15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Taistele haisevia jalkoja tieteellisesti päällystettyjen sukkien kanssa?

Thaimaalaiset tutkijat ovat hiljattain kehittäneet tehokkaan pinnoitteen haiseville jaloille. Sinkkioksidin nanopartikkeleilla (ZnO-NP) päällystetyt sukat testattiin todellisissa olosuhteissa Thaimaan Mahidolin yliopiston Siriraj-sairaalan tutkijoiden toimesta. Kokeilu on osoittanut, että tällainen yhdistelmä on tehokas paitsi jalkahajua myös bakteeri -infektioita vastaan.

Uusi lääke haiseville jaloille kehitteillä

mies ja nainen istuvat sohvalla jalan haju häiritsee

Jalkojen haju on kiusallinen tila, jolla on kielteinen vaikutus elämänlaatuun. Thaimaan kuninkaallisen ilmavoimien tutkijat kehittivät kuitenkin ratkaisun sukkien kautta, jotka alun perin oli tarkoitettu sotilashenkilöstölle. Mutta he havaitsivat sitten, että ZnO-NP: n antibakteerinen tehokkuus yhdessä niiden turvallisuuden ja yhteensopivuuden kanssa ihon kanssa ovat täydellinen yhdistelmä tekstiileille, mukaan lukien sukat. Tulokset osoittavat siten sinkkioksidilla päällystettyjen sukkien tehokkuuden nanohiukkasten kautta bromodoosin estämisessä ja keratolyysin kehittymisen estämisessä. Nämä ovat bakteeri -infektioita, jotka aiheuttavat haisevia jalkoja. Tällainen hoito voisi siis olla uusi ensisijainen ehkäisyvaihtoehto sekä sotilashenkilöstölle että niille, jotka ovat alttiita näille kiusallisille ja epämiellyttäville olosuhteille.

pieni koira ihmisten jalkojen välissä peiton alla

Tulosten saamiseksi kaksoissokkoutettu, satunnaistettu, kontrolloitu tutkimus, jossa oli 148 kadettia, suoritettiin Thaimaan laivaston luokituslaitoksessa. Tutkimus osoitti, että sinkkioksidin nanopartikkeleilla päällystetyissä suksissa oli huomattavasti vähemmän jalkojen hajua kuin lähtötilanteessa. Tätä verrattiin päällystämättömien sukkien ryhmään. Hän havaitsi voimakkaamman jalan hajun, jolla oli voimakkaampi negatiivinen vaikutus hänen jokapäiväiseen elämäänsä. He havaitsivat myös, että osallistujat, joilla oli päällystämättömät sukat, kehittivät todennäköisemmin keratolyysiä pistelyllä kuin osallistujat, joilla oli ZnO-NP-päällystetyt sukat.

Yksinkertainen ratkaisu jalkojen hajuun

aasialainen nainen pitää naisen kenkiä, joilla on huono haju haisevien jalkojen takia

Harjoittelunsa aikana merivoimien upseerina lääketieteen osastolla tutkimuksen tekijä totesi, että sotilashenkilöstön keskuudessa oli paljon jalkainfektioita. Siksi hän halusi löytää tavan estää ja hoitaa näitä sieni- ja bakteeri -infektioita ja niihin liittyviä sairauksia. Aiemmat tutkimukset olivat jo osoittaneet sinkkioksidin nanopartikkeleiden antibakteeriset ominaisuudet, joten tutkimusryhmä halusi testata tällaisen uuden tekniikan tehokkuutta käytännössä.

värilliset sukat urheilukenkien vieressä kevyellä matolla

Tutkimuksen tekijät jatkavat tutkimusta muiden tekstiilien kanssa. He toivovat, että tällä tavalla he hoitavat ja estävät bakteeri- ja sieni -infektioiden kasvua tulevaisuudessa. Tutkimus oli virtuaalikonferenssissa “29. Euroopan ihotautien ja sukupuolitautien akatemian (EADV) kongressi ”.

Previous Post
Optimistinen ajattelu on tärkeä tekijä paremman unen saavuttamisessa
Next Post
Joulupallot täyttävät alkuperäiset DIY -joulukoristeet