15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kuukautiskipujen hoito luonnollisesti – se voidaan tehdä!

Kuukautiskivut, jotka tunnetaan nimellä dysmenorrea, tuntuvat tyypillisesti tylsältä kivulta alavatsassa ennen kuukautisia tai niiden aikana. Kipu ulottuu joskus myös alaselkään tai reisiin. Muita oireita voivat olla pahoinvointi, löysät ulosteet, hikoilu ja huimaus.

kuukautiskivut lievittävät luonnollisia lääkkeitä

Kuukautiskipuja on kahdenlaisia: primaarinen ja sekundaarinen dysmenorrea. Primaarisessa dysmenorreassa, joka yleensä alkaa muutaman vuoden kuluttua ensimmäisistä kuukautisista, ei ole fyysisiä poikkeavuuksia. Uskotaan, että hormonien kaltaiset aineet, joita kutsutaan prostaglandiineiksi ja joita luonnollisesti tuotetaan kehossa, aiheuttavat näitä kuukautiskipuja ja ovat vastuussa kivusta ja tulehduksesta. Toissijaisella dysmenorrealla on toisaalta fyysinen syy, kuten endometrioosi, kohdun fibroidit tai kohdun polyypit.

Luonnolliset lääkkeet kuukautiskipuihin

kuukautiskivut vegaaniruokavalio ja ruoka, joka sisältää runsaasti omega -3 -rasvahappoja

Jos sinulla on kuukautiskipuja, on tärkeää käydä lääkärissä oikean diagnoosin saamiseksi. Tässä olemme kuitenkin luetelleet joitain luonnollisia korjaustoimenpiteitä, jotka ovat osoittaneet lupaavia vaikutuksia kuukautiskivun lievittämiseen useissa tutkimuksissa.

Omega-3-rasvahapot

Omega-3-rasvahappoja löytyy kaloista, kuten lohesta, makrillista, sardiinista ja sardellista. Siitä huolimatta kalaöljykapselit ovat ensisijainen nielemismuoto, koska monet merkit suodattavat pois kaikki kalojen epäpuhtaudet, kuten elohopea ja polyklooratut bifenyylit (PCB).

Vähintään kahdeksassa tutkimuksessa, joihin osallistui yhteensä 1097 naista, tutkittiin ruokavalion ja kuukautiskipujen välistä suhdetta ja havaittiin, että kalaöljyn ottaminen vaikutti positiivisesti kuukautiskipuihin. Eläinkokeet viittaavat siihen, että kalaöljyssä olevat kaksi yhdistettä, eikosapentaeenihappo (EPA) ja dokosaheksaeenihappo (DHA), voivat alentaa prostaglandiinipitoisuuksia.

Lievitä kuukautiskipuja kalaöljykapseleilla

Pienessä tutkimuksessa 21 nuorta naista otti kalaöljyä (joka sisälsi 1080 milligrammaa eikosapentaeenihappoa (EPA), 720 milligrammaa dokosaheksaeenihappoa (DHA) ja 1,5 milligrammaa E -vitamiinia) päivittäin kahden kuukauden ajan, mitä seurasi lumelääke kahdelle kuukaudelle kuukaudet. Tulokset viittasivat siihen, että naisilla oli huomattavasti vähemmän kuukautiskipuja, kun he ottivat kalaöljyä.

Kalaöljykapselit auttavat vatsakipuun

Kalaöljykapseleita on saatavilla monissa paikoissa. Kun valitset parasta tuotetta, etsi etiketistä vaikuttavat aineet EPA ja DHA. Huomaa, että kalaöljykapselit voivat olla vuorovaikutuksessa veren ohennuslääkkeiden, kuten varfariinin (Coumadin) ja aspiriinin kanssa. Sivuvaikutuksia voivat olla ruoansulatushäiriöt ja verenvuoto. Kalaisen jälkimakun välttämiseksi kalaöljykapselit tulee ottaa juuri ennen ateriaa.

magnesium

kuukautiskipuja vegaaninen ruokavalio ja runsaasti magnesiumia sisältävä ruoka

Magnesium on mineraali, jota löytyy luonnostaan ​​elintarvikkeista, kuten vihreistä lehtivihanneksista, pähkinöistä, siemenistä ja täysjyvätuotteista. Sitä on saatavana myös ravintolisänä. Magnesiumia tarvitaan yli 300 kehon biokemialliseen reaktioon. Se auttaa säätelemään verensokeritasoja ja sitä tarvitaan normaaliin lihasten ja hermoston toimintaan, luuston terveyteen, immuunitoimintaan sekä terveeseen sydämen rytmiin ja verenpaineeseen.

