15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lapset ja televisio – psykologiset vaikutukset todennäköisemmin vanhempiin?

Uusien tutkimusten mukaan vanhemmille, jotka usein yhdistävät lapset ja television, pidetään taukoja huonoja uutisia. Tällainen taktiikka voisi todellakin usein saada äidit ja isät stressaantuneemmaksi, kun pienet katsovat liikaa mainoksia. Tulokset tulevat Arizonan yliopiston tekemästä tutkimuksesta, jossa tarkastellaan kaikkien lasten tapojen mahdollisia vaikutuksia vanhempiensa stressitasoon.

Miksi lapsia ja televisiota on vaikea yhdistää

pieni tyttö katselee televisiota popcornin kanssa kotona

Mitä enemmän lapset katsovat televisiota, sitä enemmän he altistuvat mainosviesteille. Joten monien mainosten ansiosta on todennäköisempää, että he vaativat ostamaan lisää tuotteita. Kun pienet menevät kauppaan vanhempiensa kanssa, on vielä vaikeampaa kieltäytyä mainospohjaisesta ostopyynnöstä. Kaikki tämä, tutkijoiden mukaan, voisi edistää vanhempien yleistä stressiä jokapäiväisessä elämässä, erityisesti joulun aikaan, paljon enemmän kuin yhden ostoksen. Se, mitä tutkijat eivät ole tarkastelleet aiemmin, on mahdollinen vaikutus vanhempiin. He tiesivät, että lapset kysyvät asioista ja että tämä johtaa usein konflikteihin. Mutta sitten he halusivat esittää seuraavan kysymyksen: Voisiko tämä pahentaa perheen yleistä stressiä??

Perhe lapsen kanssa ostoksilla ostoskasseilla mainonnan ja ostoksien vuoksi

Tutkimus viittaa siihen, että vastaus tähän kysymykseen voi olla “kyllä”. Vanhemmat voivat tehdä muutamia asioita, joista ilmeisin on näytön käyttöajan rajoittaminen. Kaupallinen sisältö on olemassa hyvästä syystä, ja se luo halu ostaa. Joten jos tästä tulee ongelma, vanhemmat saattavat haluta sammuttaa television. Helpommin sanottu kuin tehty, tietysti. On vielä yksi asia, jota vanhemmat voivat kokeilla, varsinkin kun mainonta lapsille lisääntyy lomien aikana. Tutkimuksen kirjoittajien mukaan he voivat miettiä, miten puhua lapsilleen kulutuksesta. Siksi tutkijat tarkastelivat kolmen niihin liittyvän vanhemman ja lapsen välisen viestinnän tehokkuutta.

Tutkimustulokset

lapset ja televisio voivat aiheuttaa psykologisia vaikutuksia

Tutkimuksen ensimmäinen osa oli yhteistyöviestintä. Tämä tapahtuu, kun vanhempi haluaa lapsilta tällaisen panoksen perheen ostopäätöksiin. Lisäksi kyse oli lasten kulutukseen liittyvistä vuorovaikutuksista, joita vanhemmat yleensä yrittävät selittää. Kolmas näkökohta oli siis todellinen mainosviestintä, kun vanhemmat puhuvat lastensa kanssa mainosviesteistä. He havaitsivat, että yhteistyöviestintä oli yleensä vähemmän stressaavaa vanhemmille. Yhteistoiminnallisen viestinnän suojaava vaikutus heikkenee kuitenkin, kun lasten osto -aloitus ja pakonomainen käyttäytyminen, kuten riiteleminen, valittaminen tai kiukuttelu lisääntyvät. Sekä ohjausviestintä että mainosviestintä liittyvät tutkijoiden mukaan enemmän ostoaloitteisiin ja lasten pakko -käyttäytymiseen. Tämä viittaa siihen, että vähemmän osallistuminen näihin viestintätyyleihin saattaa olla hyödyllistä.

yllättynyt pieni lapsi odottaa lahjaa isältään

Kuitenkin, jos lapset altistuvat suuremmalle televisiolähetykselle, tällaisen alemman mainosviestinnän suojaava vaikutus heikkenee. Yleisesti ottaen enemmän televisiolähetystä tarkoittaa enemmän altistumista kaupalliselle sisällölle. Vaikka ihmiset suoratoistavat haluamaansa sisältöä ja näkevät sitä enemmän, he näkevät todennäköisesti myös integroidumman brändäyksen verkossa. Lasten mainokset, jotka sisältävät usein paljon kirkkaita värejä, hyvää musiikkia ja näyttäviä hahmoja, voivat olla erityisen vakuuttavia. Tämä johtuu siitä, että lapset eivät kehitystyössä kykene ymmärtämään mainoksen tarkoitusta. Joten kun on kyse lapsista ja televisiosta, pienillä ei ole kognitiivisia ja emotionaalisia resursseja pidätellä. Kirjoittajien mukaan Tämä tutkimus tästä voi tulla erityinen ongelma.

Previous Post
Tuoreita syksyn sisustusideoita puutarhaan on helppo tehdä itse
Next Post
Kuinka voit tehdä kauniin kattokruunun itse