15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Raakaruokien ravitsemus – mitkä elintarvikkeet eivät sovellu tähän?

Raakaruokavaliosta on tullut todellinen ruokatrendi. Tämä koostuu raakatuotteista, joista ihmiset voivat hyötyä paremmin kaikista niiden sisältämistä ravintoaineista. Vaikka tämän tyyppisellä ruokavaliolla on tiettyjä ristiriitoja terveysriskien suhteen, yhä useammat ihmiset valitsevat sen. On kuitenkin joitain elintarvikkeita, joita sinun ei pitäisi koskaan syödä raakana, ja tässä on joitain niistä.

Sopimattomat tuotteet raakaruokien ravitsemukseen

raa'at vihannekset, kuten porkkanat kukkakaali ja vihreät pavut vegaaninen ruokavalio

Jotkut luonnontuotteet, joita sinun ei pitäisi syödä raakana, ovat vihanneksia, kuten perunoita, munakoisoa ja munapavuja. Joten perunat ovat terveydelle vaarallisia, koska ne sisältävät solaniinia. Suurista annoksista tämä aine muuttuu myrkylliseksi ja voi aiheuttaa ruokamyrkytyksen. Oireita ovat päänsärky, vatsakipu, kuume ja oksentelu ja ripuli. Munakoisot ovat itse asiassa vähäkalorisia, antioksidantteja sisältäviä vihanneksia ja voivat neutraloida vapaita radikaaleja.

Raa'at munakoisot ja muut vihannekset leivinpeltiin valmiiksi paistettavaksi

Tämä vähentää sydän- ja verisuonitautien ja tiettyjen syöpätyyppien riskiä. Munakoisot sisältävät kuitenkin myös solaniinia, mikä tarkoittaa, että ne tulee aina nauttia kypsennettynä. Todelliset terveyskumppanit, punaiset pavut sisältävät runsaasti proteiinia, kuitua ja antioksidantteja. Jos kuitenkin käytät niitä raakana, niistä tulee haitallisia terveydelle fytohemagglutiniinin vuoksi. Tämä on aine, joka muuttuu myrkylliseksi suurina annoksina ja aiheuttaa ruoansulatuskanavan ongelmia.

Leivinpaperin osterisienet eivät sovellu raakaruokiksi myrkyllisten aineiden vuoksi

Yleensä kaikki syötävät sienet kypsennetään mahdollisen myrkytyksen välttämiseksi. Sienet ovat ainoa poikkeus. Muut lajit, kuten morel ja kaikki tällaiset lajikkeet, ovat kuitenkin myrkyllisiä, jos haluat lisätä ne raakaruokavalioon. Tämä johtuu hemolysiiniksi kutsutusta aineesta. Vaikuttava aine voi tuhota punasolut ennenaikaisesti, mikä voi johtaa anemiaan. Esimerkiksi kananliha sisältää runsaasti B3- ja B5 -vitamiineja ja edistää ihon terveyttä ja immuunijärjestelmän moitteetonta toimintaa.

yhdistä kypsentämätön kananrintafilee persiljaan ja inkivääriin, jotka eivät sovellu raakaruokavalioksi

Sinun ei kuitenkaan pitäisi koskaan syödä tällaista lihaa raakana, koska se sisältää kaksi vaarallista bakteeria: Campylobacter ja Salmonelle, jotka eivät onneksi ole kovin kuumuutta kestäviä. Kuten kana, sianliha sisältää kaksi edellä mainittua bakteeria, jotka aiheuttavat ruoansulatuskanavan häiriöitä ja ruokamyrkytyksiä. Lisäksi on olemassa trikinoosi: sairaus, joka tarttuu ihmisiin saastuneesta lihasta, jos se on huonosti kypsennetty.

Previous Post
Innovatiivinen 3-muotoinen huonejakajajärjestelmä
Next Post
Suunnittele viihtyisä kattoterassi – sisustusratkaisuja Dedonilta