15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Biotiini -vitamiini hiustenlähtöä vastaan, verensokerin säätelyyn ja aineenvaihduntaan

Vesiliukoinen biotiini-vitamiini oli osa tutkimusta, jossa analysoitiin positiivisia vaikutuksia. Jotkut ihmiset kärsivät tämän arvokkaan vitamiinin puutteesta väärän tai epäterveellisen elämäntavan vuoksi. Mitkä ovat biotiinivitamiinin hyödylliset ominaisuudet ja miten saat sen riittävinä määrinä? Lisätietoja seuraavista riveistä.

Mikä on biotiini -vitamiini?

Biotiini -vitamiini - terveyshyödyt

Biotiini, joka tunnetaan myös nimellä H -vitamiini, B7 -vitamiini ja jopa B8 -vitamiini, on osa useita kehon aineenvaihduntaprosesseja. Se vaikuttaa muun muassa siihen, miten kehomme käsittelee rasvoja, hiilihydraatteja ja aminohappoja. Koska sitä ei kuitenkaan varastoida kehossamme, on tärkeää syödä tämän tyyppisiä vitamiineja säännöllisesti ja riittävinä määrinä ruoan kautta.

Vaikka biotiinivitamiinin ja tarkemmin B7 -vitamiinin puute on suhteellisen harvinaista kehitysmaissa, jotkin riskiryhmät ovat kuitenkin enemmän vaarassa. Tämä koskee tupakoitsijoita, raskaana olevia naisia ​​ja ihmisiä, jotka käyttävät alkoholia säännöllisesti. Oireita vitamiinin puutteesta ovat:

  • Mielialan vaihtelut
  • kivut
  • lihaskipu
  • kuiva iho
  • Hiustenlähtö
  • krooninen väsymys
  • Lihaskoordinaatio -ongelmia
  • Kouristukset
  • Energian puute

Nämä oireet ovat yleensä lieviä ja alkavat yleensä hiustenlähtönä, hauraina kynsinä ja ihottumana (yleensä kasvoilla).

Hyviä B7 -ravintoaineita ovat munankeltuaiset, pähkinät, palkokasvit ja siemenet.

Biotiini -vitamiinin terveysvaikutukset

Biotiini -vitamiini hiustenlähtöön ja kynsiin

aineenvaihdunta

Kuten aiemmin mainittiin, B7 -vitamiini auttaa hajottamaan rasvaa, hiilihydraatteja ja aminohappoja. 447 tyypin 2 diabeetikolle tehdyn tutkimuksen mukaan biotiinin ja ravintolisien yhdistelmä kromin kanssa auttaa "parantaa glukoosin hallintaa ylipainoisilla ja lihavilla ihmisillä." Jatkotutkimuksissa on kuitenkin selvitettävä, koskeeko tämä myös muita ylipainoisia ihmisiä.

Biotiini ja hiustenlähtö

On olemassa tutkimuksia, jotka tukevat väitettä, jonka mukaan biotiinivitamiini on hyödyllinen hiustenlähtöön ja kynsien ongelmiin. Tästä syystä usein lisätään biotiinishampoita. Yhdessä tutkimuksessa osallistujille annettiin biotiinivalmiste ja he havaitsivat parantuneen hiusten ja kynsien kasvun. Koska biotiiniarvoja ei mitattu tässä tutkimuksessa, ei ole varmaa, oliko muulla tekijällä merkitystä.

Säätelee verensokeria

Eläinkokeet ovat osoittaneet, että biotiini -vitamiini voi stimuloida insuliinin tuotantoa, mikä puolestaan ​​alentaa luonnollisena lääkkeenä verensokeria. Tätä väitettä tukee toinen tutkimus vuodelta 2016, jonka tulokset osoittivat, että biotiini voi parantaa glykeemistä hallintaa tyypin 1 diabeteksessa.

Johtopäätös

B7 -vitamiinit auttavat säätelemään verensokeria

On varmaa, että biotiinivitamiinilla on monia metabolisia etuja. Näiden prosessien koko laajuutta ei kuitenkaan vielä tunneta. Ei kuitenkaan ole näyttöä siitä, että nämä vitamiinit voisivat aiheuttaa myrkytyksen, vaikka niitä nautittaisiin suuria määriä. Tämä johtuu siitä, että se on vesiliukoinen vitamiini, jonka ylimäärä erittyy virtsaan. Tästä syystä suositellulle määrälle ei ole ylärajoja.

H -vitamiini stimuloi insuliinin tuotantoa ja alentaa verensokeria

Tutkimus yhdistelmästä Biotiini ja kromi; Opiskele varten Hiustenlähtö; Biotiinin ja verensokerin säätely tyypin 1 diabeteksessa.

Previous Post
Lastenhuoneen kalusteet – valitse huonekalut
Next Post
50 seinätarraideaa sisustukseesi