15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

A -vitamiini voi olla tehokas diabeteksen näköhäviötä vastaan

Uusi tutkimus laboratoriohiirillä viittaa siihen, että A -vitamiinihoito voi parantaa diabeteksen näkökykyä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että yksi kerta-annos kromofori-9-cis-verkkokalvoa, joka on A-vitamiinin analogi, muuttaa merkittävästi heikentynyttä näkökykyä. Lisäksi tämä tutkimus voi auttaa tutkijoita kehittämään tehokkaita hoitoja diabeteksen aiheuttamaan näköhäviöön. Nämä liittyvät useimmiten varhaiseen diabeettiseen retinopatiaan.

A -vitamiinin käyttö laboratoriossa

lähikuva miesten silmistä estää diabeettisen retinopatian A -vitamiinilla

Diabeettinen retinopatia on silmäsairaus, joka voi aiheuttaa näön menetyksen diabetesta sairastaville. Keski- ja myöhäisvaiheissa tila ilmenee henkilön verkkokalvon verisuonten vaurioitumisen vuoksi. Diabeetikoilla on riski saada liikaa sokeria veressä. Näin ollen sokeri voi aiheuttaa verisuonten tukkeutumisen, mikä johtaa verenvuotoon. Silmä voi kehittää uusia verisuonia, mutta ne eivät yleensä toimi hyvin ja voivat vuotaa helposti. Hoito voi tapahtua injektiona, laserhoitona tai silmäleikkauksena potilaan olosuhteista riippuen.

luonnollisia tuotteita a -vitamiinin lähteinä sitrushedelmissä, joissa on kuitua

Vaikka diabeettiselle retinopatialle on myöhemmässä vaiheessa ominaista verkkokalvon verisuonten vaurioituminen, viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että henkilö voi silti kokea näön menetyksen alkuvaiheessa ilman näkyviä vaurioita verisuonille. A -vitamiini on elintärkeä näön normaalille toiminnalle. Lisäksi se auttaa kehittämään proteiinia, jonka avulla verkkokalvo voi absorboida valoa. Verkkokalvo on vastaavasti kytketty kromoforiin 11-cis-verkkokalvoon, jota silmän on jatkuvasti tuotettava optimaalisen näkemyksen saamiseksi.

tutkimustuloksia

kaksi laboratoriohiiriä, joilla oli diabetes ja tutkivat a -vitamiinin puutetta

Uuden tutkimuksen tekijät huomaavat, että on näyttöä siitä, että diabetes johtaa A -vitamiinin puutteeseen. Siksi tutkijat olettivat, että diabeteksen ja joillekin diabeettisen retinopatian tapauksille ominaisen varhaisen näköhäviön välillä voi olla yhteys. Nähdäkseen, oliko näin todella, he tutkivat 9-cis-verkkokalvon kromoforin tehokkuutta näön menetyksen hoidossa diabetesta sairastavilla hiirillä. He käyttivät 9-cis-verkkokalvoa 11-cis-verkkokalvon sijaan, jota keho tuottaa, koska jälkimmäinen on erittäin epävakaa eikä sitä ole kaupallisesti saatavilla. Nämä kaksi ovat kuitenkin läheisesti yhteydessä toisiinsa.

silmälääkäri tutkii naista suurennuslasilla sairaalassa

Tutkimuksessa tutkijat käyttivät kolmea hiiriryhmää. Tutkijat loivat kaksi niistä diabetesta varten, kun taas toinen vastasi diabeteshiirien ikää ja sukupuolta, mutta heillä ei ollut niitä itse (kontrolliryhmä). Yksi diabeteshiiriryhmä sai kerta-annoksena 9-cis-verkkokalvon injektion, kun taas toinen sai lumelääkettä. Sitten ryhmä analysoi kaikkien hiirien visuaalisen tilan mittaamalla elektroretinogrammeja, verkkokalvon solukuolemaa ja oksidatiivista stressiä. Tutkimuksen tekijät havaitsivat, että 9-cis-verkkokalvolla hoidetuilla hiirillä oli merkittävästi parantunut näkö kaikilla toimenpiteillä. Tämä tutkimus ehdottaa näin ollen, että visuaalisen kromoforin antaminen diabeettiselle silmälle on mahdollinen terapeuttinen strategia diabeettisen retinopatian alkuvaiheille diabeteksen näköhäviön estämiseksi.

Previous Post
Tuoreita syksyn sisustusideoita puutarhaan on helppo tehdä itse
Next Post
Kuinka voit tehdä kauniin kattokruunun itse