15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Pastöroimaton maito sisältää antibiootteja kestäviä bakteereja

Viime vuosina monet ihmiset ovat alkaneet suosia raakaa tai pastöroimatonta maitoa terveyttä edistävänä vaihtoehtona. Tyypillisesti valmistajat pastöroivat tai lämmittävät raakamaidon tappaakseen bakteerit ennen sen kulutusta. Ranskalainen mikrobiologi Louis Pasteur kehitti tämän menetelmän jo 1800 -luvulla. Uudessa analyysissä havaittiin kuitenkin potentiaalisesti vaarallisten antibioottiresistenttien bakteerien lisäksi pieni määrä hyödyllisiä bakteereja, joiden määrä lisääntyi huoneenlämmössä.

Onko pastöroimaton maito terveellistä??

kuppi täynnä raakamaitoa ylhäältä katsottuna

Tutkijat ja lääkärit ovat toistaiseksi kyseenalaistaneet näiden väitteiden uskottavuuden varoittamalla raakamaidon juomisen mahdollisesta tartuntariskistä. Uudessa tutkimuksessa tutkijat analysoivat yli 2000 ostetun maitonäytteen bakteeripitoisuutta, mukaan lukien raakamaito. He havaitsivat, että raakamaito sisälsi enemmän bakteereja kuin pastöroidut lajikkeet. Ryhmä havaitsi myös, että jotkut näistä bakteereista sisälsivät mikrobilääkeresistenttejä geenejä. Joten julkaistut tulokset viittaavat siihen, että raakamaito voi johtaa antibioottiresistenssin leviämiseen, varsinkin jos tuotetta ei säilytetä jääkaapissa. Monet näistä tuotteista sisältävät oletettavasti terveitä bakteereja, jotka ovat hyviä suolistolle. Näiden väitteiden arvioimiseksi viimeisimmän tutkimuksen tekijät keräsivät maitonäytteitä eri alueilta.

Tuore pastöroimaton maito pullossa jääkaapin edessä vihannesten kanssa

Näytteisiin sisältyi erilaisia ​​pastöroituja maitoja, jotka valmistajat olivat steriloineet monin eri tavoin, mukaan lukien korkean lämpötilan lyhytaikainen pastörointi – yleisimmin käytetty menetelmä ja erittäin pastörointi (UHT) – pidennetty säilyvyysaika. Tutkijat keräsivät kuitenkin myös näytteitä pastöroimattomasta raakamaidosta. Niitä säilytettiin jopa 24 tuntia jääkaapin lämpötilassa 4 ° C ja huoneenlämpötilassa 23 ° C. Tänä aikana he analysoivat näytteissä elävien bakteerien tyyppejä. Tulokset osoittivat, että raakamaito sisälsi eniten bakteereja, pääasiassa pseudomonad -perheestä, mikä voi aiheuttaa sairauksia monille ihmisille. Monet kannattajat väittävät, että raakamaito sisältää runsaasti terveitä maitohappobakteereja, jotka voivat parantaa ruoansulatusta. Monet probioottiset lisäravinteet sisältävät maitohappobakteereja, mutta tässä tutkimuksessa todettiin, että raakamaidossa on rajoitetusti hyviä bakteereja.

tutkimustuloksia

laadunvalvonta pastöroimaton maito edistää ruoansulatusta hyviä bakteereja raakamaito

Tutkijat havaitsivat myös, että raakamaidon näytteet sisälsivät antibiooteille vastustuskykyisiä bakteerikantoja. Kun niitä säilytetään huoneenlämmössä, näiden bakteerien määrä lisääntyi dramaattisesti. Antibioottiresistenttien bakteerien kulutus ei ole riski yksilölle vaan myös koko yhteiskunnalle. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että resistenssin aiheuttavat geenit voidaan siirtää bakteerien välillä. Näin ollen tämä johtaa antibioottiresistenssin leviämiseen.

Meijerituotteet supermarketin kefir -hapanmaidon valikoimasta

Tutkijoiden mukaan raakamaito aiheuttaa todella suuren riskin, jos ihmiset eivät säilytä sitä oikein. He varoittavat myös paksun ja hapan maidon tuotannosta. Tämä on fermentoitu maitotuote, jossa raakamaidon annetaan seistä 1-5 päivää huoneenlämmössä. He sanovat, että tällaisen tuotteen kulutus voi johtaa mikrobilääkeresistenttien geenien suurempaan omaksumiseen. Vaikka tutkijoiden on tehtävä enemmän tutkimusta raakamaidon terveysriskien ymmärtämiseksi, tulokset viittaavat siihen Tämä tutkimus ehdottaa, että tämä ei välttämättä ole niin hyödyllistä kuin väitteet viittaavat. Lisäksi tutkimuksen tekijät suosittelevat kaikkia, jotka haluavat jatkaa raakamaidon juomista, säilyttämään sen jääkaapissa.

Previous Post
DIY: kaunis koristelu ajopuulla tuo luonnon kauneutta
Next Post
Kaunis ruususta tehty pöytäkoriste, jonka voit tehdä itse