15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

PISA -tutkimus: Saksalaiset opiskelijat, joiden tulokset ovat huonot, mutta jotka ovat silti keskimääräistä parempia

Useiden vuosien noususuuntauksen jälkeen vuoteen 2013 asti saksalaisten opiskelijoiden suoritus lukemisen, matematiikan ja luonnontieteiden alalla on heikentynyt hieman kansainvälisen PISA -tutkimuksen mukaan. Silti heidän suorituskykynsä on edelleen keskimääräistä parempi. Saksalaiset opiskelijat saavuttivat hieman huonompia tuloksia kaikilla kolmella vertailututkimuksen alueella kuin edellisessä vuonna 2016 julkaistussa tutkimuksessa. Silloinkin arvot olivat kuitenkin laskeneet vain kahdella alueella.

PISA -tutkimus Saksassa

tyttö seisoo liitutaulun edessä ja yrittää laskea

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö (OECD) huomautti kuitenkin tiistaina Berliinissä pitämässään esityksessä, että saksalaiset opiskelijat ovat edelleen OECD: n keskiarvon yläpuolella ja siten hyvällä tasolla suorituksiltaan. Matematiikassa ja luonnontieteissä Saksa on jopa OECD -maiden keskiarvon yläpuolella. Kuitenkin ero Euroopan ja Aasian huippuryhmään Singaporen, Hongkongin, Japanin, Viron, Kanadan ja Suomen kanssa on edelleen suuri.

kuulakärkikynä ja värilliset setelit taskussa opiskelijoille pisa opiskele saksaa 2019

OECD: n mukaan yksi syy suorituskyvyn heikkenemiseen voi olla pakolaiskriisi. Maahanmuuttajaopiskelijoiden osuus on kasvanut merkittävästi viimeisen PISA -tutkimuksen jälkeen, ja heidän integroitumisensa koulutusjärjestelmään on suuri haaste. Esimerkiksi saksalaiset opiskelijat saivat 498 lukemista, 50 matematiikkaa ja 503 luonnontieteitä. Huippumaat puolestaan ​​saavuttivat arvot välillä 550–590, alemmat maat, kuten Dominikaaninen tasavalta tai Filippiinit, 325–340.

tilastolliset tulokset pisa -tutkimus

Vertaamalla lukemista koskevan tämänhetkisen kyselyn tuloksia viimeisimpään vuonna 2010 julkaistusta samasta aiheesta julkaistusta polttotutkimuksesta, Saksassa 15-vuotiaat saavuttavat tänään samanlaisia ​​tuloksia. Tytöt osaavat lukea paljon paremmin kuin pojat. Mitä tulee matematiikkaan, pojat ovat askeleen edellä. Tieteessä ei ole eroja. On kuitenkin huolestuttavaa, että joka viides 15-vuotias kokee huonoa lukutaitoa. Myös matematiikassa ja luonnontieteissä heikosti menestyvien opiskelijoiden osuus on noin 20 prosenttia.

Kun kysyttiin, onko lukeminen suosikkiharrastus, vain joka neljäs oppilas vastasi myöntävästi. Sen sijaan useammat vastaajat (34 prosenttia) sanoivat lukemisen olevan heille ajanhukkaa. Pisan tutkimus on suurin kansainvälinen tutkimus, jossa verrataan koulujen suorituksia. Tällä kertaa osallistui noin 600 000 opiskelijaa 79 maasta, Saksassa niitä oli hieman alle 5500.

Oppilaat luokkahuoneessa kirjoittavat ja opiskelevat luokkahuoneessa Lue lisää aiheesta DW: n sivu.

Previous Post
Viehättävä valaisinsuunnittelija -lattiavalaisin Biconica, Martinelli Luce
Next Post
Istuta sveitsiläinen mangoldi herkullisia salaatteja varten kolme vuodenaikaa