Vuonna 2001 Cochrane Collaborationin tutkijat tarkastelivat kolmea pientä tutkimusta, joissa verrattiin magnesiumia ja lumelääkettä dysmenorreaan. He havaitsivat, että magnesium oli kivunlievitystä tehokkaampi kuin lumelääke ja että lisälääkityksen tarve oli vähäisempää magnesiumia otettaessa.

Syö runsaasti magnesiumia sisältäviä ruokia kuukautiskipuihin

Jos magnesiumannos on liian suuri, se voi kuitenkin aiheuttaa ripulia, pahoinvointia, ruokahaluttomuutta, lihasheikkoutta, hengitysvaikeuksia, matalaa verenpainetta, epäsäännöllistä sykettä ja sekavuutta. Se voi myös olla vuorovaikutuksessa tiettyjen lääkkeiden, kuten osteoporoosin, korkean verenpaineen (kalsiumkanavasalpaajat), sekä joidenkin antibioottien, lihasrelaksanttien ja diureettien kanssa..

Akupainanta on yksinkertainen kotihoito kuukautiskipuihin

kuukautisten akupainantapiste jalassa

Akupainanta on perinteinen paranemismenetelmä, joka perustuu samoihin periaatteisiin kuin akupunktio. Neulojen lävistämisen sijasta akupunktiopisteisiin ihoa painetaan. Yksi kohta, jota akupunktuurin ammattilaiset suosittelevat usein kuukautiskipuihin, on perna 6 (SP-06)..

Akupainantapiste SP-06

Lievitä kuukautiskipuja akupressurilla

Löytääkseen asian, akupunktuurin lääkärit suosittelevat ensin mediaalisen malleolin kärjen taputusta. Vedä tästä lähtien kuvitteellinen viiva nilkan sisäpuolelta alapohjaan. Piste on noin neljän sormen leveydellä mediaalisesta malleoluksesta. Se ei ole säärissä, vaan suoraan sen vieressä vasikan selän suuntaan, käsin kosketeltavissa.

Paina vähitellen kasvavaa painetta peukalolla tai keskisormella 90 asteen kulmassa ihoon nähden. Pidä kolme minuuttia. Paineen ei pitäisi olla tuskallista tai epämukavaa. Toista 3 kertaa päivässä kuukautisten aikana. Huomaa, että akupainantaa ei pidä tehdä tässä vaiheessa raskauden aikana.

Muut luonnolliset lääkkeet kuukautiskipuihin

luonnonlääketiede ja kotilääkkeet lievittävät kuukautiskipuja

 • Vähärasvainen tai vegaaninen ruokavalio
 • E -vitamiini
 • B1 -vitamiini
 • lämpöä
 • Lumipallon kuori (Viburnum opulus)
 • fenkoli
 • Aromaterapia (eteeriset öljyt, kuten clary salviaöljy)
 • hieronta
 • kalsiumia
 • Kiropraktiikka
 • Liike, esim. B. Nämä joogaharjoitukset kuukautiskipuun

Tukevan tutkimuksen puutteen vuoksi on liian aikaista suositella luonnollista lääkettä kuukautiskipujen hoitoon. Ravintolisien turvallisuutta ei ole testattu, ja koska ne ovat suurelta osin sääntelemättömiä, joidenkin tuotteiden sisältö voi poiketa tuotteen etiketissä olevista tiedoista.

Tee joogaa kipua lievittääksesi kouristuksia

Muista myös, että vaihtoehtoisen lääketieteen turvallisuutta ei ole osoitettu raskaana oleville naisille, imettäville äideille, lapsille ja ihmisille, jotka kärsivät tietyistä sairauksista tai käyttävät lääkkeitä.

Jos harkitset minkä tahansa vaihtoehtoisen lääketieteen käyttöä, keskustele ensin lääkärisi kanssa. Sairauden itsehoidolla ja tavanomaisen hoidon välttämisellä tai viivästymisellä voi olla vakavia seurauksia.

Previous Post
Maalaistyyliset tammesta valmistetut huonekalut ovat erittäin trendikkäitä
Next Post
Suunnittelija makuuhuoneen kalusteet, joissa on ranskalainen tunnelma sisustukseesi