtti marjoilla
 • Grillattua kalaa tai vähärasvaista lihaa salaatin kanssa
 • Kasviskeitot

Onko ruokavalio terve ja mitä hyötyä siitä on??

Laihtua paastoamalla terveellisiä 1 0 2 ruokavalion menetelmiä

Ajoittainen paasto ja kaikki sen muodot ovat olleet huolenaiheena tutkijoille ympäri maailmaa jo vuosia, ja on osoitettu useita terveyshyötyjä.

 • Tästä lähtien nälkähyökkäykset ovat menneisyyttä – Tämä johtuu pääasiassa siitä, että sinun ei tarvitse mennä ilman mitään tavallisina ruokailupäivinä. Tällä tavalla on paljon helpompaa motivoida itseäsi ja sinnikkäästi.
 • Aineenvaihdunta tehostuu eikä keho voi siirtyä niin kutsutulle takaisinpolttimelle illallisen aikana. Tämä puolestaan ​​varmistaa, että jojo-vaikutusta ei esiinny.
 • Paastoravinto 1/0 2 stimuloi aivojen toimintaa ja hermosolut voivat uusiutua nopeammin paaston aikana.
 • Säätelee verensokeria ja alentaa verenpainetta
 • Ruokavaliossa 1/0 2 jakautuminen Kasvuhormoni HGH, tunnetaan myös anti -aging -hormonina, lisääntyy.

Vaihtoehtoinen paasto 1/0 2 ruokavalio Paastopäivä mitä syödä

 • Auttaa tyypin 2 diabetesta – Yli kolmannes saksalaisista kärsii prediabeteksesta – sairaudesta, jossa verensokeritasot ovat jo normaalia korkeampia, mutta eivät silti diabetesta. Kaloreiden ja painon väheneminen johtaa arvojen normalisoitumiseen- vatsan rasvan väheneminen parantaa erityisesti insuliinin vaikutusta. Tutkimuksen mukaan insuliinitasot ihmisillä, jotka seurasivat 1/0 2 ruokavaliota, laskivat 30% vain 10 viikon kuluttua.
 • Ruokavalio 1/0 2 ja autofagia – Autofagiaa pidetään yhtenä kehomme tärkeimmistä prosesseista. Prosessissa vanhat ja vialliset solut hajotetaan ja kierrätetään. Tällä on keskeinen rooli estää useita sairauksia, kuten sydänsairauksia, syöpää ja infektioita. Kaloreiden rajoittaminen ja kiinteän ruoan välttäminen vähintään 12 tunnin ajan aktivoivat solujen uudistumista ja kehon itsepuhdistusprosessia.

Mitä haittavaikutuksia ja valituksia voi esiintyä?

1/0 2 Ruokavalio Menettele painoa paastokokemusten kautta

Ensinnäkin ajoittaista paastoa käytetään kehon myrkyllisyyteen ja laihtuminen on tervetullut sivuvaikutus. Ja koska ruokavalio 1/0 2 on tiukempi vaihtoehto ja paastoajat ovat aivan liian pitkiä, jopa keksijä neuvoo, että otat ensin yhteyttä lääkäriin. Muista, että naisten pitäisi syödä keskimäärin 1800–2400 kaloria päivässä. Vain 500 kalorin poistaminen tai rajoittaminen, vaikka se olisi muutaman päivän viikossa, on melko äärimmäistä ja sillä voi olla sekä hyviä että huonoja sivuvaikutuksia. Siirtymävaiheen ensimmäisinä päivinä tai jopa viikkoina voi esiintyä joitain epämiellyttäviä oireita, joita kutsutaan myös vieroituskriisiksi..

 • Väsymys, uupumus
 • voimakas päänsärky
 • Verenkiertohäiriöt
 • pahoinvointi
 • Pahanhajuinen hengitys voi edelleen ilmetä paastopäivinä.

Kenelle vuorotteleva paasto sopii ja kenelle ei?

1/0 kahdesta menetelmästä laihduttaa terveellisen paaston kautta

Vaikka paastoaminen on yleensä hyödyllistä keholle, ruokavalio 1/0 2 ei sovi kaikille. Alla voit selvittää, kuka mieluummin pysyy poissa siitä.

 • Raskaana olevat ja imettävät naiset – Kehon välttämättömien vitamiinien ja ravintoaineiden saaminen on erittäin tärkeää raskauden ja imetyksen aikana. Paastoaminen vahingoittaa vauvaasi ja tämä voi johtaa syntymäpainon laskuun.
 • Jos käytät tiettyjä lääkkeitä Sinun on ensin neuvoteltava perheesi lääkärin kanssa, sopiiko ruokavalio 1/0 2 sinulle. On tiettyjä lääkkeitä, kuten A-, B- ja E -vitamiineja, jotka on aina otettava aterioiden yhteydessä. Tai jos käytät masennuslääkkeitä tai veren ohentimia, paastovuorot eivät välttämättä sovi sinulle.
 • Naiset, jotka ovat alipainoisia tai joilla on syömishäiriö, Älä myöskään missään tapauksessa yritä paastota 1/0 2 -ruokavalion kanssa.

Paastoaminen laihtumiseen hyödyttää terveyttä 1/0 2 Ruokavalio

 • Joidenkin sairauksien kanssa kuten maksa- ja munuaissairaudet, kilpirauhasen häiriöt, sydänsairaudet tai psykoosi.
 • Urheilu – Uuvuttavat harjoitukset, etenkin siirtymävaiheen aikana ensimmäisten 1-2 viikon aikana, voivat myös aiheuttaa vaaraa terveydellesi. Vain kevyitä kävelylenkkejä raikkaassa ilmassa suositellaan.

Mitkä ovat villit päivät 1/0 in 2 -menetelmän ruokavaliossa?

Laihduta paastoamalla 1/0 2 ruokavalion menetelmällä

Sinut kutsutaan syntymäpäivään tai perheillalliselle, mutta suunnitelmasi on paastoaminen sinä päivänä? Silloin niin kutsutut Joker-päivät ovat pelastuksesi. Sinulla on mahdollisuus vaihtaa normaaleja ja paastoavia päiviä aika ajoin. Teetkö paastopäivästä ruokailupäivän vai ohitatko sen kokonaan, on sinun tehtäväsi. Tällaiset villit päivät ovat kuitenkin sallittuja vain ensimmäisen kuukauden jälkeen, eikä niitä saa esiintyä liian usein.

1 0 2 ruokavalio suunnitelma vaihtoehtoinen paasto mitä se on

Jos olet jo päättänyt kokeilla paastoamista, sinun on kiinnitettävä huomiota muutamaan kohtaan.

 • Juo tarpeeksi vettä paastopäivinä.
 • Vaikka kaikki elintarvikkeet ovat sallittuja normaaleina päivinä, älä yritä liioitella sitä. Tasapainoinen ja ravitseva ruokavalio voi kuitenkin tukea 1/0 2 ruokavalion positiivisia vaikutuksia.
 • Ensinnäkin sinun pitäisi kuunnella omaa kehoasi. Heti kun koet sydämen rytmihäiriöitä tai vatsavaivoja tai verenpaineesi on liian alhainen, sinun on ehdottomasti lopetettava paasto.

1/0 2 ruokavalio suunnitelma paasto päivää mitä sallitaan teetä laihtuminen

Previous Post
Tuoreita syksyn sisustusideoita puutarhaan on helppo tehdä itse
Next Post
Kuinka voit tehdä kauniin kattokruunun itse