15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Muista: Uuden tutkimuksen neurotieteen mukaan tämä on merkki poikkeuksellisesta älykkyydestä

Unohtaminen voi varmasti olla ongelmallista nopeamman tai tarkemman muistinhaun kanssa koulussa. Joten jos opit esimerkiksi kertolaskuja, tämä on enemmän haitta. Hyvä muisti voi olla hyödyllinen myös työssä, kun yritetään muistaa työtoverin nimi. Parhaimmillemme sattuu unohtamaan nimet tai tärkeät tosiasiat. Ei ole harvinaista, että tunnet itsesi hieman tyhmäksi, kun sinulla on tällainen aivovika.

Älä unohda tieteellisesti

avain, jossa on etiketti muistutuslauseena

Loppujen lopuksi ei ole mitään pahempaa kuin mennä ruokakauppaan ja unohtaa tärkeimmät asiat. Jos mietit, kuten me muut, miksi joskus unohdat näennäisesti yksinkertaiset asiat, vastaus on, että luultavasti ei ole mitään vikaa. Itse asiassa Neuron Journalin tutkimus viittaa siihen, että unohtaminen on itse asiassa luonnollinen aivoprosessi, joka voi lopulta tehdä sinusta vieläkin älykkäämmän.

Joten Toronton yliopiston professoreiden tutkimus osoitti, että täydellisellä muistilla ei ehkä ole mitään tekemistä älykkyytesi kanssa. Jos joskus unohdat yksityiskohdat, saatat jopa olla älykkäämpi. Yleensä ihmiset näkevät älykkäimmän henkilön, joka muistaa useimmat asiat. Tutkimukset osoittavat kuitenkin, että on normaalia unohtaa toisinaan yksityiskohdat. Itse asiassa pitkällä aikavälillä suuren kuvan muistaminen on parempi aivoille ja turvallisuudelle kuin pienet yksityiskohdat.

Aivomme ovat paljon älykkäämpiä kuin luulemme. Urut on kehitetty siten, että hippokampus, johon muistot tallennetaan, lajittelee tärkeimmät yksityiskohdat. Tämä auttaa meitä, kuten CNN esittää, “optimoida älykäs päätöksenteko pitämällä kiinni siitä, mikä on tärkeää”.

Todiste älykkyydestä

aivojen tietokonetomografia uusi tutkimus unohti merkit älykkyys

Tämä teoria on järkevä, kun ajattelet, kuinka paljon tärkeämpää on muistaa henkilön kasvot kuin nimi. Molemmat voivat olla ihanteellisia sosiaalisiin tarkoituksiin, mutta kun olemme eläinkunnassa, pysymme hengissä muistuttaen itseämme, että joku tai jokin uhkaa sen sijaan, että muistaisi heidän nimensä. Aivot eivät ainoastaan ​​päätä, mikä on tärkeää ja mitä muistaa, vaan ne myös säilyttävät uudet muistot ja korvaavat vanhat. Kun aivot ovat täynnä muistoja, on suurempi mahdollisuus, että konflikti syntyy ja kyky tehdä tehokkaita päätöksiä häiriintyy.

rasti ruutuun vaaleanpunaisella huopakynällä

Meille ihmisille on siis yhä vähemmän tärkeää säilyttää suuri kuva muistista, kun tekniikka ja tiedonsaanti paranevat jatkuvasti. Siksi evoluution kannalta on hyödyllisempää tietää, kuinka googlettaa sanan oikeinkirjoitus tai asentaa suihkupää kuin muistaa tarkasti, miten se tehdään. Ihmisten ei missään tapauksessa pidä unohtaa jatkuvasti. Mutta on täysin hienoa ja terveellistä unohtaa pienet yksityiskohdat aika ajoin. Joten kun seuraavan kerran unohdat jotain, muista, että vain aivosi tekevät tehtävänsä.

unohda ja sido lanka etusormellesi muistutukseksi Lue lisää uudesta tutkimuksesta tässä.

Previous Post
Kierreportaat sisällä – esimerkkejä kiehtovista moderneista ja minimalistisista malleista
Next Post
Rihanna, Iman ja Naomi kuvasivat Balmainia vuonna 2014